.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 12:47

Super Enduro 2023, 1ος αγώνας, Κρακοβία (Πολωνία)

Αρχή νέας σεζόν με τριπλό θρίαμβο του πρωταθλητή Billy Bolt.

Αν και δε βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης ακόμη, ο πρωταθλητής του 2022 Billy Bolt (Husqvarna) άνοιξε τη νέα σεζόν στο ίδιο κυριαρχικό στυλ όπως έκλεισε την προηγούμενη.

Στον πρώτο αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας Prestige ο Jonny Walker (Beta) ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα, αλλά ως το τέλος του πρώτου γύρου ο Bolt είχε περάσει πρώτος, αφήνοντας τον Walker να δώσει τη μάχη για την κατανομή του βάθρου με τον Cody Webb (Sherco) και στο τέλος να την κερδίσει κρατώντας τον Αμερικανό τρίτο.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας τις εντυπώσεις έκλεψε στην αρχή ο Alfredo Gomez, που φέτος τρέχει για πρώτη φορά με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Rieju, καταδιωκόμενος από τον Taddy Blazusiak (GASGAS) που, ως Πολωνός, είχε την ιδιαίτερα ένθερμη υποστήριξη 12,000 θεατών στις εξέδρες της Tauron Arena στην Κρακοβία.

Λίγο αφότου ο Blazusiak κατάφερε να περάσει πρώτος όμως, ο επερχόμενος Bolt ξεπέρασε τη χαλαρή του εκκίνηση και με καταιγιστικό ρυθμό προσπέρασε τους πάντες και οδήγησε ως τη δεύτερη νίκη της ημέρας χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Fim,SuperEnduro,Taurun,2022,

Στο τέλος ο Walker κατάφερε να περάσει τον Blazusiak για τη δεύτερη θέση, πάντως ο Πολωνός ήταν στο βάθρο για να χαροποιήσει τους συμπατριώτες του.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας ο Walker πήρε τη Holeshot με μια άριστη εκκίνηση, αλλά για μια φορά ακόμη η πρωτοπορία του άντεξε μόλις δύο γύρους πριν τον περάσει ο Bolt, καθ’ οδόν προς μια ακόμη εμφατική νίκη.

Στη δεύτερη θέση της ημέρας τερμάτισε ο Walker και στην τρίτη ο Webb, καθώς ο Blazusiak είχε μια μικρή πτώση που τον άφησε εκτός βάθρου, τόσο στο σκέλος όσο και στο σύνολο.

Μετά από τους τρεις αγώνες της Κρακοβίας λοιπόν, ο Bolt δικαίως πανηγύρισε την πρώτη νίκη της χρονιάς με τριπλό θρίαμβο, μπροστά από τους Walker και Webb που τον ακολούθησαν στο τελικό βάθρο του GP.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Super Enduro 2023

Ο επόμενος αγώνας του FIM SuperEnduro World Championship για το 2023 θα γίνει στη Γερμανία στις 7 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 12:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon