.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:32

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 9ος αγώνας, Σουηδία

 

 

Η μεγάλη ανατροπή!

 

 

anigif
Του Χρήστου Σώκου

Η αμμώδης σουηδική πίστα στην Uddevalla, σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα ήταν το ιδανικό πεδίο για τον Antonio Cairoli (KTM) και τον Jeffrey Herlings (KTM) ώστε να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να φύγουν με περισσότερους βαθμούς. Η έντονη βροχόπτωση όμως μεταμόρφωσε την πίστα σε λασπουριά (ακόμα μία φορά για φέτος!) και ήρθαν τα πάνω κάτω!

Εγκαταλείψεις!


Ο Cairoli είχε το χειρότερο αγωνιστικό αποτέλεσμα της καριέρας του αφού εγκατέλειψε και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο μπήκε μία πέτρα στο γρανάζι και μπλόκαρε ο τροχός, ενώ στο δεύτερο έκανε ένα λάθος, βγήκε εκτός πίστας και κόλλησε στην λάσπη! Έτσι ο Clement Desalle (Suzuki) με την διπλή νίκη που πέτυχε πέρασε πρώτος με 3 βαθμούς διαφορά και το πρωτάθλημα αρχίζει από το μηδέν.
Ο Herlings από την άλλη έκανε ένα απογοητευτικό δεύτερο σκέλος που έδωσε τη δυνατότητα στον νικητή του GP Tommy Searle (Kawasaki) να μειώσει την μεταξύ τους διαφορά στους 16 βαθμούς.

ΜΧ1


 Ο Clement Desalle ήταν πραγματικά άπιαστος στις δύσκολες συνθήκες της Uddevalla. Με φοβερό πείσμα και ταχύτητα έμεινε μακριά από λάθη και πήρε δύο εξαιρετικά σημαντικές νίκες. Έτσι σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παίρνοντας το red plate. Πέρυσι στο ίδιο αγώνα το είχε χάσει από τον Cairoli…
O Cristophe Pourcel (Kawasaki) έφυγε με δύο δεύτερες θέσεις αλλά αρκετά δυσκολότερα απ’ ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Εξαιτίας στομαχικών διαταραχών δεν οδήγησε στον γύρο προθέρμανσης. Αργότερα όμως ένιωσε καλύτερα και αγωνίστηκε κανονικά. Στο πρώτο σκέλος αντιμετώπισε προβλήματα με τα γυαλιά και την μπότα του που πιάστηκε στο μαρσπιέ (!). Στο δεύτερο απλώς υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Desalle.
Για δεύτερη φορά φέτος ο Kevin Strijbos (KTM) ανέβηκε στο βάθρο με μία 5η και μία 3η θέση. Νιώθει πολύ καλύτερα αγώνα με τον αγώνα στην μοτοσικλέτα και αυτό φαίνεται από τις εμφανίσεις του.
Τέταρτος συνολικά ο έτερος Pourcel, o Sebastian. Μετά από πάρα πολύ καιρό μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει και έχασε μάλιστα το βάθρο μόλις για ένα βαθμό.
Ο Shaun Simpson (Yamaha) έκανε ένα από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του παίρνοντας την πέμπτη θέση. Μάλιστα στο δεύτερο σκέλος λίγο έλειψε να τερματίσει τρίτος αλλά ένα λάθος τον έριξε πέμπτο.

MX2

O Tommy Searle ήταν ο μεγάλος νικητής του σουηδικού GP. Στο πρώτο σκέλος τέθηκε επικεφαλής αλλά χρειάστηκε να μπει στα πιτ για να αλλάξει μάσκα. Έτσι ο Jeffrey Herlings άρπαξε την ευκαιρία και μπήκε μπροστά. Ακολούθως ο Searle άρχισε να μαζεύει ξανά τη διαφορά αλλά δεν πρόλαβε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας και έμεινε δεύτερος. Στο επόμενο σκέλος όμως δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει και να μειώσει την διαφορά στη βαθμολογία από τον Herlings.
Ο Herlings πήρε την δεύτερη θέση με μία νίκη και μία έβδομη θέση στο δεύτερο σκέλος. Είχε σχετικά νωρίς πτώση που τον άφησε πολύ πίσω και χρειάστηκε να περάσει πολλούς αναβάτες μέσα στη λάσπη για να φτάσει να τερματίσει έβδομος.
Ο 18χρονος Dylan Ferrandis (Kawasaki) έκανε την υπέρβαση και για πρώτη φορά στην καριέρα του μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο με μία 4η και μία 3η θέση.
Τέταρτος ο Jake Nicholls (KTM) και πέμπτος ο επανεμφανισθείς μετά από τραυματισμό Zach Osborne (Yamaha).

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. C Desalle 1/1 SUZ
2. C Pourcel 2/2 KAW
3. K Strijbos 5/3 KTM
4. S Pourcel 3/6 KAW
5. S Simpson YAM
6. Tanel Leok SUZ
7. G Paulin KAW
8. X Boog KAW
9. K d Dycker KTM
10. M d Reuver KAW
MX2 Results
1. T Searle 2/1 KAW
2. J Herlings 1/7 KTM
3. Ferrandis 4/3 KAW
4. J Nicholls KTM
5. Z Osborne 5/5 YAM
6. J Tixier KTM
7. J Roelants KAW
8. J v Horebeek KTM
9. G Coldenhoff KTM
10. Jose Butron KTM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Clement Desalle 348
2. Tony Cairoli 345
3. Chris Pourcel 336
4. Gautier Paulin 315
5. Ken d Dycker 257
6. Kevin Strijbos 243
7. Xavier Boog 236
8. D Philippaerts 212
9. Tanel Leok 201
10. Rui Goncavles 183
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 403
2. Tommy Searle 387
3. J v Horebeek 330
4. Joel Roelants 263
5. Jordi Tixier 243
6. Jake Nicholls 237
7. Max Anstie 199
8. D Ferrandis 177
9. Jose Butron 168
10. Al Lupino 163

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon