.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 09:40

Παγκ. Π. MX 2012, 3ος αγώνας, Ιταλία

 

Έλαμψαν Pourcel και Herlings

 


Του Χρήστου Σώκου

Την πανέμορφη πίστα του Fermo στην Ιταλία γέμισαν περίπου 17.000 θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν έντονο θέαμα σε όλα τα σκέλη της ημέρας. Ο Antonio Cairoli (KTM), αγωνιζόμενος στην πατρίδα του, ήθελε σίγουρα να χαρίσει στους θεατές μία νίκη. Ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) όμως, μετά από μία μακρά περίοδο «αστοχίας», του έκλεψε τη νίκη συνολικά!

Ενθουσιώδες κοινό


Βέβαια ο Cairoli μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο δεύτερο σκέλος προσφέροντας στο κοινό του έντονο ενθουσιασμό.
Ο Steven Frossard (Yamaha) παρά το ότι τραυμάτισε το γόνατό του στον προηγούμενο αγώνα στην Βουλγαρία, προσπάθησε να αγωνιστεί, αλλά ο πόνος ήταν πολύ έντονος και αναγκάστηκε να τα παρατήσει.
Στην MX2 ο Jeffrey Herlings (KTM) πήρε δύο ηρωικές νίκες που σε συνδυασμό με μία εγκατάλειψη του Tommy Searle (Kawasaki) τον αφήνουν πλέον πρώτο στη βαθμολογία με άνεση.

MX1 – Επέστρεψε στις νίκες ο Pourcel

Ο Cristophe Pourcel στο πρώτο σκέλος του αγώνα είχε μία φοβερή μάχη μέχρι το τέλος με τον Gautier Paulin (Kawasaki). Λίγο πριν την καρό σημαία ο Pourcel έκανε λάθος με αποτέλεσμα να του σβήσει η μοτοσικλέτα. Ο Paulin άρπαξε την ευκαιρία και πέρασε πρώτος αλλά λίγο πριν τον τερματισμό ο Pourcel τον έφτασε και του έκλεψε τη νίκη μέσα από τα χέρια! Στο δεύτερο σκέλος ο Paulin στάθηκε άτυχος αφού έπεσε στην εκκίνηση και έκανε ένα μεγάλο αγώνα μέχρι την έκτη θέση, παίρνοντας έτσι την τέταρτη συνολικά. Ο Pourcel από την άλλη τερμάτισε δεύτερος, έχοντας αίματα στη μύτη του από μία πέτρα και έφυγε νικητής του αγώνα της Ιταλίας.

O Cairoli είχε παραδεχτεί ότι η πίστα στο Fermo δεν είναι η καλύτερή του. Αυτό φάνηκε στο πρώτο σκέλος όπου τερμάτισε τρίτος με δυσκολία. Στο δεύτερο σκέλος όμως φαίνεται ότι η ενέργεια από τους συμπατριώτες του τον ανέβασε και οδήγησε την κούρσα για όλους τους γύρους, μέχρι που αποθεώθηκε στον τερματισμό.
Ο Clement Desalle (Suzuki) δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, παρόλο που πήρε την τρίτη θέση συνολικά (4ος και 3ος ). Έχει βάλει στον εαυτό του στόχο να κερδίσει, κάτι που ευελπιστεί να συμβεί στον επόμενο αγώνα.
Σταθερός για ακόμη μία φορά ο Ken De Dycker (KTM) τερμάτισε στην πέμπτη θέση (7ος και 4ος ).

MX2 – Βαθμολογικά ανάσα για Herlings


Ο Herlings μπορεί να κέρδισε και τα δύο σκέλη αλλά αυτό το κατάφερε όχι με ιδιαίτερη ευκολία. Στο πρώτο οδήγησε τον αγώνα από την αρχή αλλά προς το τέλος κάποια προβλήματα στην μοτοσικλέτα του τον ανάγκασαν να ρίξει λίγο τον ρυθμό του. Στο δεύτερο σκέλος μπλέχτηκε στην εκκίνηση με τον Searle και έμεινε 11ος. Από εκεί και πέρα όμως πείσμωσε και πέρασε τους πάντες μέχρι να πάρει ακόμα μία πρωτιά!
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Αμερικανός Michael Leib (Yamaha) με την δεύτερη θέση του συνολικά! Εντελώς νέος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν με την εμφάνισή του. Στο πρώτο σκέλος ανέβηκε από την 15η θέση μέχρι την τρίτη και στο δεύτερο συμπλήρωσε ξανά το βάθρο, χάνοντας μόλις στους τελευταίους γύρους από τους Herlings και Searle.
Την τρίτη θέση συνολικά κατέλαβε ο Jeremy Van Horebeek (KTM). Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε δεύτερος αλλά στο δεύτερο είχε μία άσχημη πτώση. Χτύπησε στο κεφάλι και παρά τις έντονες ζαλάδες σηκώθηκε και με πείσμα τερμάτισε τέταρτος.

Μεγάλη απογοήτευση για τον Searle, ο οποίος είχε νικήσει τον προκριματικό αγώνα. Στο πρώτο σκέλος έπεσε και η μοτοσικλέτα του έπαθε τέτοιες ζημιές που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. Chris Pourcel KAW
2. Tony Cairoli KTM
3. Clement Desalle SUZ
4. Gautier Paulin KAW
5. Ken d Dycker KTM
6. E Bobryshev HON
7. K Strijbos KTM
8. D Philippaerts YAM
9. Xavier Boog KAW
10. Tanel Leok SUZ
MX2 Results
1. Jeffrey Herlings KTM
2. Michael Leib HON
3. J v Horebeek KTM
4. Jordi Tixier KTM
5. Jose Butron KTM
6. Chris Charlier YAM
7. D Ferrandis KAW
8. Max Anstie HON
9. Tommy Searle KAW
10. Al Lupino HUS

Βαθμολογία

MX1 Points
Tony Cairoli 133
Gautier Paulin 116
Chris Pourcel 106
Clem Desalle 105
Ken d Dycker 95
Kevin Strijbos 76
Xavier Boog 72
E Bobryshev 69
D Philippaerts 69
Tanel Leok 62
MX2 Points
Jeffrey Herlings 144
J v Horebeek 114
Tommy Searle 109
Joel Roelants 85
Max Anstie 80
Jordi Tixier 78
D Ferrandis 73
Jake Nicholls 69
Harri Kullas 65
Michael Leib 61

Φωτογραφίες


Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon