.
Κατηγορία ISDE
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 18:42

ISDE 2016 – Ημέρα 4η

 

Χωρίς αλλαγές στην κορυφή. Ανεβαίνει η ελληνική ομάδα!

 

Η 4η ημέρα του ISDE δεν μας επιφύλαξε κάποια έκπληξη όσον αφορά στην κορυφή των τριών κατηγοριών.

Με την βροχή να πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν πετρώδες αλλά και γλιστερό τερέν. Η ομάδα των Η.Π.Α. τα βρήκε στην αρχή της ημέρας χάνοντας σχεδόν 30 δευτερόλεπτα από την πρωτοπορία, με την ομάδα της Ιταλίας να παρουσιάζεται ιδιαίτερα απειλητική. Ωστόσο, οι Η.Π.Α. κατάφεραν βελτιωθούν στη συνέχεια, ανέβασαν ταχύτητα και έχασαν τελικά 15 δευτερόλεπτα από την πρωτοπορία τους. Οι δεύτεροι Ιταλοί δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου από τους διώκτες τους με την μάχη να ανάβει για τα καλά για τις θέσεις τρία και τέσσερα. Το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε μ το ίδιο νόμισμα την οικοδέσποινα Ισπανία, παίρνοντας πίσω την 3η θέση με τους Ισπανούς να ακολουθούν με διαφορά 17 σχεδόν δευτερολέπτων. Η 5η θέση ανήκει πλέον στην Τσεχία, αφού η ομάδα της Πορτογαλίας υπέστη απώλειες με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 14η θέση.

Εξαιρετικά είναι τα νέα για την ελληνική ομάδα. Η Ελλάδα συνέχισε ακάθεκτη την προσπάθειά της και χωρίς καμία απώλεια κατάφερε να κερδίσει άλλες δύο θέσεις στην κατάταξη και να αναρριχηθεί στην 13η θέση! Από τους δικούς μας αναβάτες ξεχωρίζει ο Βασίλης Σιαφαρίκας (E3-Honda), ο οποίος κέρδισε άλλη μία θέση στην συνολική κατάταξη της κατηγορίας του και βρίσκεται πλέον στην 18η θέση.

Στην κατηγορία των Γυναικών, η Αυστραλία συνεχίζει να αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, με την Ισπανία να βρίσκεται πίσω της τρία λεπτά. Ακολουθεί η Γερμανία στην 3η θέση, οι Η.Π.Α. βρίσκονται στην τέταρτη θέση και την πεντάδα κλείνει η Σουηδία, 30 λεπτά από την κορυφή.

Στην κατηγορία Junior, η ομάδα της Σουηδίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ην ομάδα των Η.Π.Α. να βρίσκονται κοντά και να συνεχίζουν να πιέζουν τους πρωτοπόρους, αφού η διαφορά τους δεν ξεπερνά τα 25 δευτερόλεπτα, ύστερα από τέσσερις ημέρες αγωνιστικής οδήγησης. Τρίτοι είναι οι Ιταλοί, στην 4η θέση η ομάδα της Φινλανδίας και 5η είναι η γαλλική ομάδα.

Στην γενική κατάταξη των ανδρών ο Αμερικανός Taylor Roberts (KTM) συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, με τον Daniel Sanders (KTM) της Αυστραλίας στη δεύτερη θέση. Τρίτος είναι ο Giacomo Redondi (Honda) της Ιταλίας, τέταρτος ο νεαρός Ισπανός Josep Garcia Montana (Husqvarna) ενώ στην πέμπτη θέση έχει ανέβει ο Πορτογάλος Luis Coreia (Beta), ο οποίος άφησε έκτο τον Αμερικάνο Kailub Russel (KTM).

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέχει πλέον η Ισπανίδα Laia Sanz (ΚΤΜ), η οποία άφησε πίσω της την Γερμανίδα Maria Franke (ΚΤΜ), ενώ στην 3η θέση είναι η Tayla Jones της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2016 – Ημέρα 3η ISDE 2016 – Ημέρα 5η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon