.
Κατηγορία ISDE
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 15:16

ISDE 2016 – Ημέρα 3η

 

Μεγαλώνουν τη διαφορά οι πρώτοι. Σταθερά 15η η Ελλάδα.

 

 Μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης ημέρας ο διάσημος αγώνας έφτασε πλέον στο μέσο του. Με τη βροχή να πέφτει όλο το πρωί οι ομάδες ξεκίνησαν σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, κάτι που πρόσθεσε έναν ακόμη βαθμό δυσκολίας για τους αναβάτες και έφερε και ανακατατάξεις.

Την 3η ημέρα έκανε δική της η ομάδα της Ισπανίας, η οποία τελείωσε την προσπάθειά της με τον καλύτερο χρόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτή η εξαιρετική προσπάθεια την έφερε μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται πλέον στην 4η θέση, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την 2η , στη γενική Ιταλία, από την οποία κέρδισαν ένα ολόκληρο λεπτό. Η ομάδα των Η.Π.Α. τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Ισπανούς. Ωστόσο, βρέθηκε μπροστά από τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να διευρύνει περισσότερο τη διαφορά της σε σχέση με αυτούς, η οποία βρίσκεται τώρα πάνω από ένα λεπτό, για πρώτη φορά στον αγώνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε μία θέση από την Ισπανία που ανέβηκε τώρα στην τρίτη, με την Πορτογαλία να κρατά την 5η θέση, με διαφορά σχεδόν οχτώ λεπτών από την κορυφή.

Η ελληνική ομάδα συνεχίζει δυνατά την προσπάθειά της. Χωρίς απώλειες, οι Βασίλης Σιαφαρίκας, Παναγιώτης Κακολύρης, Γιάννης Κωνσταντινούδης και Μιχάλης Ντουζένης καθιερώνονται στην 15η θέση, μπροστά από τους Γερμανούς, που δείχνουν ότι δεν μπορούν να απειλήσουν τους Έλληνες αθλητές.

Παράλληλα, ο Βασίλης Σιαφαρίκας (E3-Honda), τα πηγαίνει εξαιρετικά στην δική του κατηγορία, καθώς βρίσκεται στη 19η θέση. Στην Ε2, ο Παναγιώτης Κακολύρης (ΚΤΜ), βρίσκεται στη 43η θέση , ανάμεσα στους 58 συμμετέχοντες, ενώ στην Ε1, Μιχάλης Ντουζένης (Honda) και Γιάννης Κωνσταντινούδης (Husqvarna) βρίσκονται στις θέσεις 43 και 48 αντίστοιχα.

Στις Γυναίκες, η Αυστραλία συνεχίζει να κυριαρχεί έναντι των υπολοίπων, αυξάνοντας την διαφορά της από την 2η Ισπανία, κατά 20 περίπου δευτερόλεπτα. Η συνολική διαφορά μεταξύ τους ανέρχεται τώρα στα δυόμιση σχεδόν λεπτά. Στην 3η θέση βλέπουμε την ομάδα της Γερμανίας, τέταρτες είναι οι Αμερικανίδες, με την πεντάδα να κλείνει η ομάδα της Σουηδίας. Στην ατομική κατάταξη προηγείται η Maria Franke από την ομάδα της Γερμανίας.

Στην κατηγορία Junior, τα νέα είναι άσχημα για την ομάδα της Ισπανίας , η οποία διεκδικούσε την πρωτιά. Η εγκατάλειψη του Tosha Schareina, λόγω μηχανικής βλάβης, τους θέτει ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού, τη στιγμή που βρίσκονταν πολύ κοντά στους πρώτους Σουηδούς. Η ομάδα της Σουηδίας καταδιώκεται πλέον από εκείνη των Η.Π.Α. που αντιμετώπισε προβλήματα την συγκεκριμένη ημέρα με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ των δύο να φτάσει στα δύο λεπτά. Η Ιταλία βρίσκεται στην 3η θέση ακολουθούμενη από την Γαλλία με την 5η θέση να ανήκει τώρα στην Φινλανδία.

Ο Αμερικανός Taylor Robert παραμένει ο ταχύτερος αναβάτης στην γενική κατάταξη, έχοντας ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο, τον Αυστραλό Daniel Sanders. Στην Τρίτη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ισπανός Josep Garcia Montana, ενώ 4ος είναι ο Ιταλός Giacomo Redondi. Ο Kailub Russell κλείνει την πεντάδα με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τον ομόσταυλό του και πρωτοπόρο Robert.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2016 – Ημέρα 2η ISDE 2016 – Ημέρα 4η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon