.
Κατηγορία Indoor Enduro
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 23:14

AMA Endurocross 2011

 

Τρίτος σερί τίτλος για Blazusiak

 


Του Χρήστου Σώκου

Μία αψεγάδιαστη σαιζόν έκλεισε για τον Taddy Blazusiak (KTM) στο Las Vegas, όπου και πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος AMA Endurocross. Ο συμπαθής Πολωνός κατάφερε να κερδίσει και στους 5 αγώνες Endurocross, παίρνοντας παράλληλα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τον τίτλο!

Αναβάτης φαινόμενο


Πρόκειται για έναν αναβάτη φαινόμενο σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις.
Ο μόνος που μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Blazusiak φέτος, ήταν ο πρώην MXερ Mike Brown (KTM), ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει βρει την ιδανική φόρμουλα και πρωταγωνιστεί στο Endurocross.
Με αυτό τον τρόπο έκλεισε μία χρονιά απόλυτης επικράτησης στους off road αγώνες στην Αμερική για την ΚΤΜ, με πρωταθλητές GNCC XC1 τον Charlie Mullins, XC 2 τον Steward Baylor Jr, WORCS και National Hare and Hound τον Kurt Caselli, National Enduro τον Russell Bobbitt.

Las Vegas Style

Ο τελευταίος αγώνας στο Las Vegas είχε μία ιδιομορφία σε σχέση με όλους τους προηγούμενους. Ο τελικός έγινε σε δύο σκέλη των 10 γύρων, όπου νικητής θα αναδεικνυόταν ο αναβάτης με τους δύο καλύτερους τερματισμούς.
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο στάδιο λοιπόν, ο Blazusiak έφυγε και στα δύο σκέλη μπροστά προσθέτοντας στο ενεργητικό του τη νίκη overall.
O Brown, που ήταν ο μοναδικός αναβάτης με μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Blazusiak και πήρε το νούμερο “2” για την επόμενη χρονιά.

Πανευτυχής ο Blazusiak στο βάθρο δήλωσε: “ Ήταν μία εκπληκτική χρονιά. Χαίρομαι που πήρα τον τίτλο κερδίζοντας σε όλους τους αγώνες. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει για τα καλά ακόμα, αλλά μου φαίνεται εκπληκτικό που είμαι ο πρώτος αναβάτης με μία αψεγάδιαστη σαιζόν στον θεσμό, όπως επίσης και το ότι πήρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.”

Φωτογραφίες


Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon