.
Κατηγορία GS Trophy
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 12:51

Ξεκίνησε το BMW International GS Trophy Central Asia 2018

 

Στα δύσκολα από τις πρώτες δύο μέρες

Ο θεσμός της BMW που φέρνει ιδιώτες αναβάτες R 1200 GS να διαγωνίζονται σε μαγικούς τόπους διευρύνεται κάθε χρόνο και διοργανώνεται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Η έκδοση της Κεντρικής Ασίας φέτος περιδιαβαίνει τη χώρα του Τζένκις Χαν, τη Μογγολία, σε μια διαδρομή που συνολικά θα καλύψει 2,500 χιλιόμετρα απαιτητικών εδαφών σε οκτώ ημέρες.

P90307018 highRes bmw motorrad interna

Στο GS Trophy Central Asia 2018 συμμετέχουν 18 ομάδες από Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Γουατεμάλα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Κολομβία, Μαλαισία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ρωσία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες – μεταξύ των οποίων και έξι γυναίκες.

Ημέρα 1η


Εκκινώντας από τον καταυλισμό βάσης, Camp Tsagaan Survaga, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατάρ, οι συμμετέχοντες μπήκαν στα δύσκολα από την αρχή.

P90307347 highRes bmw motorrad interna

Η διαδρομή προέβλεπε 470 χιλιόμετρα, μοιρασμένα σε 50% αυτοκινητόδρομο, 30% χώμα και 20% άμμο, καθώς με το καλημέρα το GS Trophy πάτησε στην έρημο Γκόμπι. Εκεί τους περίμεναν δύο ειδικές δοκιμασίες.

Πρώτα το Trial Challenge σε έναν βραχόκηπο στη μέση της άμμου, όπου οι αναβάτες δοκιμάζουν την ισορροπία τους σε μικρές ταχύτητες, ενώ ακολούθησαν οι Magic Cliffs (Μαγικοί Λόφοι), με ζητούμενο την πλοήγηση χωρίς μοτοσυκλέτα, παρά μόνο με τα πόδια.

Ημέρα 2η


Έχοντας επιστρέψει για διανυκτέρευση στην κατασκήνωση βάσης, το ράλι συνεχίστηκε τη δεύτερη μέρα σε μια διαδρομή 234 χιλιομέτρων με προορισμό την Όαση Dalandzadag στην έρημο Γκόμπι, με μόλις 20% στρωμένων δρόμων και το υπόλοιπο μοιρασμένο ανάμεσα σε χώμα και άμμο.

Η μέρα περιείχε τρεις δοκιμασίες, με πρώτη τον Φωτογραφικό Διαγωνισμό, ο οποίος μετρά στη συνολική βαθμολογία κάθε ομάδας, ανάλογα με τις αξιολογήσεις που θα λάβουν οι φωτογραφίες και με τη συμμετοχή του κοινού – δείτε εδώ πώς να ψηφίσετε.

P90307530 highRes bmw motorrad interna

Στη συνέχεια ήρθε η ειδική Came Head (Κεφάλι Καμήλας), μια διαδρομή trial σε άμμο και βράχια όπου οι ομάδες πρέπει να συντονιστούν και να περάσουν ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένες μοτοσυκλέτες.

Με τις θερμοκρασίες να έχουν σκαρφαλώσει πάνω από τους 32 βαθμούς, οι ομάδες βούτηξαν στη βαθειά άμμο για να φτάσουν ως την αποξηραμένη λίμνη, δηλαδή τη δοκιμασία Dry Lake. Εκεί οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν μια φιδίσια διαδρομή στο χώμα με αντίπαλο το χρονόμετρο.

Αυτή η δεύτερη μέρα έφερε και μερικές πτώσεις, με κάποιους εκ των αναβατών να καταλήγουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Πληροφορίες για ενδεχόμενες εγκαταλείψεις δεν έχει ανακοινώσει η BMW ακόμη.

Βαθμολογία

Η διαθέσιμη κατάταξη που έχει ανακοινωθεί από τη BMW Motorrad αφορά προς το παρόν μόνο τις δοκιμασίες της πρώτης ημέρας.

Βαθμολογία ομάδων – 1η Ημέρα

1. ΗΠΑ, 33 βαθμοί
2. Αργεντινή, 32
2. Κορέα, 32
4. Κίνα, 26
4. Λατινική Αμερική, 26
4. Νότια Αφρική, 26
4. Γερμανία, 26
8. Ρωσία, 24
9. Γαλλία, 21
10. Ιαπωνία, 20
11. Αγγλία, 17
12. Ινδία, 16
13. Αυστραλία, 13
13. Καναδάς, 13
13. Μεξικό, 13
16. Ausamerica (γυναίκες), 12
17. Νοτιοανατολική Ασία, 11
18. Euafrica (γυναίκες), 3

Φωτογραφίες 1ης Ημέρας

Φωτογραφίες 2ης Ημέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 13:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon