.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 14:30

SuperEnduro 2019 – 2ος αγώνας, Riesa (Γερμανία)

Σαρωτική ΚΤΜ και Cody Webb

Επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή των εορτών με τον δεύτερο από τους πέντε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro. Στον πρώτο αγώνα στην Πολωνία ήταν ο Taddy Blazusiak που είχε κερδίσει μπροστά στους συμπατριώτες του, αλλά επί Γερμανικού εδάφους ήταν η σειρά του Cody Webb να υπενθυμίσει σε όλους ποιος είναι ο τρέχων πρωταθλητής κερδίζοντας τα δύο από τα τρία σκέλη του αγώνα.

Ανεξαρτήτως ονόματος, δε, η ΚΤΜ έβαλε την υπογραφή της σε όλους του αγώνες του διημέρου, καθώς τη μια νίκη που δεν πήρε ο Webb, την κατέκτησε ο Blazusiak.

1000607 SuperEnduro 2019 Riesa

Η διαδικασία της Akrapovic SuperPole ανέδειξε τον Colton Haaker σε ταχύτερο αναβάτη, αλλά για την ομάδα της Husqvarna τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ρόδινα στη συνέχεια.

Το δράμα έκανε την εμφάνισή του από την αρχή του πρώτου τελικού της μεγάλης κατηγορίας Prestige, καθώς μια σύγκρουση και πτώση των δύο αναβατών της Husqvarna, Colton Haaker και Alfredo Gomez, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου, ο οποίος έβγαλε τον αγκώνα του.

1001666 SuperEnduro 2019 Riesa

Η συνέχεια έφερε κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση. Μετά από αυτή, o Webb απλά δεν άφησε κανέναν να τον πλησιάσει, παίρνοντας μια πειστικότατη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Blazusiak, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Haaker.

Στον δεύτερο αγώνα της Prestige η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, με τον Webb ξανά σε απλησίαστο ρυθμό, ενώ πίσω του το μόνο που άλλαξε ήταν οι θέσεις των δύο επόμενων. Αυτή τη φορά ήταν ο Haaker δεύτερος και ο Blazusiak τρίτος, μετά από μια σκληρή και μεγάλης διάρκειας μονομαχία μεταξύ των δύο.

1001689 SuperEnduro 2019 Riesa

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας ωστόσο δεν εξελίχθηκε σε μια ακόμη νίκη του Webb, καθώς αυτή τη φορά ήταν ο Blazusiak που αποδείχθηκε ταχύτερος όλων. Ο Haaker τον κυνήγησε δίχως να καταφέρει να του κλέψει την πρωτιά, ενώ ο Webb περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

2002313 SuperEnduro 2019 RiesaA

Μετά από αυτόν τον αγώνα, ο Webb (109 βαθμοί) πέρασε πρώτος στην κατάταξη, με μια ανασφαλή διαφορά δύο βαθμών από τον Blazusiak (107 β.) και τον Haaker να ακολουθεί από πολύ κοντά (101 β.) στην τρίτη θέση.

Από κει και πίσω μεσολαβεί ένα άλμα για να βρεθούμε στους 58 βαθμούς του τέταρτου Kevin Gallas, ως δείγμα του τι περιμένουμε να δούμε στους υπόλοιπους τρεις αγώνες της χρονιάς.

2001984 SuperEnduro 2019 RiesaA

Στη Junior κατηγορία ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου αγώνα, William Hoare, βρήκε τον μάστορά του στο πρόσωπο του Tim Apolle. Στον πρώτο αγώνα τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Hoare, αλλά με δύο νίκες στα επόμενα δύο σκέλη αναδείχθηκε νικητής του Γερμανικού GP και πλέον θέτει κι αυτός την υποψηφιότητά του για τον τίτλο.

2002074 SuperEnduro 2019 RiesaA

Επόμενος αγώνας στις 26 Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

Αναλυτικά αποτελέσματα Maxxis FIM SuperEnduro World Championship 2019

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 14:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon