.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 12:11

Super Enduro 2022, 2ος αγώνας, Ουγγαρία

Υψηλού επιπέδου θέαμα στη Βουδαπέστη, από τους οδηγούς της κορυφαίας κατηγορίας Prestige.

Χρειάστηκε να περιμένουμε αρκετά για τον επόμενο αγώνα της σεζόν στο Super Enduro, αφού ο πρώτος είχε γίνει στα τέλη του Δεκέμβρη του 2021 και ο δεύτερος – στο Ισραήλ – ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Η αναμονή ωστόσο άξιζε, αφού οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας πρόσφεραν απλόχερα θέαμα σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στη Βουδαπέστη το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Ο πρώτος από τους τρεις αγώνες ξεκίνησε με τον Colton Haaker (Husqvarna) να παίρνει την πρωτοπορία, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα είχαμε κόκκινες σημαίες διακοπής.

Οι δύο οδηγοί που είχαν συμμετοχή στο περιστατικό που οδήγησε στη διακοπή ήταν ο Taddy Blazusiak (GasGas) και ο Jonny Walker (Beta). Μάλιστα ο τελευταίος απέκτησε κι ένα κάψιμο στο πόδι.

SuperEnduro_2os_Agonas_fgty2.jpg

Ο αγώνας ξεκίνησε και ο Blazusiak κρατούσε τον Billy Bolt (Husqvarna) πίσω του με κάθε τρόπο. Ακόμα κι όταν άρχισαν τα προβλήματα arm pump για τον Πολωνό όμως, ο Βρετανός δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Προσπάθησε πολλές φορές, έδωσε μάχες, πέρασε μπροστά από τον Blazusiak, ωστόσο τα λάθη του Bolt ήταν πραγματικά πάρα πολλά. Ένα από αυτά, στο τέλος, τον άφησε τελικά οριστικά στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση πήρε ο Walker.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο οποίος πάντα γίνεται με ανεστραμμένο grid, ο Cody Webb της Sherko έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και αφού πέρασε μπροστά πίστεψε ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη!

Ωστόσο δεν απέφυγε μια πτώση λίγο αργότερα (ήταν περισσότερο τρομακτική να τη βλέπεις, χωρίς ευτυχώς να του στοιχίσει κάποιον τραυματισμό) και τελικά τερμάτισε στην 6η θέση.

SuperEnduro_2os_Agonas_fgty4.jpg

Μπροστά είχε περάσει ο Blazusiak ο οποίος είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά όχι στα επίπεδα ενός «φτιαγμένου» Billy Bolt, ο οποίος μετά τα λάθη και την ήττα του στο πρώτο σκέλος, πήρε μια πολύ ωραία νίκη στο δεύτερο. Την τρίτη θέση πήρε ο Jonny  Walker, ο οποίος πίεσε τον Πολωνό στο τέλος και έχασε τη δεύτερη για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Έντονες συγκινήσεις χάρισε στους θεατές και ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με μια άσχημη πτώση του Blazusiak.

Ο θρύλος όμως του Super Enduro συνήλθε γρήγορα και επέστρεψε στον αγώνα, κυνηγώντας τους τέσσερεις που είχαν ξεφύγει μπροστά: τον Bolt, τον Walker, τον Haaker και τον Webb.

Οι μάχες στο επόμενο διάστημα δόθηκαν σώμα με σώμα, κρατώντας σε αγωνία τους χιλιάδες θεατές. Ο Blazusiak κατάφερε τελικά να πάρει την τέταρτη θέση.

Νικητής αναδείχθηκε ο μεγάλος Billy Bolt, για να πανηγυρίσει την 5η νίκη του σε 6 αγώνες, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Colton Haaker και την τρίτη ο Jonny Walker.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων και τη βαθμολογία της Prestige

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon