.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 14:03

Super Enduro 2023, 2ος αγώνας, Riesa (Γερμανία)

Παράσταση για έναν Bolt.

Στον εναρκτήριο αγώνα του FIM SuperEnduro World Championship που είχε γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2022 στην Κρακοβία της Πολωνίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Billy Bolt (Husqvarna), είχε έρθει χωρίς να έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τη νίκη και στα τρία σκέλη του, αρχίζοντας τη νέα σεζόν με το δεξί, όπως είχε κλείσει την προηγούμενη.

Με τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου να έχουν μεσολαβήσει, η επιστροφή δράση έφερε το Παγκόσμιο Super Enduro στη Γερμανία και την πίστα που είχε φτιαχτεί στη Sachsen Arena της πόλης Riesa, όπου ο Bolt παρέδωσε μαθήματα πρωταθληματικής οδήγησης για μια φορά ακόμη – αν και τώρα αρκετά πιο δύσκολα από τον πρώτο αγώνα, έχοντας πέσει και στα τρία σκέλη!

walker
Jonny Walker (Beta)

Στον πρώτο αγώνα του γερμανικού Grand Prix ο Bolt βρέθηκε να μονομαχεί με τον Jonny Walker (Beta) καθώς στη διάρκεια αυτής της μονομαχίας είχε μια πτώση. Παρόλα αυτά, επέστρεψε άμεσα στη μάχη, πέρασε τους πάντες και στο τέλος πήρε την καρό σημαία μπροστά από τον Walker και τον Cody Webb (Sherco).

Στο δεύτερο σκέλος ο Bolt είχε ξανά μια πτώση, αυτή τη φορά στο άλμα-γέφυρα, και για μια φορά ακόμη ο Walker έφυγε μπροστά για τη νίκη. Τώρα ο Bolt δεν είχε την ευκαιρία να ξαναπαλέψει για τη νίκη, ωστόσο προς τιμή του κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του αγώνα τερματίζοντας τρίτος, πίσω και από τον Taddy Blazusiak (GASGAS).

blazusiak
Taddy Blazusiak (GASGAS)

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, ο Bolt ξεκίνησε με ένα ακόμη λάθος, ξανά στο ίδιο σημείο με το δεύτερο σκέλος (γέφυρα), και έχασε σχεδόν 15 δευτερόλεπτα από τους πρωτοπόρους. Παρόλα αυτά, οδηγώντας εκπληκτικά αφότου ανέκαμψε από την πτώση του, ο Άγγλος της Husqvarna πέρασε εκ νέου τους πάντες για να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη Riesa και μαζί τη συνολική νίκη του GP.

Δεύτερος τερμάτισε εδώ ξανά ο Walker και τρίτος ο Blazusiak.

Με τον δύσκολο τρόπο λοιπόν, ο Bolt έφτασε στους 121 βαθμούς για την κορυφαία κατηγορία Prestige και φυσικά συνεχίζει να οδηγεί αήττητος το πρωτάθλημα, έχοντας 14 βαθμούς πίσω του τον Walker (107) και 38 τον Blazusiak (83), ο οποίος νιώθει καυτή την ανάσα του Webb που βρίσκεται τέταρτος με έναν μόλις βαθμό διαφορά (82).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Super Enduro 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 14:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon