.
Κατηγορία GS Trophy
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 10:00

GS Trophy 2016, 7η και τελευταία μέρα

 

Απολύτως επιτυχημένη η ολοκλήρωση της διοργάνωσης

 

Η 7η μέρα του GS Trophy σήμανε και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης για το 2016, με τους αναβάτες να καλύπτουν συνολικά σχεδόν 1.400 ονειρικών, όσο και απαιτητικότατων Adventure διαδρομών στην Ταϊλάνδη, καβάλα στα BMW R 1200 GS τους.
 
Μια εβδομάδα που σίγουρα κανείς από τους συμμετέχοντες δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, μια εβδομάδα που εδραίωσε τη φήμη των GS ως των πλέον ικανότατων μεγάλων Adventure bikes, και χάρισε αμέτρητες εμπειρίες στους φίλους της βαυαρικής μοτοσυκλέτας.

gs trophy 7i mera 24

Στον τερματισμό, νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Νότια Αφρική (για πρώτη φορά στην ιστορία), με 31 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ομάδα. Η ομάδα των John Harris, Byron Coetsee και Charl Moolman ηγήθηκε της κατάταξης από τη 2η κιόλας μέρα, και άντεξε υποδειγματικά στις δοκιμασίες και στην πίεση από τις υπόλοιπες ομάδες.
 
Μία ακόμα ιστορική πρωτιά για τον θεσμό αποτελεί η ισοβαθμία δύο ομάδων στη 2η θέση, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

gs trophy 7i mera 16

Παρόλα αυτά, με την αρχή της 7ης μέρας όλα ήταν ρευστά στην κατάταξη, καθώς μόλις 19 βαθμοί χώριζαν τις πρώτες 3 ομάδες. Και με την τελευταία “κορδελιασμένη” ειδική να προσφέρει διπλούς βαθμούς, οι πιθανές ανατροπές ήταν μέσα στο παιχνίδι.

gs trophy 7i mera 21

Η πρώτη ειδική της τελευταίας μέρας του GS Trophy ήρθε 20 χιλιόμετρα μετά την έναρξη της μέρας. Με όνομα “Twisted Turn”, επρόκειτο για μια trials ειδική, στην οποία οι αναβάτες έπρεπε να ανεβοκατέβουν 2 επίπεδα, κρατώντας πορεία μέσα από μια σφιχτή διαδρομή οριοθετημένη με κορδέλες και λάστιχα. Δεν έπρεπε να πατήσουν πόδι κάτω, ενώ μαζί με την ακρίβεια και την τεχνική σημασία είχε και η ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδρομής.
 
Στη συνέχεια οι αναβάτες διέσχισαν ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα, ψηλά στα βουνά, ενώ κατόπιν κατηφόρισαν σε ένα φιδογυριστό ασφάλτινο δρόμο, ο οποίος σκοπό είχε να αναδείξει τις ασφάλτινες ικανότητες των GS.

gs trophy 7i mera 4

Και στο 126ο χιλιόμετρο οι αναβάτες συναντήθηκαν με 100 ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες BMW από την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Κίνα, που είχαν ταξιδέψει με τις μοτοσυκλέτες τους μέχρι το συγκεκριμένο μέρος, για να υποστηρίξουν το GS Trophy. Κι έτσι όλοι μαζί συμπλήρωσαν τα τελευταία 50 χιλιόμετρα μέχρι το Rim Doi Resory στο Chiang Daο.

gs trophy 7i mera 10

Εκεί ολοκληρώθηκε το GS Trophy, με την τελευταία ειδική του 2016, σε μια “κορδελιασμένη” ειδική Motocross, με αλματάκια, απότομες ανηφόρες, τεχνητά εμπόδια, και σφιχτές στροφές. Ενδιαφέρον είχε και η έναρξη της ειδικής, στην οποία οι αναβάτες έπρεπε να τρέξουν στις πεσμένες μοτοσυκλέτες τους, να τις σηκώσουν, να τις καβαλήσουν και να ξεκινήσουν έτσι τη διαδρομή. Η Νότια Αφρική πέτυχε εδώ μια σημαντική νίκη, κατακτώντας έτσι την 1η θέση για το 2016.

gs trophy 7i mera 23

Στο τέλος του GS Trophy, αξίζει να αναφερθεί πως μετά από 1.300+ σκληρά και βρώμικα χιλιόμετρα, και οι 100+ R 1200 GS και R 1200 GS Adventure έφτασαν στον τερματισμό σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τις δοκιμασίες στις οποίες τις υπέβαλαν οι αναβάτες τους. Κάποια σκασμένα ελαστικά, λίγοι συμπλέκτες, κάποια ψυγεία, καθρέπτες και μανέτες αλλάχθηκαν, αλλά δεν υπήρξε καμία σοβαρότερη βλάβη. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερη απόδειξη / διαφήμιση του αλεξίσφαιρου χαρακτήρα των μοτοσυκλετών.
 
gs trophy 7i mera 7
 
Μετά την ολοκλήρωση του GS Trophy, ο Heiner Faust, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της BMW Motorrad δήλωσε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την πραγματοποίηση του GS Trophy στην Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και για τη συμμετοχή για πρώτη φορά μιας γυναικείας ομάδας. Για μία ακόμη φορά ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, και συναρπαστικός από την αρχή έως το τέλος."
 
gs trophy 7i mera 26
 
"Όπως ανακάλυψαν όλες οι ομάδες, η Ταϊλάνδη είναι ένα φανταστικό μέρος για οδήγηση Adventure μοτοσυκλετών, ειδικά αν οδηγείς με νέους φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα. Το πάθος αυτό μοιράστηκαν και χιλιάδες φίλων της BMW που παρακολούθησαν online το GS Trophy. Η κοινότητα της BMW Motorrad συνδέθηκε πραγματικά με το πνεύμα του GS Trophy, και είμαστε σίγουροι πως η επιτυμένη ιστορία του θεσμού θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.”

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon