.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 10:45

MX των Εθνών 2011, Γαλλία

 


Το τρόπαιο ξανά στους Αμερικάνους

 



Του Χρήστου Σώκου

Στο St. D’ Angely της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το 65ο MX των Εθνών, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που κατάκλυσε κάθε κομμάτι της πίστας! Η πίστα ήταν πολύ απαιτητική σαν σχεδίαση και σα να μην έφτανε αυτό βγήκαν και πέτρες στην επιφάνεια. Σε συνδυασμό με την βροχή που έπεφτε κατά περιόδους το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό και ταλαιπώρησε πολλούς αναβάτες.

Προερχόμενοι από το ΑΜΑ οι περισσότεροι


Τελικά η ομάδα της Αμερικής με τους Ryan Dungey, Ryan Villopoto και Blake Baggett επικράτησε για ακόμα μία χρονιά (22η συνολικά στον θεσμό), αλλά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τους Γάλλους Marvin Musquin, Cristophe Pourcel και Gautier Paulin. Τρίτη η Αυστραλία για πρώτη φορά στην ιστορία της με τους Chad Reed, Brett Metcalfe, Moss.
Η αλήθεια είναι όμως ότι από τους αναβάτες των τριών πρώτων χωρών σχεδόν όλοι είτε αγωνίζονται τώρα ή έχουν αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Αμερικής.
Πάντως οι Αμερικάνοι αναβάτες δεν επικράτησαν τόσο εύκολα όσο θα περίμενε κανείς και βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τον Gautier Paulin, τον Ken Roczen, τον Jeffrey Herlings αλλά και τον Evgeny Bobryshev. Όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σκέλος όπου οι Villopoto και Dungey έκαναν το 1-2 και χάρισαν τη νίκη στον ομάδα τους.
Άσχημα τα νέα για την Ιταλία, αφού ο πρωταθλητής της ΜΧ1 Tony Cairoli είχε μία άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος, η οποία τον άφησε με ένα σπασμένο χέρι τελικά. Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Μανώλη Σκύβαλο, Παναγιώτη Παπίλα, δεν κατάφερε να προκριθεί, και έμεινε εκτός αγωνιστικης δράσης για μία μόλις θέση, αλλά γι' αυτό θα διαβάσετε σε σχετικό άρθρο τις επόμενες ημέρες.

1ο σκέλος: MX1 και MX2


Χαμός στην πρώτη στροφή με τους Dean Wilson, Cairoli και Blake Baggett να μπλέκονται στο κουβάρι των πτώσεων. Μπροστά έφυγε ο Reed και έμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Δεύτερος ακολουθούσε ο Dungey αλλά περίπου στα μισά του αγώνα έπιασε δυνατή βροχή και ο Roczen ανέβασε αμέσως ρυθμό. Έφτασε το 450 του Dungey, τον πέρασε και πήρε τελικά την δεύτερη θέση! Τρίτος τελικά ο Dungey σε ένα όχι και τόσο ιδανικό ξεκίνημα για την Αμερική.

2ο σκέλος: MX2 και Open


Το γαλλικό κοινό πραγματικά τρελάθηκε βλέποντας τον Paulin να ξεχύνεται μπροστά και να παίρνει τη νίκη! Όπως και στον τελευταίο αγώνα του Παγκ. Π. ΜΧ., ο Paulin εξέπληξε με το 450 και φάνηκε ταχύτατος. Πολύ δυνατή εμφάνιση και για τον Jeffrey Herlings (Ολλανδία) με την δεύτερη του θέση. Φοβερές μάχες μεταξύ του Roczen και του Villopoto για την τρίτη θέση, η οποία τελικά βρήκε τον Villopoto να επικρατεί του Roczen και να παίρνει την τρίτη θέση. Ξανά λοιπόν οι Αμερικάνοι αναβάτες δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο για την κορυφή

3ο σκέλος: MX1 και Open


Η λύτρωση για την Αμερική ήρθε στο τελευταίο σκέλος όπου όλοι οι αναβάτες αγωνίζονταν με 450. Εντύπωση προκάλεσε ο Bobryshev που έφυγε μπροστά στην αρχή. Ο Villopoto τον πέρασε λίγο μετά, αλλά έκανε έλα λάθος σε μία στροφή, έπεσε και έτσι ο Ρώσος αναβάτης ξαναπήρε την πρωτοπορία.
Ο Villopoto όμως αυτή την φορά έδειξε ότι τα πράγματα θα είχαν διαφορετική έκβαση και έβαλε το κεφάλι κάτω παίρνοντας τη νίκη. Σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Dungey (τον περίμενε στον τερματισμό και πέρασαν μαζί την γραμμή) , η Αμερική μπόρεσε να πάρει τη νίκη σχεδόν στο νήμα. Το μεγάλο πρόβλημα για την Γαλλία ήρθε από τον Pourcel που είχε προβλήματα με το πίσω ελαστικό και έχασε όλες τις θέσεις του.

Στην Open ο νικητής συνολικά ήταν ο Ryan Villopoto,  στην ΜΧ2 ο Roczen, στην MX1 ο Dungey. Ο Herlings κέρδισε το βραβείο Ricky Carmichael ως ο καλύτερος νέος αναβάτης του αγώνα.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Θέση Χώρα Βαθμοί



1. USA 26 points
2. France 39
3. Australia 44
4. Great Britain 46
5. Belgium 54
6. South Africa 56
7. Germany 68
8. Spain 68
9. The Netherlands 81
10. Estonia 86
11. Portugal 98
12. Switzerland 108
13. Japan 115
14. Czech Republic 117
15. Russia 123
16. Italy 125
17. Finland 130
18. Denmark 132
19. Ireland 136
20. Austria 143

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon