.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 15 Μαϊος 2012 07:41

Παγκ. Π. MX 2012, 4ος αγώνας, Μεξικό

 

Νίκες στην ΚΤΜ…και στον Phillipaerts

 


Του Χρήστου Σώκου

anigif

Στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού μετακινήθηκαν οι αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΜΧ και συγκεκριμένα στην αμμώδη και με ιδιαίτερη χάραξη πίστα του Μεξικό “Nicolas Espana”.  
Οι αναβάτες της ΚΤΜ, Antonio Cairoli και Jeffrey Herlings χάρισαν στην αυστριακή εταιρεία τη συνολική νίκη και στις δύο κατηγορίες. Μόνο ο David Phillipaerts (Yamaha) ανατάραξε λίγο τις πορτοκαλί πρωτιές παίρνοντας μία νίκη στο δεύτερο σκέλος της MX1, ομολογουμένως μετά από αρκετό καιρό.  

MX1 – Cairoli και Phillipaerts


Ο Antonio Cairoli κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο από τα τέσσερα φετινά GP. Στο πρώτο σκέλος, παρόλο που δυσκολεύτηκε να βρει τον ρυθμό του στο αρχικό δεκάλεπτο, κατάφερε να φτάσει σε μία νίκη σχετικά άνετα. Στο δεύτερο σκέλος έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση και για λίγο γλύτωσε την πτώση. Έτσι, το μόνο που του απέμεινε ήταν να πιέσει όσο μπορούσε περισσότερο μέχρι την τρίτη θέση του βάθρου.
Η αγωνιώδης περιπέτεια του Clement Desalle (Suzuki) για μία νίκη φέτος συνεχίστηκε και στα δύο σκέλη του αγώνα. Τελικά όμως κατέληξε με δύο δεύτερες θέσεις, αν και στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη. Ρεαλιστικά πάντως αυτή τη στιγμή ο Desalle δείχνει να είναι ο μοναδικός αναβάτης που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Cairoli.
Τρίτος στο GP ήρθε ο David Phillipaerts (Yamaha). Στο πρώτο σκέλος είχε μία πτώση στην αρχή, μπήκε στα πιτ αλλά δεν εγκατέλειψε! Συνέχισε τον αγώνα και έφτασε στην 10η θέση. Στο δεύτερο σκέλος έκανε ένα φοβερό αγώνα με έντονες μάχες με τον Desalle, μέχρι που λίγο πριν την πτώση της καρό σημαίας επιβλήθηκε και άρπαξε τη νίκη.

Κόντρες και πιο πίσω


Ο Ken De Dycker (KTM) έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα παίρνοντας μία τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος. Και αυτός όμως με την σειρά του δεν μπόρεσε να έχει μία σταθερή επίδοση και στα δύο σκέλη τερματίζοντας κατόπιν πέμπτος.
Παρόμοια καλή εμφάνιση είχε και ο Tanel Leok (Suzuki) στην πέμπτη θέση (6ος και 6ος ).
Ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) άρχισε ξανά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Παρότι πήρε και τις δύο εκκινήσεις, βρέθηκε να εγκαταλείπει στο πρώτο σκέλος εξαιτίας του πλαστικού φράχτη που μπλέχτηκε στον πίσω τροχό και στο δεύτερο σκέλος έφτασε μόλις στην τέταρτη θέση.
Ο επίσης Γάλλος Gautier Paulin (Kawasaki) τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος αλλά στάθηκε άτυχος και δεν ξεκίνησε καν το δεύτερο γιατί η μοτοσικλέτα του εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα στον γύρο προθέρμανσης.
Ο Steven Frossard (Yamaha) συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το γόνατό του και πιέζει την κατάσταση. Επιμένει να αγωνίζεται χωρίς να αφήνει τον χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν στο πρώτο σκέλος να πατήσει κάποια στιγμή δυνατά στο έδαφος με το δεξί του πόδι και ακολούθως εξαιτίας του έντονου πόνου στο γόνατο να μην αγωνιστεί περαιτέρω.

MX2 – Μόνος ο Herlings

Σε μία πίστα με τόσο μαλακό έδαφος και αρκετή άμμο ήταν αναμενόμενο να κυριαρχήσει ο Jeffrey Herlings (KTM). Ο Ολλανδός σπεσιαλίστας του είδους έδειξε ποιος είναι ο αρχηγός σε τέτοιες συνθήκες με δύο εύκολες νίκες.
Ο Tommy Searle (Kawasaki), όντας ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, ταλαιπωρήθηκε από μικρά λάθη και στα δύο σκέλη. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει δύο δεύτερες θέσεις.
Ο Jeremy Van Horebeek (KTM) αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη στην ΜΧ2 με τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Ο Βέλγος αναβάτης τα έδωσε όλα στο πρώτο σκέλος με αποτέλεσμα να ξεμείνει από δυνάμεις και να τερματίσει τρίτος. Στην συνέχεια, όντας ακόμα εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια, μπόρεσε να πάρει ακόμα μία τρίτη θέση.
Ο Joel Roelants (Kawasaki) απέδειξε ότι επανήλθε σε φόρμα μετά την πτώση που είχε στο προηγούμενο GP της Ιταλίας με την τέταρτη θέση που πήρε.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/3 KTM
2. C Desalle 2/2 SUZ
3. D Philippaerts 10/1 YAM
4. K d Dycker 3/5 KTM
5. T Leok SUZ
6. X Boog KAW
7. K Strijbos KTM
8. J Barragan HON
9. R Goncalves HON
10. C Pourcel KAW
MX2 Results
1. J Herlings 1/1 KTM
2. T Searle 2/2 KAW
3. J v Horebeek 3/3 KTM
4. J Roelants 6/4 KAW
5. C Charlier YAM
6. J Tixier KTM
7. J Nicholls KTM
8. M Anstie HON
9. G Coldenhoff KTM
10. A Lupino HUS

Βαθμολογία

MX1 Points
Tony Cairoli 178
Clement Desalle 149
Gautier Paulin 134
Ken de Dycker 131
Chris Pourcel 129
D Philippaerts 105
Kevin Strijbos 103
Xavier Boog 99
Tanel Leok 92
Rui Goncalves 79
MX2 Points
Jeffrey Herlings 194
J v Horebeek 154
Tommy Searle 1153
Joel Roelants 118
Jordi Tixier 107
Max Anstie 105
Jake Nicholls 95
D Ferrandis 91
Al Lupino 80
Harri Kullas 76

Φωτογραφίες


Video


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon