.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 12:43

Super Enduro 2022, 1ος αγώνας, Lodz (Πολωνία)

Με σαρωτική εμφάνιση ο πρωταθλητής Billy Bolt ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του με μια απόλυτη νίκη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Super Enduro 2022 ξεκίνησε λίγο πρόωρα, τρέχοντας τον πρώτο του αγώνα στον τελευταίο μήνα του 2021, ενώ στο πρόγραμμα ακολουθούν άλλα τέσσερα GP, όλα μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2022.

Στην Πολωνία, μπροστά από ένα ενθουσιώδες κοινό 10,000 θεατών, ο Billy Bolt (Husqvarna) ξεκίνησε δυναμικά κατακτώντας εμφατικά την Akrapovic SuperPole, ενώ συνέχισε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό και στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος από τα συνολικά τρία του αγώνα.

Στην πρώτη κούρσα λοιπόν ο Bolt δεν είχε κανένα πρόβλημα να οδηγήσει και να θέσει τον δικό του ρυθμό, πιεζόμενος μόνο από τον ομόσταυλό του, Colton Haaker, πριν αυτός υποστεί μια μικρή πτώση που του κόστισε τη διεκδίκηση της νίκης. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Johny Walker με τη νέα του μοτοσυκλέτα από τη Beta (μεταγράφηκε φέτος από την ΚΤΜ), ενώ ο Tady Blazusiak (GASGAS) κατάφερε να ενθουσιάσει τους συμπατριώτες του φτάνοντας τρίτος στην καρό σημαία και αφήνοντας τον Haaker εντός βάθρου.

Στον δεύτερο αγώνα η εκκίνηση δόθηκε με ανάποδη σειρά από αυτή της Superpole, ακόμη κι έτσι όμως ο Bolt δεν είχε πρόβλημα να περάσει τους πάντες και να φτάσει σε μια ακόμη πειστικότατη νίκη – παρότι είχε δύο πτώσεις στον αγώνα, μια στην εκκίνηση και άλλη μια στα μέσα της διάρκειας καθώς πάλευε να περάσει τον Haaker!

Το δεύτερο βάθρο συμπλήρωσαν οι Haaker και Walker.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του GP ο Bolt εκμεταλλεύτηκε την εκκίνησή του από την πρώτη θέση και με ασυναγώνιστο ρυθμό απλώς εξαφανίστηκε, κερδίζοντας και το τρίτο σκέλος με διαφορά 26 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, Manuel Lettenbichler (KTM). Τρίτος τερμάτισε ο Walker.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Super Enduro 2022

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2022 στο Ισραήλ και δη στην Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 12:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon