.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:28

SuperEnduro 2019 – 3ος αγώνας, Μαδρίτη (Ισπανία)

Ο θρίαμβος του τρίτου Σωματοφύλακα

Αν κάτι είχε καταστεί αδιαμφισβήτητο μετά τους δύο πρώτους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος SuperEnduro, ήταν πως ο τίτλος θα προκύψει από μια μάχη τριών αναβατών, δύο με ΚΤΜ κι ενός με Husqvarna.

Στον εναρκτήριο αγώνα της Πολωνίας ο Taddy Blazusiak χάρισε μια σπουδαία νίκη στους συμπατριώτες του, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, στη Γερμανία, ο Cooper Webb πήρε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου από τον ομόσταυλό του.

Τώρα, φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για τον τρίτο αγώνα, ήταν η σειρά του έτερου καππαδόκη, Colton Haaker, να ανεβάσει τη Husqvarna του στην κορυφή του βάθρου.

Μιλάμε για τους τρεις αναβάτες που πριν τον Ισπανικό αγώνα χωρίζονταν στην κατάταξη μεταξύ τους από 8 μόλις βαθμούς, αφήνοντας τον τέταρτο πάνω από 40 βαθμούς πίσω. Και, ποιητικότατα, στην Ισπανία κέρδισε ο μόνος εκ των τριών που δεν είχε κερδίσει ακόμη!

002407 SuperEnduro Madrid 2019

Στην κεντρική κατηγορία λοιπόν, την Prestige, ο Haaker πήρε ξανά την SuperPole και, όπως στη Γερμανία στις αρχές του Γενάρη, έδειχνε απειλητικός από την αρχή, Μόνο που τώρα ο αγώνας του δε στιγματίστηκε από μια σύγκρουση, όπως είχε γίνει στη Riesa (με τον teammate του, Alfredo Gomez), αλλά αντιθέτως του έδωσε τα φτερά που χρειαζόταν για να πάρει μια πειστικότατη νίκη στο πρώτο από τα τρία σκέλη της κατηγορίας του, με διαφορά άνω των 7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Blazusiak. Ο Webb φυσικά τερμάτισε τρίτος.

Ο δεύτερος αγώνας ήταν από αυτούς που όλοι θα θυμούνται για χρόνια και γεμίζουν βίντεο με αξέχαστες στιγμές. Με την εκκίνηση ο Webb αποπειράθηκε να φύγει πρώτος γρήγορα-γρήγορα, ενώ πίσω του ένα λάθος και πτώση του Kevin Gallas προκάλεσε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα, στο οποίο παγιδεύτηκαν οι Haaker και Blazusiak.

Όταν με το καλό ξεκόλλησαν, ο Webb χανόταν στον ορίζοντα και οι δυο τους έδωσαν μια παράσταση οδήγησης υψηλού επιπέδου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και εν τέλει το κατάφεραν, καθώς στα τελευταία κομμάτια του αγώνα κυνηγούσαν μανιωδώς τον Ισπανό rookie, Pol Tarres που είχε βρεθεί ανέλπιστα δεύτερος μετά το μακελειό.

004866 SuperEnduro Madrid 2019

Προσπαθώντας να τον περάσουν (και ταυτόχρονα να φάνε ο ένας τον άλλο), συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα του τελευταίου άλματος, σε ένα σκηνικό τόσο θεαματικό, όσο και τρομακτικό.

Ως αποτέλεσμα, η Husqvarna του Haaker τερμάτισε δεύτερη, περνώντας τη γραμμή χωρίς τον αναβάτη της, η ΚΤΜ του Blazusiak απέτυχε να φτάσει ως το τέλος, ενώ ο αναβάτης της χρειάστηκε ιατρική μέριμνα μέχρι να εξακριβωθεί πως είναι (σχετικά) καλά.

Στο μεταξύ, στη σκιά του τρομακτικού συμβάντος ο νεαρός Tarres πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με μια τρίτη θέση σε σκέλος του παγκοσμίου!

003051 SuperEnduro Madrid 2019

Φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα της Prestige, ο Haaker έβγαλε όλη του τη μαεστρία στην τεχνική διαδρομή του Ισπανικού αγώνα, παίρνοντας άλλη μια νίκη που του χάρισε την πρωτιά στο GP, αλλά και την κορυφή της γενικής κατάταξης, παρότι ήρθε ως τρίτος εδώ!

Πίσω του το δράμα και οι απρόβλεπτες εξελίξεις δεν έλειψαν. Ο Webb πάλευε λυσσαλέα να πιάσει τον πρωτοπόρο, μα είχε την ατυχία να του βγει η αλυσίδα πάνω στην προσπάθεια. Αφού βγήκε εκτός διαδρομής και ξανάβαλε την αλυσίδα του, κατάφερε μια εντυπωσιακή δεύτερη θέση.

Ο Blazusiak, από την άλλη, συνέχισε να υποφέρει με άλλη μια βαριά πτώση στον τρίτο αγώνα, από την οποία ξανά χρειάστηκε ιατρική συνδρομή πριν του επιτραπεί να ξαναμπεί στη μάχη και να περισώσει δύο βαθμούς.

Απόντος του Πολωνού από την κορυφή της μάχης, η τρίτη θέση πήγε στην έτερη εργοστασιακή Husqvarna του Alfredo Gomez, ο οποίος σημειωτέον είχε βγάλει τον ώμο του στον προηγούμενο αγώνα στις 5 Ιανουαρίου!

003827 SuperEnduro Madrid 2019

Με τα αποτελέσματα της Ισπανίας, σημειώνουμε έναν νέο πρωτοπόρο στην κατάταξη, καθώς ο Haaker προσπέρασε τους αντιπάλους του και οδηγεί με 159 βαθμούς, αφήνοντας τον Webb δεύτερο με 146 και τον Blazusiak τρίτο με 128.

Το καταστροφικό διήμερο της Ισπανίας σήμανε για τον Πολωνό πως πλέον έχει απόσταση να καλύψει ως την κορυφή και θα είναι δύσκολο να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στους δύο αγώνες που απομένουν ως τις 9 Μαρτίου που τελειώνει το πρωτάθλημα.

Στη Junior κατηγορία, ο William Hoare (Husqvarna) ξεχώρισε στην Ισπανία παίρνοντας τη συνολική πρωτιά με δύο νίκες και μια τρίτη θέση στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα.

004915 SuperEnduro Madrid 2019

Ο βασικός του διώκτης στο πρωτάθλημα, Tim Apolle (KTM) με τρεις τέταρτες θέσεις έχασε έδαφος στην κατάταξη και πλέον ακολουθεί τον πρωτοπόρο από απόσταση 43 βαθμών, με τον David Cyprian (ΚΤΜ) – που πήρε τη νίκη στο δεύτερο σκέλος της Μαδρίτης – από κοντά πίσω του και τον Leon Hentschel (Husqvarna) μα πλησιάζει χάρη στις δύο δεύτερες θέσεις που μάζεψε σε αυτό το Grand Prix.

Ο επόμενος αγώνας, τέταρτος και προτελευταίος του πρωταθλήματος, μας πάει στη Βουδαπέστη και την Papp Laszlo Sportarena στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Αναλυτικά αποτελέσματα FIM SuperEnduro World Championship 2018

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon