.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 11:43

Παγκ. Π. MX 2012, 2ος αγώνας, Βουλγαρία

 

Απόλυτη κυριαρχία της Kawasaki

 


Του Χρήστου Σώκου

Στην γειτονική μας Βουλγαρία και την πίστα του Sevlievo πραγματοποιήθηκε σε ιδανικές συνθήκες ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος. Μπροστά σε ένα κοινό περίπου 15.000 ατόμων οι αναβάτες της Kawasaki σάρωσαν τις νίκες και στις δύο κατηγορίες!
Στην MX1 οι Gautier Paulin και Cristophe Pourcel κέρδισαν από ένα σκέλος ενώ στην MX2 έπραξαν το ίδιο οι Tommy Searle και Joel Roelants. Ο Μανόλης Κρητικός junior βρέθηκε εκεί και συμμετείχε, δίχως όμως να μπορέσει να τερματίσει.

MX1 – Πρώτη overall o Paulin


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Gautier Paulin στην Βουλγαρία. Όχι μόνο προσαρμόστηκε ήδη στα 450 (πέρυσι αγωνιζόταν με Yamaha YZ250F) αλλά φαίνεται ότι βολεύτηκε και την μοτοσικλέτα της Kawasaki. Στο πρώτο σκέλος έκανε κάποια λαθάκια παραδεχόμενος ότι έφταιγε η δύναμη του 450, αλλά στο δεύτερο πέρασε γρήγορα μπροστά και έμεινε εκεί ως το τέλος.
Από την άλλη μεριά ο Cristophe Pourcel κατάφερε να βρει ξανά τον δρόμο προς την κορυφή με μία νίκη στο πρώτο σκέλος και μένοντας δεύτερος κατόπιν.
Τρίτος συνολικά ο Antonio Cairoli (KTM), ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα κούρασης στα χέρια. Προτίμησε να οδηγήσει λοιπόν με ασφάλεια και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς, παρά να ριψοκινδυνέψει για κάτι περισσότερο.
Τέταρτος ο Ken de Dycker (KTM) που μπορεί στο πρώτο σκέλος να τερμάτισε έβδομος, όμως στο δεύτερο τα πήγε πολύ καλύτερα παίρνοντας την τέταρτη θέση.
Ο Evgeny Bobryshev (Honda) είχε να αντιμετωπίσει έντονο πόνο από τον χτυπημένο του αντίχειρα, παρ’ όλα αυτά όμως μπόρεσε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση συνολικά.
Άτυχος ο Clement Desalle (Suzuki), ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος, αλλά στο δεύτερο έκανε ένα λάθος στο τραπέζι του τερματισμού με αποτέλεσμα να κοπεί το τιμόνι του! Μπήκε στα πιτ για να το αλλάξει και έτσι τερμάτισε 18ος .
Η μεγάλη ελπίδα της Yamaha που ακούει στο όνομα του Steven Frossard φαίνεται να έχει αβέβαιο μέλλον. Ο Frossard τραυμάτισε το γόνατό του στο προκριματικό σκέλος και απ’ ότι φαίνεται θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση μηνίσκου.

ΜΧ2 – Πέρασε μπροστά ο Searle

Ο Tommy Searle κέρδισε το προκριματικό σκέλος, πήρε τη νίκη overall και πέρασε μπροστά στην βαθμολογία με ένα βαθμό διαφορά από τον Jeffrey Herlings (KTM).
Ο Searle στο πρώτο σκέλος φαινόταν ότι θα νικούσε αλλά ένα λάθος στα φρένα τον άφησε στην τρίτη θέση. Κάτι τέτοιο δεν επαναλήφθηκε στο δεύτερο σκέλος όπου κυριάρχησε απόλυτα.
Με δύο δεύτερες θέσεις, παρά την άσχημη θέση στη γραμμή εκκίνησης, ο Herlings έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος από την Βουλγαρία.
Ο Joel Rolants δήλωσε επίσης ότι έχει βολευτεί πάρα πολύ την μοτοσικλέτα της Kawasaki και το απέδειξε έμπρακτα κερδίζοντας το πρώτο σκέλος! Στο δεύτερο συμπλήρωσε το βάθρο και πήρε τελικά την τρίτη θέση συνολικά.
Τέταρτος ο αναβάτης της ΚΤΜ Jeremy Van Horebeek και πέμπτος ο Max Anstie (Honda).

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. Gautier Paulin 2/1 KAW
2. Chris Pourcel 1/2 KAW
3. Tony Cairoli 4/3 KTM
4. Ken d Dycker KTM
5. E Bobryshev HON
6. Xavier Boog KAW
7. D Philppaerts YAM
8. C Desalle 3/18 SUZ
9. S Simpson YAM
10. Seb Pourcel KAW
MX2 Results
1. Tommy Searle 3/1 KAW
2. Jeffrey Herlings 2/2 KTM
3. Joel Roelants 1/4 KAW
4. J. v. Horebeek 4/3 KTM
5. Max Anstie HON
6. Harri Kullas SUZ
7. D Ferrandis KAW
8. Alex Tonkov HON
9. Jake Nicholls KTM
10. Al Lupino HUS

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 88
2. Gautier Paulin 79
3. Clem Desalle 67
4. Ken d Dycker 63
5. Chris Pourcel 59
6. Kevin Strijbos 51
7. Xavier Boog 49
8. Shaun Simpson 45
9. D Philippaerts 44
10. Tanel Leok 42
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 94
2. Tommy Searle 87
3. Joel Roelants 85
4. J. v. Horebeek 74
5. Max Anstie 57
6. Jake Nicholls 51
7. Jordi Tixier 48
8. D. Ferrandis 48
9. Harri Kullas 43
10. Lupino, Tonkov 38

Φωτογραφίες


Video


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon