.
Κατηγορία Indoor Enduro
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 17:30

Super Enduro 2022, 3ος αγώνας, Ισραήλ

Σε σόου του Billy Bolt εξελίχθηκε ο τρίτος αγώνας της σεζόν της κατηγορίας Prestige που έγινε χτες, με τον Βρετανό να κατακτά τη νίκη και στα τρία σκέλη!

Απόλυτη ήταν η κυριαρχία του Billy Bolt στο Ισραήλ, παρά το ότι οι αντίπαλοί του περίμεναν πως η μικρή και τεχνική πίστα θα τον δυσκόλευε.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είδε στην αρχή του αγώνα τον Colton Haaker να παίρνει την Holeshot, όμως σύντομα βρέθηκε κοντά του και τον πέρασε.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάποιος να τον ανακόψει και «πέταξε» προς τη νίκη. Ο Haaker πάλεψε για να κρατήσει τη δεύτερη θέση του απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό Jonny Walker.

Ο τελευταίος κατάφερε να επικρατήσει στη μεταξύ τους μάχη και τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Cody Webb που κατάφερε να ξεπεράσει τους δαίμονες του παρελθόντος και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το σόου του Billy Bolt συνεχίστηκε και στο δεύτερο σκέλος, με το ανεστραμμένο grid. Ο Taddy Blazusiak (που ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του στην Superpole τον άφησε αρκετά πίσω στο grid του 1ου και του 3ου αγώνα) ξεκίνησε δυνατά.

Πήρε την holeshot αλλά στάθηκε και πάλι άτυχος, αφού πέρα από τα προβλήματα arm-pump, ο κινητήρας του έσβησε και πάλι όπως είχε γίνει στην Superpole!

Έτσι τόσο ο Bolt, όσο και ο Walker, βρήκαν την ευκαιρία και πέρασαν πολύ εύκολα τον αντίπαλό τους. Πάντως ο Πολωνός δεν το έβαλε κάτω.

Τους πλησίασε κι άρχισαν οι μάχες, με τον Blazusiak να εκμεταλλεύεται και δύο πτώσεις του Walker για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Πρώτος ήταν και πάλι ο Billy Bolt, με τον Walker να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Όσο για τον τρίτο αγώνα; Δεν υπάρχουν και πολλά να γράψει κανείς, όταν ο πρώτος (ο Billy Bolt πάλι) τερματίζει 18+ ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον επόμενο.

Η τεχνική του, η ταχύτητά του και η προσαρμογή του είναι σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό και αυτό πλέον το παραδέχονται όλοι.

Το προβάδισμά του είναι στους 50 βαθμούς πια, καθώς το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες από τώρα στη Γερμανία (Riesa).

Στον τελευταίο αγώνα πάντως είδαμε και μια πολύ ωραία και δυνατή μάχη ανάμεσα στον Walker, τον Webb και τον Haaker.

Από τη μεταξύ τους μάχη ήταν ο Βρετανός, ο Walker, αυτός που βγήκε νικητής, κρατώντας πίσω του τους δύο Αμερικανούς, με τον Haaker να παίρνει την 3η θέση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων και τη βαθμολογία της Prestige

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon