.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 22:44

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 6ος αγώνας, Γαλλία

 

 

Επιστροφή στις νίκες για Cairoli – Herlings


 


Του  Χρήστου Σώκου

Επέστρεψε στην Γηραιά ήπειρο το παγκόσμιο ΜΧ μετά από δύο αγώνες στην Λατινική Αμερική, που δεν πήγαν τόσο καλά από διοργανωτικής ή αγωνιστικής άποψης.
Στην γαλλική πίστα του Saint Jean D’ Angely λοιπόν, η οποία χαρακτηρίζεται από το σκληρό έδαφός της, οι Antonio Cairoli (KTM) και Jeffrey Herlings (KTM) επέστρεψαν στις νίκες κρατώντας παράλληλα και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Επιθετικός ο Herlings


Ο Γάλλος αναβάτης Steven Frossard (Yamaha) ακόμα δεν ήταν σε θέση να πρωταγωνιστήσει εξαιτίας του τραυματισμένου του γόνατου από τον πρώτο αγώνα στην Βουλγαρία. Παρά το ότι οδήγησε το πρώτο σκέλος για 4 γύρους μπροστά από τον Cairoli, στη συνέχεια έπεσε πολύ η απόδοσή του.  Έτσι ανακοινώθηκε ότι μένει εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση και αποκατάσταση.
Συζητήθηκε αρκετά η επιθετική, στα όρια της αντιαθλητικής, κίνηση του Herlings στον επανεμφανισθέντα μετά από τραυματισμό Arnaud Tonus (Yamaha), η οποία οδήγησε στην άσχημη πτώση του τελευταίου.

ΜΧ1

Ο Antonio Cairoli δεν ένιωθε άνετα κατά την διάρκεια των προκριματικών σκελών, όμως μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν στις αναρτήσεις της μοτοσικλέτας επανήλθε η εμπιστοσύνη του και έδειξε ότι είναι φαβορί για ένα ακόμα τίτλο. Πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά σε μία πίστα που είναι γνωστό ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στις αγαπημένες του. Έτσι προηγείται με 39 βαθμούς από τον δεύτερο Cristophe Pourcel (Kawasaki).

Παρότι Γάλλος, ο Pourcel δεν τρέφει επίσης ιδιαίτερη συμπάθεια για την πίστα του Saint Jean D’ Angely, οπότε η τρίτη θέση που πήρε στο πρώτο σκέλος και η δεύτερη στο επόμενο είναι άκρως ικανοποιητικές, αν συνυπολογίσει κανείς ότι έδωσε μεγάλες μάχες για να τις κατακτήσει.
Τρίτος συνολικά με ίδιους βαθμούς με τον Pourcel, ήρθε ο έτερος Γάλλος αναβάτης Gautier Paulin (Kawasaki).  Στο πρώτο σκέλος έκανε ένα φοβερό αγώνα από την ένατη θέση μέχρι την δεύτερη και σχεδόν αμφισβήτησε και την πρωτοπορία του Cairoli. Στο δεύτερο σκέλος τα πήγαινε εξίσου καλά, μέχρι που ένα λάθος στο κατηφορικό κομμάτι τον ανάγκασε να χάσει θέσεις και έτσι στο τέλος τερμάτισε τρίτος.
Ο Clement Desalle (Suzuki) δεν ήταν 100% συγκεντρωμένος στον αγώνα, μιας και είχε κάποια προσωπικά προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση.

MX2

O Jeffrey Herlings δεν είχε καταφέρει να ανέβει ποτέ στο βάθρο στην συγκεκριμένη πίστα αλλά σε αυτό τον αγώνα πήρε το αίμα του πίσω! Όχι μόνο ανέβηκε αλλά στάθηκε και στο ψηλότερο σκαλί. Στο πρώτο σκέλος κέρδισε αρκετά άνετα αλλά στο δεύτερο τερμάτισε δεύτερος εξαιτίας μιας άσχημης εκκίνησης.
Ο Tommy Searle (Kawasaki) στο πρώτο σκέλος χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση αφού μία λάθος επιλογή στην γραμμή της εκκίνησης τον άφησε πολλές θέσεις πίσω. Στο δεύτερο σκέλος όμως οδήγησε τον αγώνα μετά τον τρίτο γύρο μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Ο Jeremy Van Horebeek (KTM) τραυμάτισε τον αστράγαλό του στον γύρο προθέρμανσης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το φύγει τρίτος από την Γαλλία με μία αξιοσημείωτη δεύτερη και μία τρίτη θέση στα σκέλη.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. Tony Cairoli 1/1 KTM
2. Chris Pourcel 3/2 KAW
3. Gautier Paulin 2/3 KAW
4. Clem. Desalle 5/4 SUZ
5. Xavier Boog KAW
6. D Philippaerts YAM
7. Steven Frossard YAM
8. Seb Pourcel KAW
9. K d Dycker KTM
10. Rui Goncalves HON
MX2 Results
1. Jeffrey Herlings 1/2 KTM
2. Tommy Searle 3/1 KAW
3. J v Horebeek 2/3 KTM
4. Joel Roelants KAW
5. Jordi Tixier KTM
6. Val Teillet KAW
7. Jake Nicholls KTM
8. Max Anstie HON
9. Petar Petrov SUZ
10. Romain Febvre KTM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 253
2. Chris Pourcel 214
3. Clem. Desalle 213
4. Gautier Paulin 212
5. Ken d Dycker 179
6. D Philippaerts 169
7. Xavier Boog 161
8. Kevin Strijbos 154
9. Rui Goncalves 134
10. Tanel Leok 121
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 270
2. Tommy Searle 248
3. J v Horebeek 231
4. Joel Roelants 188
5. Max Anstie 160
6. Jordi Tixier 159
7. Jake Nicholls 144
8. Al Lupino 118
9. Jose Butron 110
10. D Ferrandis 107

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon