.
Κατηγορία Indoor Enduro
Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 14:57

SuperEnduro 2020, 2ος αγώνας, Riesa (Γερμανία)

Τριπλός θριαμβευτής ο Taddy Blazusiak, έπιασε κορυφή στην κατάταξη.

Αν και ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν με τη δεύτερη θέση μέσα στην πατρίδα του, ο Πολωνός Taddy Blazusiak (KTM) έκανε την θριαμβευτική του εμφάνιση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς επί Γερμανικού εδάφους.

Η Superpole είχε ήδη πάει στον Billy Bolt (Huqsvarna), με τον Blazusiak δεύτερο και τον Johny Walker (KTM) τρίτο, χαρίζοντας μια δυνατή εκκίνηση στον Bolt και με τον Alfredo Gomez (Husqvarna) να τον ακολουθεί στην αρχή του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο ο Blazusiak δεν είχε σκοπό να αφήσει κανέναν άλλο να παλέψει για τη νίκη και καταδίωξε εκ του σύνεγγυς τον Bolt για σχεδόν μισό αγώνα. Κάπου εκεί ο Άγγλος υπέπεσε σε αρκετά μαζεμένα λάθη και ο Πολωνόα τον πέρασε για να αναλάβει να οδηγήσει την κούρσα.

Ο Bolt μάλιστα έφαγε μια γερή τούμπα που τον άφησε με πόνο και αρκετό χαμένο χρόνο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Gomez και Walker για να συμπληρώσουν το βάθρο με αυτή τη σειρά.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, ξεκινώντας βάσει κανονισμών από τις πίσω θέσεις, οι Blazusiak και Bolt ξεχώρισαν περνώντας γρήγορα τον πολύ κόσμο, την ώρα που Walker και Gomez έμπλεκαν στην κίνηση και έχαναν χρόνο.

Ο Bolt οδήγησε για κάποια ώρα μα ένα νέο λάθος του τον έστειλε στο έδαφος και ο Blazusiak δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και να μείνει εκεί ως την καρό σημαία.

Στο μεταξύ ο Walker είχε φτάσει στον πίσω τροχό του Bolt και τον πίεζε αφόρητα, οι δυο τους άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις και τελικά η μονομαχία κρίθηκε υπέρ του δεύτερου.

Στον τρίτο αγώνα του Γερμανικού GP ο Blazusiak δήλωνε πως θέλει να αγωνιστεί έξυπνα με γνώμονα τη βαθμολογία, ωστόσο μόλις δόθηκε η εκκίνηση η “εξυπνάδα” μεταφράστηκε σε “ταχύτητα” και ο Πολωνός της ΚΤΜ εξαφανίστηκε. Πίσω του βρέθηκε ο Walker εκμεταλλευόμενος την εμφύλια (Husqvarna) μονομαχία των Bolt και Gomez, ωστόσο ουδείς μπόρεσε να ξεχωρίσει κυνηγώντας τον Blazusiak.

Έτσι, ο Walker έχασε τη θέση του αρχικά από τον Gomez, ενώ με ένα λάθος του στο τέλος του αγώνα έχασε και το βάθρο, προς όφελος του Bolt που έτσι εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση στο σύνολο του Γερμανικού GP.

Στη βαθμολογία ο Blasuziak έπιασε κορυφή με το απόλυτο της Γερμανίας, έχοντας 117 βαθμούς, ενώ ακολουθεί δεύτερος ο Bolt με 106. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Gomez και Walker με 87 βαθμούς έκαστος.

Επόμενος αγώνας στις 19 Ιανουαρίου στην Ισπανική πόλη A Coruna.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Super Enduro 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 15:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon