.
Κατηγορία GS Trophy
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 09:03

GS Trophy 2016, 6η μέρα

 

Στο μονοπάτι Ho Chi Minh

 

Η 6η μέρα του GS Trophy 2016 ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη, τεχνικά, καθώς περιελάμβανε μια φοβερή και τρομερή ανάβαση στο μονοπάτι Ho Chi Minh, όπου τα BMW R 1200 GS απέδειξαν τις off-road δυνατότητες τους.
 
Εκατόν πενήντα επτά χιλιόμετρα off-road από το Khun Tan μέχρι το Wassan Raja, με τον chief marshal Tomm Wolf να προειδοποιεί το πρωί τους αναβάτες για μια πραγματικά δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα απολαυστική μέρα.

gs trophy day6 20

Η πρώτη ειδική έλαβε χώρα 27 χιλιόμετρα μέσα στο μονοπάτι. Κι αν νομίζατε πως οι ειδικές του GS Trophy ήταν... χαριτωμένες, ή γραφικές, γελαστήκατε. Εδώ οι αναβάτες συνάντησαν ένα πολύ δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι, σε συνθήκες πραγματικού enduro, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς. Πέτρα, γαρμπίλι και σκόνη ήταν τα συστατικά των σαθρών επιφανειών, με την διοργάνωση να προωθεί την ομαδική συμπεριφορά, καθώς οι ομάδες έπαιρναν βαθμούς μόνο αν ανέβαιναν όλοι οι αναβάτες της ομάδας στην κορυφή.

gs trophy day6 22

Οι ικανότεροι αναβάτες χάρισαν χορταστικό θέαμα σε όλους (δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε), αν και στη συνέχεια έπρεπε να παρκάρουν τη μοτοσυκλέτα τους, και να κατέβουν με τα πόδια κάτω, για να βοηθήσουν τους λιγότερο ικανούς συμπαίκτες τους.
 
gs trophy day6 25
 
Η χαρά όλων όταν κατάφερναν να ξεπεράσουν τη συγκεκριμένη ειδική ήταν απερίγραπτη, ενώ μετά από μια σύντομη ξεκούραση οι αναβάτες συνέχιζαν στο ανηφορικό μονοπάτι, που κατέληγε σε μία ακόμα απαιτητική ανηφόρα, μέχρι να φτάσουν μετά από 15 χιλιόμετρα στην 2η ειδική.

gs trophy day6 26

Εδώ η αποστολή ήταν να τραβήξουν με το GS τους, με τη βοήθεια ιμάντα, μια σβηστή μοτοσυκλέτα σε μια ανηφορική πορεία, και κατόπιν να κατέβουν ξανά κάτω, όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, δίχως πτώσεις ή στάσεις.
 
Μετά την εξαντλητική αυτή αρχή της μέρας, τα επόμενα 100 χιλιόμετρα έγιναν μέσα σε ορεινή ζούγκλα, με τους αναβάτες να καταλήγουν στο bivouac, για την 3η ειδική της ημέρας, που άκουγε στο όνομα “Pit Stop”.

gs trophy day6 31

Απλά τα πράγματα -για τους έχοντες βασικές τεχνικές γνώσεις. Μια τριπλή αλλαγή ελαστικού στο GS. Εύκολη για όσους το είχαν ξανακάνει, δυσκολότερη για ορισμένους που το έκαναν για πρώτη φορά.
 
Στη βαθμολογία τίποτα δεν άλλαξε στις πρώτες θέσεις, με τη Νότια Αφρική να οδεύει προς ένα νικηφόρο τερματισμό, τη Γερμανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την Βρετανία στην τρίτη.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2016, 5η μέρα GS Trophy 2016, 7η και τελευταία μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon