.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:29

SuperEnduro 2019, 1ος αγώνας, Κρακοβία (Πολωνία)

Taddy Blazusiak, ο εντός έδρας ήρωας

Εξαιρετική αρχή έκανε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro από την Κρακοβία της Πολωνίας και όλα τα εισιτήρια προπωλημένα για το κλειστό στάδιο Tauron Arena.

Φυσικά στο επίκεντρο βρέθηκε ο Πολωνός αναβάτης της ΚΤΜ, Taddy Blazusiak, ο οποίος έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο θεσμό 6 συνεχόμενες φορές, από το 2009 ως και το 2015.

2002066 SuperEnduro 2018 Cracovie 1

Στην βασική κατηγορία Prestige η δράση ξεκίνησε με τη SuperPole, όπου νικητής αναδείχθηκε ο μεγάλος του αντίπαλος και περσινός πρωταθλητής, Cody Webb (KTM), με τον δύο φορές πρωταθλητή (2016-17) Colton Haaker (Husqvarna) δεύτερο και τον Blazusiak τρίτο.

Στο πρώτο σκέλος της αγωνιστικής δράσης, ωστόσο, ο Πολωνός δεν είχε αντίπαλο και απλά άφησε τους πάντες πίσω του για να οδηγήσει σε μια σπουδαία νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα από τους συμπατριώτες του στις εξέδρες. Οι Webb και Haaker συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα του αγώνα.

2001394 SuperEnduro 2018 Cracovie

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με ανεστραμμένη τη σειρά εκκίνησης, αλλά ο Πολωνός αναβάτης απλά δεν είχε αντίπαλο. Χρειάστηκε δύο γύρους για να φτάσει τους πρωτοπόρους και τελικά κέρδισε και τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του, μπροστά από τους Haaker και Webb που τον ακολούθησαν με αντίστροφη σειρά αυτή τη φορά.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του GP ο Blazusiak ξεκίνησε άσχημα πέφτοντας στον πρώτο γύρο και μένοντας τελευταίος. Με το πλήθος να τον επευφημεί, ο αναβάτης της ΚΤΜ έβαλε το κεφάλι κάτω και με εντυπωσιακό ρυθμό για μιαν ακόμη φορά κατάφερε να αναρριχηθεί ως την 4η θέση.

Νικητής στο τρίτο αυτό σκέλος αναδείχθηκε ο Alfredo Gomez (Husqvarna), με τον Webb δεύτερο και τον Haaker τρίτο – και τους δύο Αμερικανούς να έχουν πέσει σε διαφορετικά σημεία του αγώνα στην προσπάθειά τους να κερδίσουν.

2003246 SuperEnduro 2018 Cracovie

Κάπως έτσι, με την 4η θέση του ο Taddy Blazusiak πήρε τη συνολική νίκη στο GP της πατρίδας του, προλογίζοντας μια πολύ δυνατή σειρά.

Η κατηγορία Junior είχε έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή επίσης, τον Βρετανό William Hoare (Husqvarna) που πήρε τρεις νίκες στα ισάριθμα σκέλη και μαζί το κεφάλι στη γενική κατάταξη, μπροστά από τους David Cyprian (Husqvarna) και Norbert Levente Josza (Husqvarna).

Τέλος στην Ευρωπαϊκή κατηγορία ξεχώρισε ο Robert Scharl (Husqvarna), προηγούμενος στην κατάταξη των Paul Bury (Beta) και Thomas Hostinsky (Husqvarna).

2003484 SuperEnduro 2018 Cracovie

Επόμενος αγώνας είναι στις 6 Ιανουαρίου στη Riesa της Γερμανίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα FIM SuperEnduro World Championship 2018

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon