.
Κατηγορία GS Trophy
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 00:04

GS Trophy 2012, 6η μέρα

 

 

Μία μέρα πριν τον τερματισμό

 

 

Με 18 βαθμούς διαφοράς ξεκίνησε η τελευταία μέρα του GS Trophy για την Γερμανία. Μετά από μία ενδιαφέρουσα ημέρα με τρεις ειδικές διαδρομές και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον δεύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας, η Γερμανία είχε τους περισσότερους βαθμούς κι έτσι αύξησε το πλεονέκτημα έναντι στον ανταγωνισμό.

Αναποδιές από το πρωί

Η μέρα ξεκίνησε υγρή ύστερα από μία βροχερή νύχτα, στην οποία πολλές σκηνές πήραν νερό. Έτσι οι πρωϊνές ώρες βρήκαν τους αναβάτες να στεγνώνουν τα πράγματά τους γύρω από μία φωτιά σε ένα ξενοδοχείο στο Huilo Huilo. Οι αναβάτες ξεκίνησαν αμέσως με διαγωνισμό πλοήγησης και σκοπό να βρουν σημάδια γύρω από το κατάλυμα για να ολοκληρώσουν την διαδικασία.
Οι αναβάτες που οδήγησαν 70km εκτός δρόμου διαδρομής για να φτάσουν στην μαγευτική λίμνη Calafquen για άλλη μία ειδική διαδρομή, αυτή τη φορά πάνω στην μαύρη άμμο. Εδώ η ομάδα της Γερμανίας αντιμετώπισε και νίκησε την Ρωσσία αλλά και την Ελβετία.Η ομάδα της Γαλλίας κέρδισε τον διαγωνισμό φωτογραφίας μπροστά από την Γερμανία και την Νότιο Αφρική.

Δηλώσεις

Ali Métayer, Team Germany: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προηγούμαστε στον διαγωνισμό, αλλά αυτός δεν ήταν ο βασικός λόγος για να έρθουμε στο GS Trophy. Απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας όπως και το ότι κάνουμε νέες φιλίες και μοιραζόμαστε εμπειρίες με τόσες χώρες. Να νικήσουμε θα είναι ωραία, αλλά η επιτυχία του event για μας δεν είναι η νίκη, αλλά οι εμπειρίες και οι φιλίες.”
Σήμερα ήταν η μέρα στην οποία η ομάδα των δημοσιογράφων βρέθηκε μπροστά στην δράση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την λίμνη Calafquen, ο αναβάτες από την ομάδα της Βραζιλίας  Luciano ‘Kdra’ Lancellotti, χτύπησε με έναν αναβάτη της ομάδας καθώς πέρναγαν μία ξύλινη γέφυρα. Η επαφή έριξε τον Luciano από την μοτοσυκλέτα και από ύψος 3,5 μέτρων, στο ποτάμι. Φοβούμενοι τα χειρότερα, οι άλλοι αναβάτες GS Trophy έψαχναν να βρουν τον Luciano που δεν είχε τελικά κάτι. Το GS είχε σπάσει μόνο δύο καθρέπτες και είχε προσγειωθεί ανάποδα.

Ομαδική βοήθεια

Αφού γύρισαν κανονικά τη μοτοσυκλέτα και το λάδι πήγε στη θέση του, έβαλαν μπροστά την μοτοσυκλέτα και ο Luciano μπόρεσε να συνεχίσει.
“Χρησιμοποιώ συνήθως ποδήλατα και έχω εμπειρία από πτώσεις,” δήλωσε ο Luciano. “Όταν έπεσα από την γέφυρα πρώτη σκέψη ήταν να διαχωρίσω το σώμα μου από την μοτοσυκλέτα και ήμουν τυχερός που έπεσα σε ένα μαλακό έδαφος. Αναβάτες από όλες τις χώρες έφτασαν για να βοηθήσουν να σηκώσουμε την μοτοσυκλέτα μου. Ήταν πραγματικά απίστευτο το ότι η μοτοσυκλέτα δεν έπαθε τίποτα και μπόρεσα απλά να συνεχίσω την διαδρομή”.
Λίγο αργότερα, στην ειδική διαδρομή που έγινε στην παραλία, ήταν ο Καναδός δημοσιογράφος Lawrence Hacking’s που έκανε την έκλπηξη. Αντικαθιστώντας τον χτυπημένο Marc-André Octeau, ο 58χρονος Hacking, παλιός αναβάτης στο ISDE, έκανε έναν από τους ταχύτερους χρόνους και βοήθησε έτσι τον Καναδά να μειώσει τη διαφορά από τους αντιπάλους.

Αποτελέσματα

1 Germany 195pts
2 France 177
3 Argentina 171
4 Italy 164
5 Alps 159
6 Canada 158
7 UK 146
8 South Africa 136
9 CEEU 135
10 USA 134
11 Latin America 132
12 Russia 111
13 Brazil 103
14 Spain 90
15 Japan 72

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 10:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012, 5η μέρα GS Trophy 2012 - 7η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon