.
Κατηγορία GS Trophy
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 08:32

GS Trophy 2012 - 7η μέρα

 

Η Γερμανική ομάδα κερδίζει!

 



Η ομάδα της Γερμανίας κέρδισε τελικά το BMW Motorrad GS Trophy 2012. Έφτασε στην τελευταία ημέρα με 18 βαθμούς διαφοράς και παρέμεινε σταθερά μπροστά μέχρι το τέλος. Ήταν ένα τεστ νεύρων μας και η βροχή που έπεφτε από χτες το απόγευμα έκανε πολύ γλυστερή την διαδρομή. Με διπλούς πόντους σαν προσφορά από την οργάνωση, μία πτώση θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Κοντά στο ηφαίστειο

Η 7η μέρα ξεκίνησε στην πλευρά της λίμνης στο ξενοδοχείο Magma Lodge στο Pucón της Χιλής, με επίσκεψη στο ηφαίστειο Villarica, όπου οι αναβάτες οδήγησαν σε υψόμετρο 1500 μέτρων από την θάλασσα, δίπλα ακριβώς από τα πανύψηλο, 2840 μέτρων, ηφαίστειο.
Οι αναβάτες κινήθηκαν βόρεια και σταμάτησαν για μία ειδική διαδρομή με την ονομασία Indiana Jones. Έπρεπε να διασχίσουν μία γέφυρα πάνω από ποτάμι με χρονόμετρο. Εδώ, η ομάδα της Γαλλίας ήταν πιο γρήγορη και τερμάτισε μπροστά από της Χιλής, ενώ η Γερμανία βρέθηκε 3η.
Μετά ακολούθησε τεχνική οδήγηση σε διαδρομή 150 χιλιομέτρων σε χωματόδρομους μέσα από κοιλάδες και δάση, με ίχνη από την δραστηριότητα του ηφαιστείου.
Το GS Trophy κατέληξε στο Trailanqui Resort το απόγευμα όπου και σήμανε το τέλος του adventure αγώνα με τους αναβάτες να έχουν διανύσει πάνω από 2000 χλμ. στα βουνά της Παταγονίας, στην Χιλή και Αργεντινή.
 Εν τω μεταξύ, είχαν μείνει δύο ακόμη δοκιμασίες, που απείχαν σημαντικά από τις υπόλοιπες που είχαν πραγματοποιηθεί: Το τράβηγμα ενός κάρου με R 1200 GS – κάτι που μόνο δύο ομάδες κατάφεραν δίχως ποινή. Η άλλη δοκιμασία ήταν αυτή των δεξιοτήτων, με την Αμερική να παίρνει μία εκπληκτική νίκη, την Γαλλία να τερματίζει 2η και την Γερμανία στην 3η θέση, να πανηγυρίζει έτσι την νίκη της.

 

Δηλώσεις

Tobi Weiser, Team Germany: Θα ξεκινήσω να κλαίω, αυτό είναι σίγουρο, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα, είναι πανέμορφο. Πριν έρθουμε δεν είχαμε εντύπωση ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ακόμη και τις πρώτες μέρες που είδαμε τους Γάλλους να οδηγούν τόσο καλά, δεν ήμασταν σίγουροι ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο για να τους χτυπήσουμε. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι αγαπώ το GS Trophy, γιατί γνωρίσαμε τόσο κόσμο σε μία εβδομάδα που είναι εκπληκτικό. Δεν είναι σημαντικό να κερδίσεις, είμαστε εδώ, περνάμε καλά, και αυτό είναι όλο.”

Heiner Faust, υπεύθυνος πωλήσεων BMW Motorrad
“Το GS Trophy είναι ένα μεγάλο κομμάτι από την κουλτούρα της εταιρίας, για τους πελάτες GS, την κοινότητα GS και τους φίλους των GS. Έτσι είναι εκπληκτικό να βλέπεις αυτούς τους αναβάτες να οδηγούν σε τέτοιες περιοχές, σε βουνά, μέσα στα δάση, σε όλο αυτό το εκπληκτικό σκηνικό, και να περνάνε καλά όλοι μαζί. Αυτό σημαίνει πολλά για μας.”
 
Tomm Wolf, GS Trophy co- organiser:
“Ήταν απίστευτο, μετά από τεράστια πίεση και τέσσερις μήνες σκληρής δουλειάς εδώ στο μέρος διεξαγωγής, είναι ωραίο να βλέπεις τους αναβάτες να οδηγούν. Όταν ήρθα εδώ δεν πίστευα ότι μπορούσε να διοργανωθεί κάτι τόσο καλό σαν αυτό, αλλά τώρα που τελείωσε, όλοι οι αναβάτες, εκτός του Marc-André Octeau who που χτύπησε την 3η μέρα, γυρίζουν σπίτι ασφαλείς. Αυτό είναι επιτυχία”

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

1 Germany 256 pts
2 France 238
3 Italy 222
4 Argentina 215
5 Alps 202
6 USA 201
7 Canada 197
8 CEEU 196
9 UK 188
10 Latin America 181
11 South Africa 178
12 Russia 149
13 Brazil 120
14 Spain 109
15 Japan 89

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 12:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012, 6η μέρα GS Trophy 2016, 1η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon