.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 12:37

Super Enduro 2023, 5ος αγώνας, Gliwice (Πολωνία)

Τρίτωσαν οι παγκόσμιοι τίτλοι για τον Billy Bolt.

Φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Super Enduro, ο Billy Bolt (Husqvarna) ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τρίτο τίτλο του και ήδη από το πρώτο αγωνιστικό σκέλος είχε την ευκαιρία να καπαρώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έχοντας κατακτήσει την Akrapovic SuperPole το βράδυ της Παρασκευής, ο Bolt ξεκίνησε ιδανικά τον πρώτο αγώνα κατακτώντας την Airoh Holeshot και στη συνέχεια άρχισε να απομακρύνεται από όλους τους υπόλοιπους.

Πίσω του τον κυνήγησε ο Johny Walker (Beta), η πίεση του οποίου οδήγησε τον Bolt σε ένα μικρό λάθος από το οποίο έχασε την πρωτιά προσωρινά, ωστόσο επέστρεψε με φόρα, ξαναπέρασε πρώτος και αυτή τη φορά έμεινε εκεί ως την καρό σημαία – που στη συγκεκριμένη περίπτωση ισοδυναμούσε με την επίσημη στέψη του Bolt σε πρωταθλητή 2023.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Walker ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο τοπικός Taddy Blazusiak (GASGAS) σε μια σημαντική επικράτηση για την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης επί του βασικού του αντιπάλου γι΄ αυτήν, Cody Webb (Sherco).

Στον δεύτερο αγώνα της Gliwice πλέον το τοπίο ήταν διαφορετικό. Οι δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης είχαν κλείσει και μαθηματικά – στους Bolt και Walker – αλλά η τρίτη ήταν ανοικτή και τη διεκδικούσαν οι κ.κ. Blazusiak και Webb, οι οποίο μας χάρισαν μια απίθανη μάχη μεταξύ τους στον δεύτερο αγώνα.

Νικητής εδώ αναδείχθηκε ο Webb, καθώς ο Πολωνός Blazusiak έμεινε τέταρτος στον αγώνα και όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο σκέλος.

Εκεί ο Bolt έκανε άλλον ένα εκπληκτικό αγώνα για να διακοσμήσει τον τίτλο του με ένα ακόμη τριπλό θρίαμβο σε GP (τέταρτο σε πέντε αγώνες φέτος!), αλλά φυσικά όλο του ζουμί ήταν η μάχη των δύο διεκδικητών της τρίτης θέσης της βαθμολογίας. Με το κοινό να παραληρεί υπέρ του συμπατριώτη τους Blazusiak, ο Πολωνός τους χάρισε μια βραδιά για να θυμούνται για καιρό, καθώς κατάφερε να περάσει και τον Walker για τη δεύτερη θέση του αγώνα, την ώρα που ο Webb έχανε τον ρυθμό του και τερμάτιζε μόλις έκτος.

Έτσι στο τέλος ο Bolt είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, με δεύτερο τον Walker και τρίτο τον Blazusiak.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες Super Enduro 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon