.
Κατηγορία GS Trophy
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 11:45

GS Trophy 2016, 4η μέρα

 

Καλός καιρός, ζέστη και σκόνη

 

Οι αναβάτες του GS Trophy Νοτιοανατολικής Ασίας 2016 ξεκίνησαν την τέταρτη μέρα της εκδήλωσης της BMW από το Mae Sariang, καταλήγοντας μετά από 136 εκτός δρόμου χιλιόμετρα και πάλι στο σημείο εκκίνησης το βράδυ.

Μπορεί η απόσταση της τέταρτης μέρας να ήταν η μισή από της τρίτης, όμως η ζέστη και η σκόνη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κόπωση των αναβατών στο τέλος της ημέρας.

gs trophy day4 26

Η πρώτη ειδική της μέρας, με τίτλο “Δυνατή βροχή” ήρθε μετά από μόλις 21 χιλιόμετρα, και περιελάμβανε ομαδική οδήγηση μέσα από την κοίτη ενός ποταμού, ενώ κατόπιν οι αναβάτες έπρεπε να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη διαδρομή. Έτσι οι διοργανωτές θέλησαν να βγάλουν τον παράγοντα “ταχύτητα” από τη συγκεκριμένη διέλευση, δίνοντας το βάρος στην πλοήγηση, και στην παρατηρητικότητα των αναβατών. Όχι πως η διέλευση ήταν εύκολη...

gs trophy day4 24

Δέκα χιλιόμετρα πιο πέρα, η δεύτερη δοκιμασία, με τον τίτλο “μεγάλος Κορμός” ήταν ιδιαίτερα απλή, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα απαιτητική. Οι αναβάτες έπρεπε να σηκώσουν και να τραβήξουν τις μοτοσυκλέτες τους πάνω από ένα τεράστιο κορμό. Με τη βοήθεια και των τριών αναβατών της κάθε ομάδας, και μετά από αρκετό ιδρώτα, τραβώντας και σπρώχνοντας, η δοκιμασία τελείωσε, και η διαδρομή συνεχίστηκε.

gs trophy day4 29

Και τι διαδρομή! Σε ορεινά μονοπάτια, περνώντας δίπλα από τα σύνορα Ταϊλάνδης και Μιανμάρ, και μέσα από παραδοσιακά χωριά. Ακολούθησε μια μακρά ανάβαση μέσα από τα βουνά, ενώ σε υψόμετρο 1.000 μέτρων οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τέρμα το γκάζι, σε μια ανοιχτή και αμμώδη διαδρομή.

gs trophy day4 6

Η 4η μέρα κατέληξε και πάλι στο Mae Sariang, όπου και έλαβε χώρα η τρίτη ειδική της μέρας σε νυχτερινές συνθήκες, με τον τίτλο “Ο πρωταθλητής της κατασκήνωσης”. Επρόκειτο για μια διαδρομή ακριβείας (trials) μέσα στην κατασκήνωση, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι αναβάτες αλλά και οι άνθρωποι της διοργάνωσης, προσθέτοντας στην πίεση που ένιωθαν οι αγωνιζόμενοι.

gs trophy day4 1 1

Ειδική μνεία αξίζει στις 3 γυναίκες που έγραψαν ιστορία στο GS Trophy, καθώς είναι η πρώτη φορά που γυναικεία ομάδα συμμετέχει στη διοργάνωση.

Μετά και από την 4η μέρα η ομάδα της Νότιας Αφρικής συνεχίζει να προηγείται με 164 βαθμούς, δεύτερη είναι η Γερμανία με 149, και τρίτη η Βρετανία με 148.

Ακολουθήστε το GS Trophy ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2016, 3η μέρα GS Trophy 2016, 5η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon