.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 17:39

SuperEnduro 2019 - 5ος αγώνας, Bilbao (Ισπανία)

Ο Colton Haaker στην κορυφή του κόσμου (με σπρώξιμο)

Κοντά δύο μήνες πέρασαν από τον προηγούμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro 2019 στην Ουγγαρία και δη τη Βουδαπέστη, πριν φτάσουμε στο μεγάλο φινάλε της σεζόν με τον αγώνα στο Μπιλμπάο, στη Βασκονία της βόρειας Ισπανίας.

Εκεί φτάσαμε με τρεις αναβάτες να βλέπουν τον τίτλο, τους Colton Haaker (Husqvarna), Cody Webb (KTM) και Taddy Blazusiak (KTM).

000166 SuperEnduro Bilbao 2019

Μετά από τρεις δραματικές σειρές με έντονο συναγωνισμό στη Bizkaia Arena του Μπιλμπάο, ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή πήγε με μια μικρή διαφορά στον Haaker, αυτόν δηλαδή που ήρθε στον τελευταίο αγώνα με την πρωτοπορία στην κατάταξη.

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, Prestige, ο Haaker βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς έκανε συνεχόμενα μικρά λάθη. Αυτό που έσωσε την παρτίδα γι' αυτόν ήταν οι κόκκινες σημαίες που βγήκαν λόγω τεχνικού προβλήματος με το τερέν της πίστας.

Στην επανεκκίνηση, ο Webb εκτοξεύτηκε προς τη νίκη και ουδείς κατάφερε να τον πλησιάσει, αφήνοντας τον Blazusiak δεύτερο, ενώ ο Haaker πήρε μια σπουδαία τρίτη θέση έχοντας προφανώς ηρεμήσει μετά το κακό του ξεκίνημα.

001639 SuperEnduro Bilbao 2019

Στο δεύτερο σκέλος της Prestige, όπου οι αναβάτες εκκινούσαν με ανάποδη τη σειρά από τον προηγούμενο αγώνα, ο Haaker εμφανίστηκε σοβαρός και συγκεντρωμένος από την αρχή., Του πήρε τρεις γύρους για να φτάσει στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί ως την καρό σημαία, πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη. Η τρίτη θέση στον αγώνα αυτόν πήγε στον Blazusiak, ο οποίος κάπου εδώ χαιρέτησε τις ελπίδες του για την κατάκτηση του 7ου προσωπικού του τίτλου στο SuperEnduro.

Και φτάσαμε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του GP, όπου πλέον Haaker και Webb είχαν να λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους.

Ο Webb ξεκίνησε πιο δυναμικά, έκλεψε τη Holeshot και βάλθηκε να οδηγήσει τον αγώνα. Ενόσω ο Blazusiak κρατούσε τη δεύτερη θέση, ο Haaker έδειξε σημάδια νευρικότητας και έκανε ένα μικρό λαθάκι αρχικά στο βραχώδες κομμάτι της πίστας, ωστόσο γρήγορα ξαναβρήκε τη συγκέντρωση και τον ρυθμό του, κυνηγώντας τους δύο πρωτοπόρους.

001730 SuperEnduro Bilbao 2019

Κάπου εκεί, ένα ακόμη λάθος του Haaker του κόστισε μερικές θέσεις και για λίγο φαινόταν πως ο άπιαστος στην κορυφή Webb θα έπαιρνε τον τίτλο. Στον τελευταίο γύρο ο Haaker βρισκόταν στην τέταρτη θέση, πίσω από τον ομόσταυλό του Alfredo Gomez, ο οποίος έλαβε οδηγία από την ομάδα του να αφήσει τον Haaker να περάσει, όπερ και εγένετο.

002203 SuperEnduro Bilbao 2019

Ο Haaker πίεσε όσο μπορούσε για να εξασφαλίσει τη θέση του αυτή που του έδινε τον τίτλο και το κατάφερε με τόση ένταση ώστε μόλις πέρασε τον τερματισμό έφαγε μια τρομακτική τούμπα και για λίγη ώρα έμεινε αναίσθητος στο έδαφος. Όταν συνήλθε βρήκε την ομάδα του να πανηγυρίζει τριγύρω του (δείτε το στο παρακάτω βίντεο).

Βέβαια, ο Gomez δεν το γιόρτασε κι ακριβώς με την ψυχή του, καθώς αργότερα μηδενίστηκε από τους διοργανωτές επειδή άφησε τον ομόσταυλό του να περάσει, σε μια πολύ περίεργη απόφαση καθώς οι κανονισμοί δεν απαγορεύουν τις οδηγίες από την ομάδα.

Η ουσία είναι πως με το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού ο Haaker πήρε τον τίτλο με διαφορά 4 βαθμούς από τον Webb.

001542 SuperEnduro Bilbao 2019

Στη Junior κατηγορία ο πρωταθλητής είχε ήδη αναδειχθεί από τον προηγούμενο αγώνα. Για το τελευταίο GP της χρονιάς, λοιπόν, ο πρωταθλητής William Hoare (KTM) προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του ως wild card στην Prestige, όπου θα αγωνίζεται του χρόνου.

Το γεγονός αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο στους υπολοίπους, με τον δεύτερο της κατάταξης, Tim Apolle (KTM) να παίρνει τη νίκη, με μια ακόμη ΚΤΜ, αυτή του David Cyprian να ολοκληρώνει το βάθρο της Junior.

Highlights του αγώνα:

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος SuperEnduro 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 17:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon