.
Κατηγορία GS Trophy
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 12:12

GS Trophy 2016, 5η μέρα

 

Η μεγαλύτερη μέρα του Trophy

 

Η 5η μέρα του GS Trophy 2016 ήταν η μεγαλύτερη και η ταχύτερη μέρα της εκδήλωσης. Διακόσια εβδομήντα χιλιόμετρα και 9 ώρες οδήγησης κάτω από καυτές θερμοκρασίες.
 
Το κομβόι των BMW GS ταξίδεψε προς τα ανατολικά αυτή τη φορά, από το Mae Sariang στο Khun Tan της Ταϊλάνδης.

gs trophy day5 02

Τα πρώτα χιλιόμετρα έγιναν μέσα από αργά και τεχνικά στενά μονοπάτια στη ζούγκλα, με δύσκολες αναβάσεις, και καταβάσεις για γερά νεύρα. Αργότερα ο δρόμος άνοιξε, αλλά ο σκληρός πηλός που ήταν διάσπαρτος με πέτρες απαιτούσε προσεκτική οδήγηση ακριβείας.
 
Οι αναβάτες συνέχισαν την απαιτητική πορεία, διασχίζοντας απομονωμένες κοιλάδες, ανάμεσα στις πλαγιές ψηλών βουνών που φτάνουν τα 1.500 μέτρα ύψος.

gs trophy day5 12

Ογδόντα πέντε κοπιαστικά χιλιόμετρα αργότερα -και 4 ώρες οδήγησης!- ήρθε η ώρα για την πρώτη ειδική της μέρας, που είχε το όνομα “Big Buffalo”. Επρόκειτο για μια φαινομενική απλή άσκηση ακριβείας, που όμως απαιτούσε δύναμη, ταχύτητα και προπαντός τεχνική. Οι αναβάτες έπρεπε να οδηγήσουν γρήγορα σε μια μικρή ευθεία, να σταματήσουν στο τέλος και να γυρίσουν επιτόπου τα GS τους (αποφεύγοντας τα... βουβάλια), δίνοντας τη σκυτάλη στα επόμενα μέλη της ομάδας τους. Για μία ακόμη φορά η ομάδα της Νότιας Αφρικής αναδείχθηκε νικήτρια, και όλα δείχνουν πως φέτος μάλλον είναι η χρονιά της.

gs trophy day5 15

Ακολούθησαν 100 χιλιόμετρα απολαυστικών τοπίων και δύσκολων συνθηκών, με το επόμενο τεστ να έχει να κάνει με το GPS των μοτοσυκλετών. Οι αναβάτες έπρεπε να πλοηγηθούν με τη βοήθεια του, ώστε να βρουν συγκεκριμένα σημεία στη διαδρομή, τα οποία έκρυβαν τα γράμματα μιας λέξης. Όταν τα είχαν βρει όλα, και είχαν σχηματίσει την ζητούμενη λέξη, τότε σταματούσε να μετράει και το ρολόι της δοκιμασίας. Εδώ πρώτευσε η ομάδα της Βρετανίας.

gs trophy day5 17

Γεμίζοντας τα υδροδοχεία τους μέχρι πάνω, οι ομάδες ξεκίνησαν και πάλι, καθώς είχαν 100 ακόμα χιλιόμετρα μέχρι το Bivouac. Ο ήλιος είχε πέσει όταν έφτασαν στην κατασκήνωση, ενώ μετά το δείπνο τους αναβάτες περίμεναν τα αποτελέσματα του δεύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού του GS Trophy.
 
Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 41.561 (!) ψήφους, με τους rookie συμμετέχοντες της ομάδας της Κίνας να κερδίζουν τον δεύτερο διαγωνισμό, με σύνολο 7.603 ψήφων.
 
 
Στους πόντους, μετά και την 5η μέρα της 7ημερης εκδήλωσης του GS Trophy, προηγείται η Νότια Αφρική με 214 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Γερμανία με 200, και η Βρετανία με 194.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2016, 4η μέρα GS Trophy 2016, 6η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon