.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 20:46

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 1ος αγώνας, Ολλανδία

 

Aνίκητοι στην άμμο Cairoli και Herlings

 


Του Χρήστου Σώκου

Ξεκίνησε με την σειρά του και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ στην αμμώδη πίστα του Valkenswaard. Ο καιρός με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την έντονη βροχή στα δεύτερα σκέλη της ΜΧ1 και της ΜΧ2, χάλασε λίγο την γιορτινή ατμόσφαιρα που επιθυμούσαν οι διοργανωτές του αγώνα.
Νικητές με ευκολία αναδείχτηκαν οι δύο αναβάτες της Red Bull KTM, Antonio Cairoli στην ΜΧ1 και Jeffrey Herlings στην ΜΧ2, αμφότεροι γνωστοί για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην άμμο.

ΜΧ1- Πειστική αρχή για Cairoli


Κερδίζοντας το προκριματικό σκέλος της Κυριακής και στην συνέχεια και τα δύο σκέλη του αγώνα της Δευτέρας, ο Cairoli απέδειξε ότι και φέτος θα είναι ο κύριος διεκδικητής του τίτλου. Εντυπωσίασε μάλιστα λέγοντας ότι ο αγώνας του φάνηκε ευκολότερος (!) απ’ ότι περίμενε.
Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Βέλγος, επίσης σπεσιαλίστας της άμμου, Clement Desalle (Suzuki). Παρότι έκανε εξαιρετικές εκκινήσεις, βρέθηκε σχετικά γρήγορα πίσω από τον Cairoli αδυνατώντας να ακολουθήσει κατόπιν τον ρυθμό του.
Ο Steven Frossard (Yamaha) εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος να κάνει μία δυναμική αρχή στο πρωτάθλημα και αυτό τον οδήγησε σε λάθη. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει δύο τρίτες θέσεις αλλά παρ’ όλα αυτά δήλωσε απογοητευμένος καθότι περίμενε κάτι καλύτερο.
Η νέα πολλά υποσχόμενη μεταγραφή της Kawasaki στην ΜΧ1 αφορά στο όνομα το Γάλλου Gautier Paulin. Ο Paulin στο πρώτο σκέλος τερμάτισε τέταρτος αλλά στο δεύτερο στάθηκε άτυχος αφού μπλέχτηκε στο «μπουλούκι» της εκκίνησης και με φοβερές μάχες έφτασε μέχρι την έβδομη θέση.
Στις απογοητεύσεις του πρώτου αγώνα πρέπει να αναφέρουμε την 14η θέση overall του υπερόπτη Cristophe Pourcel (Kawasaki) καθώς και την 17η θέση του factory αναβάτη της Honda Evgeny Bobryshev.

MX2 – Ο καλύτερος αναβάτης στην άμμο

Δεν είναι άλλος φυσικά από τον Jeffrey Herlings, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα στο Valkenswaard! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν ο Ολλανδός μπροστά στο κοινό της πατρίδας του απέδειξε ότι δεν φέρει τυχαία τον τίτλο του «Βασιλιά της άμμου» και πήρε δύο εύκολες νίκες.
Έκπληξη σε όλους προκάλεσε η εξαιρετική εμφάνιση του Βέλγου Joel Roelants (Kawasaki), ο οποίος κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση τερματίζοντας τρίτος και δεύτερος στα αντίστοιχα σκέλη.
Τρίτος ο team mate του Tommy Searle (Kawasaki) με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση. Ο Searle αναμένεται να είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές για τον τίτλο της ΜΧ2.
 Ένας ακόμη  Βέλγος, ο Jeremy Van Horebeek (KTM), πήρε  δύο τέταρτες θέσεις, αφήνοντας πέμπτο τον νέο στην ομάδα της ΚΤΜ Jordi Tixier.

Αποτελέσματα

MX1
1.  Tony Cairoli 1/1  KTM 
2.  C Desalle 2/2 SUZ 
3.  S Frossard 3/3  YAM 
4.  Gautier Paulin 4/7  KAW 
5.  Kevin Strijbos  KTM 
6.  K. d. Dycker KTM 
7.  R. Goncalves HON 
8.  Shaun Simpson YAM 
9.  Tanel Leok  SUZ 
10. Xavier Boog KAW
MX2
1.  Jeffrey Herlings 1/1  KTM 
2. Joel Roelants 3/2  KAW 
3. Tommy Searle 2/3  KAW 
4.  J. v. Horebeek 4/4  KTM 
5.  Jordi Tixier 6/7  KTM 
6.  Jake Nicholls  KTM 
7.  Max Anstie  HON 
8.  D. Ferrandis KAW 
9.  V. Teillet  KAW 
10. M. Pocock  YAM

Βαθμολογία

 ΜΧ1
1.  Tony Cairoli  50
2. Clement Desalle 44
3. Steven Frossard  40
4.  Gautier Paulin  32
5.  Kevin Strijbos  31
6.  K. d. Dycker 31
7.  R. Goncalves 29
8.  Shaun Simpson  23
9.  Tanel Leok  22
10. Xavier Boog  20
MX2
1.  Jeffrey Herlings  50
2. Joel Roelants  42
3. Tommy Searle 42
4.  J. v. Horebeek  36
5.  Jordi Tixier 29
6.  Jake Nicholls  28
7.  Max Anstie  26
8.  D. Ferrandis 24
9.  V. Teillet  23
10. M. Pocock  22

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon