.
Κατηγορία ISDE
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 18:17

ISDE 2016 – Ημέρα 5η

 

Εκτός Ιταλία και Γερμανία στους Άντρες. 11η η Ελλάδα!

 

 

Αρκετές αλλαγές μας επεφύλαξε η προτελευταία ημέρα του ISDE, η οποία είχε λιγότερες διαδρομές αλλά και συνολικά χιλιόμετρα από τις προηγούμενες τέσσερις.

Στους Άντρες, η ομάδα της Ισπανίας εγκατέλειψε ουσιαστικά την προσπάθεια, πριν καν ξεκινήσουν οι αθλητές της, καθώς ο Ivan Cervantes δε μπόρεσε να συνεχίσει στον αγώνα λόγω τραυματισμού την προηγούμενη ημέρα. Τραυματισμό είχε και ο Manuel Monni στην πρώτη κιόλας ειδική της ημέρας. Ο Ιταλός έπεσε και τραυμάτισε τον καρπό του με αποτέλεσμα η αξιόμαχη Ιταλία που μέχρι τότε πίεζε την ομάδα των Η.Π.Α. να χάσει κάθε ελπίδα για διάκριση, χάνοντας και τον Oscar Balletti κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Με την Ισπανία και την Ιταλία εκτός οι Η.Π.Α., χωρίς πίεση πλέον, διατήρησαν την πρωτοπορία τους ακολουθούμενοι τώρα από την ομάδα της Μ. Βρετανίας με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από τρεισήμισι λεπτά. Αρκετά πιο πίσω, σχεδόν μισή ώρα βρίσκεται τώρα η Τσεχία που βλέπει το τρίτο σκαλί του βάθρου να γίνεται δικό της, με την Σουηδία και την Εσθονία να κλείνουν την πεντάδα.

Η Ελλάδα, μετά και την αποχώρηση της Ισπανίας και της Ιταλίας, ανέβηκε στην 11η θέση της κατάταξης, καθώς κατάφερε να τελειώσει και την 5η ημέρα χωρίς απώλειες. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Ε3-Honda) συνεχίζει χωρίς προβλήματα την πολύ καλή προσπάθεια που κάνει και σε ατομικό επίπεδο, καθώς βρίσκεται στην 20η θέση στην κατηγορία του, αλλά και στην 90ή θέση της γενικής κατάταξης.

Στις Γυναίκες, η Αυστραλία προχώρησε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς προβλήματα και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πίσω της, στη δεύτερη θέση παραμένει η οικοδέσποινα Ισπανία, με την Γερμανία να φιγουράρει 3η και την ομάδα των Η.Π.Α. στην 4η θέση. Την 5η θέση έχει κάνει δική της η ομάδα της Σουηδίας.

Στην κατηγορία Junior, η πρώτη Σουηδία συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση από την ομάδα των Η.Π.Α. με τη διαφορά μεταξύ των δύο να είναι κάτω από μισό λεπτό. Η 3η Ιταλία βρίσκεται αρκετά πίσω σε χρόνο και δεν μπορεί να απειλήσει καμία από τις δύο ομάδες με την Φινλανδία να καταλαμβάνει την 4η θέση και την πεντάδα να κλείνει η ομάδα της Γαλλίας.

Πρώτος στη γενική κατάταξη των Ανδρών παραμένει ο Αμερικάνος Taylor Robert, με τον Αυστραλό διώκτη του, Daniel Sanders, να ακολουθεί με διαφορά μόλις 12,1 δευτερόλεπτα! Garcia Montana, Redondi και Correia, καταλαμβάνουν τις θέσεις 3, 4, και 5 αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Laia Sanz, έχασε την πρώτη θέση, στην κατάταξη, από τη Maria Franke, η οποία της την είχε «παραχωρήσει» προσωρινά, την τέταρτη μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2016 – Ημέρα 4η ISDE 2016 – Ημέρα 6η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon