.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 11:26

SuperEnduro 2019 – 4ος αγώνας, Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Νικητής ο Blazusiak παρά τον τραυματισμό του

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας και οι θεατές που γέμισαν την Papp Laszlo Budapest Arena απόλαυσαν ένα θέαμα με ατελείωτη δράση, αγωνία και τρεις διαφορετικούς νικητές στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα της κατηγορίας Prestige, καθώς και τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή στη Junior.

011 SuperEnduro Budapest 2019

Στη μεγάλη κατηγορία, Prestige, ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Colton Haaker (Husqvarna), έκανε μια κακή εκκίνηση στον πρώτο αγώνα, αφήνοντας τους διώκτες του, Taddy Blazusiak (KTM) και Cody Webb (KTM) να φύγουν μπροστά μονομαχώντας για τη νίκη.

Τελικά ήταν ο Webb αυτός που πήρε τη νίκη, καθώς ο Blazusiak παιδεύτηκε αρκετά από τον χτυπημένο του γόνατο από τον προηγούμενο αγώνα (όπου είχε συγκρουστεί με τον Haaker) και στο τέλος μάλιστα παραλίγο να χάσει τη δεύτερη θέση από τον Haaker που ανέβηκε αρκετές θέσεις μετά την ατυχή του εκκίνηση.

111 SuperEnduro Budapest 2019

Στον δεύτερο αγώνα της Prestige, όπου οι αναβάτες ξεκίνησαν με ανεστραμμένη τη σειρά εκκίνησης, ο Haaker εκμεταλλεύτηκε την κακή θέση στην οποία είχε προκριθεί στη διαδικασία της SuperPole καθώς του έσβησε ο κινητήρας του, πήρε γρήγορα κεφάλι στη μάχη και, αφού καθάρισε από τον ανταγωνισμό του ομόσταυλού του, Alfredo Gomez (Husqvarna), οδήγησε άνετα προς τη νίκη.

Πίσω του ο Blazusiak για μια φορά ακόμη περιορίστηκε από τον πόνο στο γόνατό του, ενώ ο Webb ολοκλήρωσε το βάθρο μετά από μια εντυπωσιακή προσπάθεια. Ένα μπέρδεμα αναβατών στην εκκίνηση είχε περιορίσει τον Αμερικανό στην 9η θέση στην πρώτη στροφή, αλλά οδηγώντας ταχύτατα και μαεστρικά κατάφερε να φτάσει ως την τρίτη θέση του σκέλους.

122 SuperEnduro Budapest 2019

Με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να κυριαρχούν και στα δύο πρώτα σκέλη, η τρίτη μάχη της Prestige θα ήταν αυτή που θα έβγαζε και τον συνολικό νικητή του Ουγγρικού αγώνα. Σε αυτόν νικητής αναδείχθηκε ο Blazusiak, καθώς πήρε τη Holeshot και αντιστάθηκε επιτυχώς στις επιθέσεις των Haaker και Webb.

Οι τρεις τους χάρισαν στο κοινό μια αγωνιώδη και θεαματική μάχη στον τελευταίο αυτόν αγώνα της ημέρας, η οποία ξεκαθάρισε λίγο όταν ο Webb έχασε έδαφος μετά από ένα λάθος του στο βραχώδες κομμάτι τις διαδρομής. Οι άλλοι δύο τα έδωσαν όλα για τη νίκη ως το τέλος, με τον Πολωνό αναβάτη της KTM να αντέχει στις επιθέσεις του Haaker και να πηγαίνει σε μια σπουδαία νίκη, η οποία του έδωσε και τη συνολική πρωτιά στο 4ο και προτελευταίο Grand Prix της σεζόν.

119 SuperEnduro Budapest 2019 0

Με το αποτέλεσμα της Βουδαπέστης o Haaker (211 βαθμοί) διατήρησε την πρωτοπορία του στην κατάταξη, με διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο Webb (199 β.), ενώ ο Blazusiak παρέμεινε τρίτος με 184 βαθμούς. Με δεδομένο ότι η κατανομή βαθμών στους τρεις πρώτους είναι 20-17-15 σε κάθε αγώνα, αυτό σημαίνει πως ο Haaker μπαίνει στον τελευταίο αγώνα με ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα και απλά του αρκεί να τερματίσει σχετικά κοντά στους άλλους δύο αναβάτες για να εξασφαλίσει τον τίτλο του 2019.

116 SuperEnduro Budapest 2019 0

Στη Junior κατηγορία ο William Hoare (Husqvarna) απλά δεν είχε αντίπαλο για μιαν ακόμη φορά και με τρεις νίκες σε ισάριθμα σκέλη απλά συνέτριψε τον ανταγωνισμό και πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για την κατηγορία του με έναν αγώνα να περισσεύει.

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας του SuperEnduro 2019 θα γίνει στις 6 Απριλίου στη Bizkaia Arena του Μπιλμπάο της Ισπανίας. Αρχικά η διεξαγωγή του ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου, ωστόσο στη Βουδαπέστη ανακοινώθηκε πως μεταφέρεται για τις 6 Απριλίου στο ίδιο μέρος, για λόγους που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία SuperEnduro 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 11:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon