.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 23:47

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 5ος αγώνας, Βραζιλία

 

Αγώνας επιβίωσης


 


Του Χρήστου Σώκου

Δύσκολη υπόθεση αποδείχτηκαν τελικά οι αγώνες στην Λατινική Αμερική. Μετά τα αρκετά παράπονα που ακούστηκαν για τον προηγούμενο αγώνα στο Μεξικό ήρθε η σειρά της Βραζιλίας. Αυτή τη φορά βέβαια όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι ήταν όλα άψογα, με μία φοβερή πίστα να διασφαλίζει ότι θα πραγματοποιηθεί εκεί αγώνας και το 2013. Όμως ο καιρός στάθηκε αρνητικός πρωταγωνιστής με έντονη βροχόπτωση που μετέτρεψε το τερέν από κοκκινόχωμα σε μία ατελείωτη λασπουριά!

Πραγματικά όλα τα σκέλη ήταν μία συνεχόμενη μάχη των αναβατών να επιβιώσουν, παρά να οδηγήσουν. Αυτό πάντως δεν πτόησε τους περίπου 20.000 θεατές από το να γεμίσουν την πίστα.
Η Kawasaki είδε τους αναβάτες της Cristophe Pourcel στην ΜΧ1 και Tommy Searle στην ΜΧ2 να παίρνουν τις νίκες.

ΜΧ1 – Επανήλθε ο Pourcel


Σε τέτοιες συνθήκες μία καλή εκκίνηση ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ο Pourcel το γνώριζε πολύ καλά αυτό και στο πρώτο σκέλος έφυγε καθαρά πρώτος και με φοβερό ρυθμό πήρε τη νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Phillipaerts. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε πάλι πολύ καλά, όμως ο Xavier Boog (Kawasaki) τον πέρασε στα μισά περίπου. Προς το τέλος έκανε και κάποια λάθη που τον άφησαν στην τέταρτη θέση αλλά πήρε τη συνολική νίκη με αποτελέσματα 1 – 4.
Ξανά στο βάθρο ο David Phillipaerts (Yamaha) με την δεύτερη θέση στο GP. Στο πρώτο σκέλος όπως αναφέραμε τερμάτισε δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε πιο κρατημένα και με την έκτη θέση που πήρε διασφάλισε το πολύ καλό τελικό του αποτέλεσμα.

Ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες της ΜΧ1, ο Kevin Strijbos (KTM) ήταν αυτός που συμπλήρωσε το τρίτο σκαλί του βάθρου με μία πέμπτη και μία τρίτη θέση. Ο Βέλγος αναβάτης ήταν ενθουσιασμένος μιας και η τελευταία φορά που ανέβηκε στο βάθρο ήταν το 2007!
Με τους ίδιους βαθμούς με τον Strijbos ο Gautier Paulin (Kawasaki) πήρε την τέταρτη θέση. Έκανε ένα δυνατό πρώτο σκέλος με καλή εκκίνησε και τερμάτισε τρίτος, όμως στο δεύτερο σκέλος έκανε ένα λάθος και έχασε πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να τερματίσει πέμπτος.
Ο Rui Goncalves (Honda) παρότι τραυματισμένος είχε το καλύτερο του αποτέλεσμα για φέτος με μία 4η και μία 8η θέση στα δύο σκέλη.
Ξανά άτυχος ο Clement Desalle (Suzuki). Πήρε την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος αλλά στο πρώτο του έσβησε η μοτοσικλέτα σε μία πτώση και δεν μπόρεσε να την βάλει ποτέ μπροστά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.
Τον χειρότερο ίσως αγώνα της καριέρας του έκανε ο Tony Cairoli (KTM) που μετά βίας έφτασε στην όγδοη θέση! Προηγείται ακόμα όμως στην βαθμολογία.

MX2 – Κάλυψε έδαφος ο Searle

Ο Tommy Searle (Kawasaki), αν και δεν το περίμενε, κυριάρχησε και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 με άνεση! Φαίνεται ότι οι λασπώδεις συνθήκες ταίριαξαν γάντι στον Άγγλο που μείωσε την βαθμολογική διαφορά από τον Jeffrey Herlings (KTM) στους 20 πόντους. Ο Herlings έκανε άσχημο αγώνα παίρνοντας την έβδομη θέση.
Την δεύτερη θέση στο GP πήρε ο Cristophe Charlier (Yamaha), μία επίδοσή που είναι η καλύτερη στην καριέρα του Γάλλου μέχρι στιγμής. Εντυπωσιακός στο πρώτο σκέλος όπου χρειάστηκε να οδηγήσει χωρίς μάσκα καλύπτοντας το πρόσωπό του με το χέρι!
Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη ήταν η τρίτη θέση (8ος – 2ος) του Jose Butron (KΤΜ). Είναι η πρώτη φορά που Ισπανός αναβάτης ανεβαίνει στο βάθρο της ΜΧ2.
Τέταρτος ο Jeremy Van Horebeek (KTM) με μία τρίτη και μία έκτη θέση στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. C Pourcel 1/4 KAW
2. D Philippaerts 2/6 YAM
3. K Strijbos 5/3 KTM
4. Gautier Paulin 3/5 KAW
5. R Goncalves HON
6. X Boog 16/1 KAW
7. Clem Desalle 13/2 SUZ
8. Tony Cairoli 8/9 KTM
9. E Bobryshev HON
10. S Simpson YAM
MX2 Results
1. T Searle 1/1 KAW
2. C Charlier 2/5 YAM
3. J Butron 8/2 KTM
4. J v Horebeek KTM
5. J Roelants KTM
6. Max Anstie HON
7. J Herlings 12/3 KTM
8. J Nicholls KTM
9. Al Lupino HUS
10. Harri Kullas SUZ

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 203
2. Clement Desalle 179
3. Chris Pourcel 172
4. Gautier Paulin 170
5. Ken d Dycker 154
6. D Philippaerts 142
7. Kevin Strijbos 139
8. Xavier Boog 129
9. Rui Goncalves 110
10. Tanel Leok 107
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 223
2. Tommy Searle 203
3. J v Horebeek 189
4. Joel Roelants 152
5. Max Anstie 137
6. Jordi Tixier 128
7. Jake Nicholls 120
8. D Ferrandis 107
9. Al Lupino 103
10. Harri Kullas 99

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon