.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 10:22

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 8ος αγώνας, Βέλγιο

 

 

Σταθερά μπροστά Cairoli – Herlings

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Το Βελγικό GP είναι ένας αγώνας που πάντοτε τραβάει το ενδιαφέρον όλων και δικαιολογημένα με τόσους πολλούς παγκόσμιους πρωταθλητές από το Βέλγιο.
Στα πιτ του αγώνα μπορούσες να δεις τους Stefan και Harry Everts, Joel Smets, Jacky Martens, Eric Geboers να περιφέρονται ανάμεσα στον ενθουσιώδη κόσμο.

Συνεργασία για νέους αναβάτες


Η αλήθεια όμως είναι ότι τα τελευταία χρόνια το Βέλγιο αντιμετωπίζει προβλήματα στον χώρο  του ΜΧ, με πολλές πίστες να κλείνουν για περιβαλλοντολογικούς κυρίως λόγους. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στους αναβάτες, κάτι που φαίνεται και στην πράξη αφού οι εποχές που οι Βέλγοι ήταν αχτύπητοι έχουν περάσει. Γι’ αυτό το λόγο οι Everts, Smets και Geboers δήλωσαν από κοινού σε συνέντευξη τύπου ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν νέα παιδιά να ανέλθουν στο άθλημα.
Μία ακόμα παρουσία που τράβηξε το ενδιαφέρον όλων ήταν αυτή του Ryan Villopoto! Ο Ryan παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες και δήλωσε μάλιστα ότι θα τον ενδιέφερε πάρα πολύ να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο ΜΧ το 2016, χρονιά που υπολογίζει περίπου ότι θα εγκαταλείψει την αμερικάνικη σκηνή.

Ιδανική πίστα

Την εβδομάδα ολόκληρη πριν τον αγώνα, όπως και το Σαββάτο, η βροχή που έπεφτε έντονα είχε μετατρέψει την πίστα σε ένα ατελείωτο βούρκο. Οι αναβάτες ταλαιπωρήθηκαν πολύ στα προκριματικά σκέλη και έφεραν στο μυαλό τους εικόνες από το GP στο Μεξικό. Προς χάρη όλων όμως η βροχή σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου. Οι διοργανωτές υπερέβαλλαν εαυτούς και την έστρωσαν ξανά όλη! Ως επιβράβευση βγήκε την Κυριακή και ένας λαμπρός ήλιος δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για αγώνα.

ΜΧ1

O Antonio Cairoli (KTM) επέστρεψε στις νίκες! Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανένα και κυριάρχησε και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο αρκετά πιο εύκολα από την αρχή ως το τέλος. Στο δεύτερο χρειάστηκε να κυνηγήσει τους Pourcel και Desalle μέχρι τον όγδοο γύρο, να τους περάσει κατόπιν και από εκεί και πέρα να πάρει ακόμα μία νίκη αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά.
Ο τοπικός ήρωας Clement Desalle (Suzuki) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με δύο τρίτες θέσεις. Στο πρώτο σκέλος είχε μία μικρή πτώση που τον εμπόδισε να μείνει κοντά στους Cairoli και Paulin. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε τον αγώνα για τους πρώτους τέσσερις γύρους ξεσηκώνοντας τα πλήθη, αλλά έπειτα δεν κατάφερε να επιβληθεί στον καταιγιστικό ρυθμό του Cairoli. Στεναχωρήθηκε που δεν χάρισε τη νίκη στο κοινό του αλλά από την άλλη ενθουσιάστηκε με την υποστήριξη που είχε από αυτούς.
Τρίτος στο βάθρο ο Cristophe Pourcel (Kawasaki). Ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο πρώτο σκέλος από μία κακή εκκίνηση που μετά βίας του επέτρεψε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως τα πήγε πολύ καλύτερα και τερμάτισε δεύτερος.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίδοση του Βέλγου Kevin Strijbos που δείχνει ότι μπορεί ακόμα να πρωταγωνιστήσει. Πήρε δύο τέταρτες θέσεις και έχασε το βάθρο μόλις για δύο βαθμούς.
Πέμπτος συνολικά ήρθε ο Gautier Paulin (Kawasaki). Ο Γάλλος αναβάτης παρόλο που στο πρώτο σκέλος καθυστέρησε εξαιτίας ενός πλαστικού που πιάστηκε στην μοτοσικλέτα του, μπόρεσε να τερματίσει δεύτερος! Στο επόμενο σκέλος όμως είχε μία πτώση που τον άφησε μόλις στην ένατη θέση.

MX2

Οι δύο μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου, Jeffrey Herlings (KTM) και Tommy Searle (Kawasaki) μοιράστηκαν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση έκαστος και η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε ως είχε (24 βαθμοί). Ο Searle στο πρώτο σκέλος έκανε κάποια λάθη και έτσι ο Herlings κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Searle οδήγησε αλάνθαστα και απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Herlings!
Ο Βέλγος Jeremy Van Horebeek (KTM) διανύει μία εξαιρετική χρονιά φέτος και το απέδειξε ξανά με δύο τρίτες θέσεις. Είπε πως η πίστα ήταν πολύ γρήγορη γι’ αυτόν και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους δύο πρώτους.
Ένας ακόμα Βέλγος, ο Joel Roelants (Kawasaki) πήρε τους βαθμούς της τέταρτης θέσης με αποτελέσματα 4 – 5.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/1 KTM
2. C Desalle 3/3 SUZ
3. C Pourcel 5/2 KAW
4. K Strijbos 4/4 KTM
5. G Paulin 2/9 KAW
6. K Dycker 10/6 KTM
7. Tanel Leok SUZ
8. Xavier Boog KAW
9. Seb Pourcel KAW
10. D Philippaerts YAM
MX2 Results
1. T Searle 2/1 KAW
2. J Herlings 1/2 KTM
3. Horebeek 3/3 KTM
4. J Roelants 4/5 KAW
5. A Tonus 7/4 YAM
6. Jordi Tixier KAW
7. Jake Nicholls KTM
8. Jose Butron KTM
9. Al Lupino HUS
10. M Pocock YAM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 345
2. Clement Desalle 298
3. Chris Pourcel 292
4. Gautier Paulin 289
5. Ken d Dycker 237
6. D Philippaerts 212
7. Xavier Boog 211
8. Kevin Strijbos 207
9. Rui Goncalves 169
10. Tanel Leok 168
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 364
2. Tommy Searle 340
3. J v Horebeek 308
4. Joel Roelants 238
5. Jordi Tixier 217
6. Jake Nicholls 204
7. Max Anstie 191
8. Al Lupino 152
9. Jose Butron 150
10. D Ferrandis 139

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon