.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 14:16

SuperEnduro 2020, 3ος αγώνας, A Coruña (Ισπανία)

Μεγάλη μονομαχία του Taddy Blazusiak με τον Billy Bolt και τον δεύτερο να βγαίνει τελικά κερδισμένος, ανεβαίνοντας και στην κορυφή της κατάταξης.

Δυο εβδομάδες μετά τον θρίαμβό του στη Γερμανία, ο Taddy Blazusiak (ΚΤΜ) ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα της Ισπανίας κατακτώντας τη Superpole, ωστόσο πίσω του ελόχευε ένας νεαρός από το Νιουκάστλ της Αγγλίας, ο Billy Bolt (Husqvarna).

Στον πρώτο αγώνα του GP ο Bolt έδειξε ακαταμάχητος και από τον δεύτερο γύρο είχε ξεκαθαρίσει πως δύσκολα θα έχανε τη νίκη, Άφησε πίσω του τις δύο ΚΤΜ των Blazusiak και Johny Walker, οι οποίο έκλεισαν το βάθρο με αυτήν ακριβώς τη σειρά.

Στο δεύτερο σκέλος της Coruña – όπου οι αναβάτες ξεκινούν με την ανάποδη κατάταξη εκκίνησης στη σχάρα – ο Bolt απλά καθάρισε ταχύτατα με την κυκλοφορία και βάλθηκε για μια φορά ακόμη να εξαφανιστεί, ενόσω ο Blazusiak είχε κολλήσει στην κίνηση.

Μάλιστα, έκανε τέτοια διαφορά που μια μικρή πτώση που υπέστη δεν άλλαξε σε τίποτε την πορεία του προς τη δεύτερη νίκη της ημέρας. Πίσω του δεύτερος τερμάτισε ο Walker και τρίτος ο Alfredo Gomez (Husqvarna), ενώ ο Blazusiak έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να φτάσει 4ος στην καρό σημαία, παρότι τρεις γύρους νωρίτερα ήταν μόλις 8ος.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα για τη λαμπερή κατηγορία Prestige, οι δύο ΚΤΜ των Blazusiak και Walker ξεχώρισαν στα πρώτα βήματα του αγώνα και αποπειράθηκαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

Ένα λάθος του Blazusiak επέτρεψε στον Walker να περάσει προσωρινά πρώτος, μα στο τέλος ήταν ο εντυπωσιακός Bolt που ήρθε με φόρα από πίσω για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αφού καθάρισε τον Πολωνό της ΚΤΜ, κυνήγησε τον Walker και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ένα μικρό του λάθος για να περάσει πρώτος και να κλείσει τον Ισπανικό αγώνα με το απόλυτο των τριών νικών – ήτοι 63 βαθμούς (τρία 20άρικα από τις νίκες του και 3 βαθμοί από την τρίτη του θέση στη Superpole).

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Bolt πέρασε πρώτος στην κατάταξη με 169 βαθμούς, έξι περισσότερους από τον Blazusiak. Η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας ολοκληρώνεται με τον Walker, ο οποίος ωστόσο απέχει 26 βαθμούς από τον δεύτερο και έχει τον Gomez μόλις 10 βαθμούς πίσω του.

Επόμενος αγώνας στη 1η Φεβρουαρίου 2020 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Super Enduro 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon