.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:19

SuperEnduro 2020, 1ος αγώνας, Κρακοβία (Πολωνία)

Ο Billy Bolt έκοψε ένα σερί τεσσάρων ετών που απολάμβανε ο Taddy Blazusiak στον αγώνα της πατρίδας του!

Στην κατάμεστη Tauron Arena της Κρακοβίας άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Super Enduro 2020 με έναν αγώνα που τα τελευταία 4 χρόνια κυριαρχούσε ο τοπικός ήρωας Taddy Blazusiak (ΚΤΜ).

Το Σαββατόβραδο της 7ης Δεκεμβρίου η εικόνα δεν ήταν διαφορετική, καθώς οι περίπου 14,000 θεατές δεν έχαναν ευκαιρία να αποθεώνουν τον Πολωνό αναβάτη και να τραγουδούν το όνομά του. Μόνο που από την αρχή φάνηκε πως δε θα ήταν και τόσο απλή η ανάδειξη του νικητή στο πρώτο αυτό GP της χρονιάς.

Στην Akrapovic SuperPole που άνοιξε τα τεκταινόμενα της βραδιάς, ήταν ο Billy Bolt (Husqvarna) – απών πέρυσι από το πρωτάθλημα λόγω τραυματισμού - που έκλεψε την τελευταία στιγμή την πρωτιά, ενώ ο Johny Walker (KTM) άφησε τον ομόσταυλό του στην τρίτη θέση.

Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς οι Bolt και Blazusiak μετέτρεψαν το θέαμα σε μια εντυπωσιακή μεταξύ τους μονομαχία, η οποία απασχόλησε όλη τη διάρκεια του πρώτου αυτού αγωνιστικού σκέλους. Με το κοινό εκστασιασμένο βλέποντας μια αγωνιώδη μάχη και το δικό του παιδί να πρωταγωνιστεί σε αυτήν, ο Bolt κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις του αντιπάλου του και να φτάσει σε μια σπουδαία πρώτη νίκη. Τρίτος τερμάτισε ο Alfredo Gomez (Husqvarna).

Στον δεύτερο αγώνα της βραδιάς ο Blazusiak πήρε το αίμα του πίσω και επικράτησε πειστικά του Bolt για να προκαλέσει πανζουρλισμό στις εξέδρες, αλλά και έναν τελικό αγώνα όπου όλα θα ήταν ανοικτά. Στην τρίτη θέση του δεύτερου αγώνα βρέθηκε ξανά ο Gomez, όπως και στον πρώτο.

Κάπως έτσι φτάνουμε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της βραδιάς, όπου ξανά πρωταγωνιστές ήταν οι Blazusiak και Bolt σε έναν δικό τους ρυθμό, πολύ ταχύτερο από όλων των υπολοίπων. Η μεταξύ τους μάχη κράτησε περίπου 4 γύρους όμως, καθώς εκεί ο Bolt προσπέρασε τον αντίπαλό του και έχτισε μια διαφορά 4 δευτερολέπτων που κράτησε ως το τέλος, για να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη.

Ο Blazusiak τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος αλλά και στο σύνολο του αγώνα, ενώ ο Gomez τρίτωσε τις τρίτες θέσεις του και δικαίως κατέλαβε αυτή τη θέση και στο σύνολο του εναρκτήριου GP.

Μπορείτε να δείτε τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα στην επίσημη βίντεο-ανασκόπηση που ακολουθεί λίγο πιο κάτω.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία SuperEnduro 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon