.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 11:02

Super Enduro 2022 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πάλι ο Billy Bolt!

Στη Riesa της Γερμανίας, ο Billy Bolt κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ύστερα από μια σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος! Την ίδια ώρα, στην κατηγορία Junior, ο Dominik Olzsowy ήταν αυτός που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Billy Bolt κυριάρχησε σχεδόν απόλυτα καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όντας γρήγορος και επιθετικός όταν έπρεπε αλλά και συγκρατημένος όταν τον απαιτούσαν οι συνθήκες.

Στη Riesa μάλιστα, εκεί που έπεσε το Σ/Κ που μας πέρασε η αυλαία του πρωταθλήματος, έφτασε τις 6 νίκες και πανηγυρικά πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή!

Μετά και τον περσινό του τίτλο, ο Βρετανός – που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 25 του χρόνια – φαντάζει το μεγάλο φαβορί και για τα επόμενα χρόνια. Ποιος, άλλωστε, είναι σε θέση να τον εκθρονίσει;

Super_Enduro_4os_Agonas_ghj1.jpg

Ίσως ο Jonny Walker, ο οποίος επέστρεψε φέτος στο Super Enduro ως ιδιωτική συμμετοχή και φροντίζει ο ίδιος τα πάντα για τη μοτοσυκλέτα του. Ήταν σταθερά μέσα στους 3 καλύτερους της σεζόν και αυτό θα του δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση – όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό – να βάλει τέλος στο σερί των τίτλων του συμπατριώτη του το 2023.

Ο Βρετανός πάλεψε για να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και τα κατάφερε, αν και ομολογουμένως ο  Colton Haaker του έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή στη Γερμανία.

Οι μεγάλοι χαμένοι της φετινής χρονιάς δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι πέρα από τον Taddy Blazusiak και τον Cody Webb, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη σεζόν με σοβαρούς τραυματισμούς.

Και οι δύο οδηγοί έσπασαν τον καρπό τους, δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο GP και εύχονται να έχουν ένα καλύτερο 2023.

Στην κατηγορία Junior ο Dominik Olszowy κέρδισε τον τίτλο κυριαρχώντας σχεδόν όπως και ο Billy Bolt στην Prestige.

Super_Enduro_4os_Agonas_ghj2.jpg

Ήταν εμφανέστατα ο πιο έτοιμος και ολοκληρωμένος οδηγός και κατάφερε να φέρει έναν νέο τίτλο στην Πολωνία, με βλέψεις πλέον να ανέβει κατηγορία και να παλέψει τη νέα χρονιά ανάμεσα στην ελίτ.

Τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Olszowy, πήρε ο Suff Sella. Πίεσε πολύ και τα έδωσε όλα στον τελευταίο διπλό Γύρο της Γερμανίας και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Milan Schmueser.

Μάλιστα οι δυο τους είχαν ισοβαθμία στον πίνακα, αλλά ο Sella κατατάχτηκε δεύτερος αφού είχε περισσότερες νίκες από τον Schmueser.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων και τη βαθμολογία της Prestige

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 18:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon