.
Κατηγορία Indoor Enduro
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 09:27

Genova Indoor Enduro 2010

 


Φιλανδική έκπληξη

 



του Ανδρέα Γκλαβα
Φωτό: FIM Enduro Indoor World Cup / RPM Racing

“Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να φύγω από τον αγώνα με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε, όμως το αποτέλεσμα έδειξε πως αν μη τι άλλο βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο με την εξέλιξη του νέου μας HM-Honda CRE F480R”, δήλωσε ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα Indoor Enduro του 2011, Mika Ahola.

Η μεγάλη βραδιά


Μπροστά από 7.000 θεατές, που είχαν γεμίσει το στάδιο Palafiera της Γένοβας, οι μάχες σε κάθε έναν από τους τρεις μεγάλους τελικούς ήταν συγκλονιστικές. Για άλλη μια χρονιά, οι διοργανωτές του αγώνα της Γένοβας είχαν ετοιμάσει μια εξουθενωτική διαδρομή (δείτε το βίντεο εδώ) με μπόλικη πέτρα, κορμούς και λακκούβες γεμάτες νερό, οι οποίες έβγαλαν νοκ άουτ ακόμη και μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου.

Ένας από αυτούς ήταν ο Ivan Cervantes, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πίστα σε φορείο, όταν μετά από ένα ατύχημα στα πρώτα δοκιμαστικά τραυματίστηκε στην μέση. Ήταν μια άτυχη στιγμή που στιγμάτισε αρνητικά την πρώτη επίσημη συμμετοχή του Καταλανού αναβάτη με την Gas Gas σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα πρώτα δεδομένα μιλούν για απλή μυϊκή ζημιά, αλλά βρισκόμαστε σε αναμονή των ολοκληρωμένων ιατρικών εξετάσεων που θα δείξουν το μέγεθος της “ζημιάς”.

Στα αγωνιστικά


Εκείνος που κατάφερε να πετύχει τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά ήταν ο νεαρός Ιταλός Thomas Oldrati (ΚΤΜ), με τους Ljunggren (Husaberg), Blazusiak (KTM), Planet (Sherco) και Seistola (Husqvarna) να τον ακολουθούν. Εντυπωσιακός στην πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό ο Βρετανός Johnny Walker (KTM), είχε τον έκτο χρόνο των δοκιμαστικών.

Όλα ήταν έτοιμα για τα πρώτα προκριματικά σκέλη της βραδιάς, με το πλέον εντυπωσιακό από όλα να είναι χωρίς αμφιβολία το πρώτο, το οποίο είδε τον Αμερικανό Cody Webb (Beta) να επιβάλλεται του Oldrati. Ο Joakim Ljunggren κέρδισε το δεύτερο σκέλος, με τον Blazusiak να κερδίζει το τελευταίο.

Με τον Joakim Ljunggren να πετάγεται πρώτος από την σχάρα της εκκίνησης ξεκίνησε ο πρώτος μεγάλος τελικό της βραδιάς. Φαίνεται πως η προϋπηρεσία του Σουηδού γίγαντα στους αγώνες Supercross (είχε λάβει μέρος και σε Athens Supercross του 2005) τον βοήθησε στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με το νέο δίχρονο Husaberg TE 250. Ο τέταρτος γύρος έκρινε την εξέλιξη του σκέλους, καθώς σε μια προσπάθεια να φτάσει τον Lunggren, o Blazusiak είχε μια μικροπτώση, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι Ahola και Seistola, με μια ακόμη πτώση να τον ρίχνει στην ένατη τελικά θέση.

Ο Πολωνός πάλεψε να κερδίσει το χαμένο έδαφος, και με μια καλή εκκίνηση βρέθηκε να προηγείται στον δεύτερο τελικό της βραδιάς. Όμως ο πόνος στο πόδι από την πτώση του πρώτου αγώνα, τον έκανε να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του, με αποτέλεσμα να έχει άλλη μια πτώση στην ζώνη με τα νερά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Mika Ahola να περάσει πρώτος και να οδηγήσει την κούρσα μέχρι το τέλος του σκέλους.

Δεύτερος τελικά τερμάτισε ο Blazusiak, με τρίτο τον Ljunggren, που κέρδισε την μάχη με τον Thomas Oldrati.
Αλάνθαστος στον τρίτο και τελευταίο τελικό της βραδιάς, ο Blazusiak πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Δεύτερος ήταν ο Oldrati και τρίτος ο Ahola, που συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς από τα τρία τελικά σκέλη (51), έγινε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, θέτοντας πρόωρη υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις 15 Ιανουαρίου στην Βραζιλία, σε τόπο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Τελική Κατάταξη

{arttinytable}

 

1. M. Ahola HM-Honda 51
2. J. Ljunggren Husaberg 45
3. T. Blazusiak KTM 43
4. T. Oldrati KTM 42
5. G. Jarvis Husaberg 29
6. A. Gómez KTM 25
7. D. Gibert Sherco 19
8. F. Mossini HM-Honda 19
9. J. Joly HM-Honda 18
10. M. Seistola Husqvarna 17
11. C. Webb Beta 17
12. F. Dini Beta 11
13. X. Galindo Husaberg 8
14. F. Planet Sherco 7

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Endurocross 2010 - Orleans AMA Endurocross 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon