.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 11:53

Super Enduro 2023, 3ος αγώνας, Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Κυρίαρχος Billy Bolt σάρωσε τους πάντες ξανά.

Αφότου κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Enduro το 2022, ο Billy Bolt (Husqvarna) άνοιξε τη σεζόν του 2023 με δύο συνεχόμενες νίκες σε Πολωνία και Γερμανία.

Ο τρίτος αγώνας του 2023 για το Super Enduro έγινε στην κατάμεστη από 12,000 θεατές Papp Laszlo Arena της Βουδαπέστης.

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος ο αγώνας φάνηκε αρχικά να μετατρέπεται σε μήλο της έριδος για τους Johnhy Walker (Beta) και Cody Webb (GASGAS), ενώ ο Bolt είχε χάσει θέσεις αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα πιο τεχνικά σημεία της διαδρομής, ωστόσο τρεις γύρους μετά την εκκίνηση ο πρωταθλητής είχε αρχίσει την επέλασή του.

Όταν πέρασε και τους δύο αυτούς αναβάτες, ο Bolt συνέχισε στον δικό του ρυθμό ως τη νίκη, παρότι υπέπεσε σε ένα-δυο λαθάκια που θα μπορούσαν να του έχουν κοστίσει.

Ο αγώνας τελικά διακόπηκε λίγο πριν το τέλος του με κόκκινες σημαίες συνεπεία ατυχήματος που είχε ο Eddie Karlsson (KTM) – ο οποίος απομακρύνθηκε από την πίστα με φορείο, μα ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Καθώς είχε ήδη συμπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σκέλους, δε δόθηκε επανεκκίνηση.

Το βάθρο του πρώτου αγώνα ολοκληρώθηκε με τους Walker και Cooper Abbott (Sherco) να παίρνουν θέση πίσω από τον νικητή Bolt.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, με την εκκίνηση να γίνεται με ανεστραμμένη κατάταξη, ο Bolt έδειξε την τρελή φόρμα στην οποία βρίσκεται καθαρίζοντας πολύ γρήγορα τους προπορευόμενους αναβάτες και, παρά τα λαθάκια που αναπόφευκτα έκανε στην προσπάθειά του, έφτασε πίσω από τον προπορευόμενο τότε Walker. Η μάχη των δύο σημαδεύτηκε από ένα κοινό λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Webb για να περάσει πρώτος, ωστόσο η αντεπίθεση του Bolt τον έφερε ξανά στην πρώτη θέση, όπου παρέμεινε ως το τέλος, με τον Webb δεύτερο και τον Walker τρίτο.

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της Βουδαπέστης είχε πια σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Bolt, ωστόσο ο Άγγλος δεν είχε σκοπό να χάσει την ευκαιρία για ένα δεύτερο τριπλό θρίαμβο (μετά τον εναρκτήριο αγώνα της Πολωνίας), έτσι ανέλαβε να οδηγήσει από νωρίς και έχτισε μια μεγάλη διαφορά από τον Walker που ξεπέρασε τα 20 δευτερόλεπτα.

Ουδείς τον ενόχλησε ως το τέλος, έτσι ο Bolt ολοκλήρωσε ένα μαγικό πέρασμα από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μπροστά από τους Walker και Webb.

Συνολικά στο Ουγγρικό GP ο Bolt ήταν φυσικά ο αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής, με δεύτερο τον Walker και τρίτο τον Webb.

Αυτό μεταφράζεται σε μια πολύ σημαντική πρωτοπορία στην κατάταξη, καθώς πλέον η διαφορά του από τον δεύτερο, Walker, έχει ανοίξει στους 26 βαθμούς, ενώ ο Webb ακολουθεί τρίτος με 60 βαθμούς λιγότερους από τον πρώτο.

Απομένουν δύο αγώνες στο καλεντάρι, με τον επόμενο και προτελευταίο του 2023 να είναι προγραμματισμένος για τις 2 Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Super Enduro 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon