.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 13:47

Παγκ. Π. ΜΧ 2012 , 7ος αγώνας, Πορτογαλία

 

 


Επιτέλους νίκη για Desalle

 

 


anigif
Του Χρήστου Σώκου

Η πίστα στην Agueda της Πορτογαλίας ήταν αρκετά απαιτητική στα πρώτα σκέλη και των δύο κατηγοριών εξαιτίας της βροχής που έπεφτε το βράδυ αλλά και το πρωί. Στη συνέχεια όμως βγήκε ο ήλιος και τα δεύτερα σκέλη πραγματοποιήθηκαν κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Νίκη για Desalle


Ο Clement Desalle (Suzuki) κατάφερε επιτέλους να βρει φέτος τον δρόμο για την κορυφή. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πίστα του ταιριάζει μιας και είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει σε αυτήν.
Στην MX2 είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ του Jeffrey Herlings (KTM) και του Tommy Searle (Kawasaki) αλλά τελικά ο Herlings ήταν αυτός που έφυγε με την πέμπτη νίκη της χρονιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της ΚΤΜ επέβαλε πρόστιμο στον Herlings για το αντιαθλητικό προσπέρασμα που έκανε στον προηγούμενο αγώνα στον Tonus.

MX1

Ο Desalle λοιπόν έκανε ένα αψεγάδιαστο πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να πάρει μία πειστική νίκη με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Pourcel. Στο δεύτερο σκέλος δεν πέτυχε καλή εκκίνηση και κατανάλωσε πολύ ενέργεια μέχρι να φτάσει μπροστά. Έτσι κουράστηκε και τερμάτισε τρίτος, μία επίδοση που του έδωσε όμως την πρώτη θέση στο GP. Αυτή τη στιγμή ο Desalle είναι δεύτερος στην βαθμολογία, πίσω από τον Cairoli με τον επόμενο αγώνα να γίνεται στην πατρίδα του, το Βέλγιο.

Ο Gautier Paulin (Kawasaki) αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο πρώτο σκέλος με το χτυπημένο ψυγείο της μοτοσικλέτας του και τερμάτισε τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος όμως είχε μία φοβερή μάχη με τον Cairoli για την πρωτιά και κατάφερε να επιβληθεί του Ιταλού! Έτσι ο Paulin πήρε τη δεύτερη θέση στο GP.
Ο Antonio Cairoli (KTM) λοιπόν με μία τρίτη και μία δεύτερη θέση ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία.
Ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) έκανε την καλύτερη εκκίνηση και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο τα πήρε πολύ καλά και τερμάτισε δεύτερος αλλά στο επόμενο έκανε ένα λάθος που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος και στη βαθμολογία μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Paulin και 4 βαθμούς πίσω από τον Desalle.

MX2

Ο Jeffrey Herlings (KTM) πέτυχε μία άνετη νίκη στο πρώτο σκέλος με μεγάλη διαφορά από τον team mate του Jeremy VanHorebeek. Στο δεύτερο σκέλος ήταν επικεφαλής για όλο σχεδόν τον αγώνα. Φτάνοντας όμως με γύρους να απομένουν έκανε ένα λάθος σε ντουμπλάρισμα αναβάτη και είδε τον Searle να τον περνάει. Στο τέλος δεν βρήκε τον τρόπο να ξαναπεράσει τον Searle, τερμάτισε δεύτερος αλλά νίκησε το GP.

Ο Tommy Searle (Kawasaki) μπορεί να κέρδισε το δεύτερο σκέλος αλλά είχε ένα εφιαλτικό πρώτο. Καθυστέρησε πολύ να βρει τον ρυθμό του και μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη του που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε εγκατάλειψη. Τελικά το πάλεψε, πήρε την τρίτη θέση και την δεύτερη θέση στο GP.
Ο Van Horebeek, όπως αναφέραμε, τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο σκέλος φτάνοντας στη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια όμως ξαναχτύπησε τον τραυματισμένο του αστράγαλο, έκοψε ρυθμό και τερμάτισε έκτος. Παρ’ όλα αυτά η επίδοσή του ήταν αρκετή για να του δώσει την τρίτη θέση overall.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. Clem. Desalle 1/3 SUZ
2. Gaut. Paulin 4/1 KAW
3. Tony Cairoli 3/2 KTM
4. Chris Pourcel 2/4 KAW
5. K d Dycker 5/5 KTM
6. Xavier Boog KAW
7. R Goncavles HON
8. J Barragan HON
9. T Leok SUZ
10. D Philippaerts KAW
MX2 Results
1. Jeffrey Herlings 1/2 KTM
2. Tommy Searle 3/1 KAW
3. J v Horebeek 2/6 KTM
4. Max Anstie 10/3 HON
5. Jake Nicholls KTM
6. Jordi Tixier KTM
7. M. Pocock YAM
8. R Febvre KTM
9. G Coldenhoff KTM
10. D Ferrandis KAW

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 295
2. Clement Desalle 258
3. Gautier Paulin 255
4. Chris Pourcel 254
5. Ken d Dycker 211
6. D Philippaerts 190
7. Xavier Boog 185
8. Kevin Strijbos 171
9. Rui Goncalves 156
10. Tanel Leok 142
MX2
1. Jeffrey Herlings 317
2. Tommy Searle 293
3. J v Horebeek 268
4. Joel Roelants 204
5. Max Anstie 191
6. Jordi Tixier 187
7. Jake Nicholls 175
8. Al Lupino 129
9. Jose Butron 126
10. D Ferrandis 125

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 14:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon