.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:43

SuperEnduro 2020, 4ος αγώνας, Ουγγαρία

O Billy Bolt πήρε μια νίκη που ισοδυναμεί με μισό τίτλο, αφήνοντας τον Taddy Blazusiak δεύτερο με έναν αγώνα να απομένει στο πρόγραμμα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro επισκέφτηκε την Ουγγαρία και στο στάδιο Papp Laszlo Sportarena της Βουδαπέστης προσέφερε έναν σφικτό, αγωνιώδη και συνολικά συναρπαστικό προτελευταίο αγώνα για το 2020.

Στον πρώτο από τους τρεις αγώνες της βραδιάς για την κορυφαία κατηγορία Prestige o Bolt (Husqvarna) ξεκίνησε πολύ άσχημα σημειώνοντας μια εντυπωσιακή πτώση νωρίς-νωρίς στον αγώνα.

Αυτό επέτρεψε στις δύο ΚΤΜ των Blazusiak και Johny Walker να ξεφύγουν σε μια μεταξύ του μονομαχία για το πρώτο σκαλί του βάθρου, από την οποία βγήκε νικητής ο Walker. Εντυπωσιακώς πώς, ωστόσο, ο Bolt κατάφερε να διατηρηθεί στην τρίτη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα όπου οι αναβάτες εκκινούν με ανάποδη σειρά, ο Bolt πέρασε από νωρίς πρώτος δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Walker, ενώ στην τρίτη θέση ίδρωσε για να καταφέρει να φτάσει ο Blazusiak που είχε κάνει μια κακή εκκίνηση και γενικά δεν βρήκε καλό ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας, ο Walker ανέλαβε να οδηγήσει στην αρχή, αλλά σύντομα ο Bolt τον έφτασε και δεν δυσκολεύτηκε να τον περάσει. Λίγο αργότερα θα κατέφτανε στην κορυφή και ο Blazusiak με ιδιαίτερα απειλητικές διαθέσεις, καθώς ο Walker αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα χέρια του (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, arm pump) και αδυνατούσε να ακολουθήσει.

Ο Πολωνός της ΚΤΜ πίεσε πολύ τον Bolt, αλλά ο νεαρός Άγγλος είχε όλες τις απαντήσεις και στο τέλος υπέπεσε σε ένα λάθος που δεν του κόστισε μόνο τη νίκη, αλλά και τη δεύτερη θέση από τον ομόσταυλό του Walker – απόδειξη πως δεν υπάρχουν εντολές από την ομάδα, καθώς ο Blazusiak είναι αυτός που κυνηγά τον τίτλο.

Μετά και τον προτελευταίο αγώνα στη Βουδαπέστη ο Bolt έφτασε στους 227 βαθμούς, μια διαφορά 18 από τον δεύτερο Blazusiak, ενώ ακολουθεί ο Walker με 192.

Απομένει ένας αγώνας στην Πολωνία, όπου ο Blazusiak λογικά θα δώσει όλα για τον τίτλο στον δεύτερο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς γι’ αυτόν, ωστόσο θα χρειαστεί πολλή τύχη για να καταφέρει.

Με το ισχύον φορμά στη βαθμολογία (20-17-15-13-11-9 κ.ο.κ.) οι 18 βαθμοί διαφοράς που απολαμβάνει ο Bolt μοιάζουν αρκετοί για τον χρίσουν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ακόμη κι αν ο Blazusiak κερδίσει τα πάντα, ο 22χρονος Άγγλος αρκεί να αναδειχθεί 13ος για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας στις 14 Μαρτίου στο Łódź της Πολωνίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία SuperEnduro 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon