.
Κατηγορία GS Trophy
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:45

GS Trophy 2012, 5η μέρα

 

 

Οι αναβάτες απολαμβάνουν την ημέρα

 

 



Η 5η μέρα του GS Trophy 2012 περιελάμβανε την 2η μαραθώνια ειδική διαδρομή, απόστασης 400 χιλιομέτρων, αλλά και το πέρασμα των συνόρων, μιας και οι αναβάτες επέστρεψαν στην Χιλή. Ήταν πολύ σημαντική μέρα μιας και άρχισε να βρέχει το απόγευμα, ενώ μία ειδική διαδρομή είχε σχεδιαστεί, μετά τον ερχομό των αναβατών, στο Huilo-Huilo. Λόγω του κακού καιρού, αυτό άλλαξε για την εκκίνηση της 6ης μέρας. Καμία αλλαγή ωστόσο δεν είχαμε στην κατάταξη του αγώνα, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν την πρωτοπορία στον αγώνα, για 3η συνεχόμενη μέρα.

Βροχή και απόλαυση

Για πρώτη φορά μέσα σε τόσες μέρες, οι αναβάτες μπορούσαν να οδηγήσουν με πλήρη ορατότητα κι έτσι να απολαύσουν την ημέρα. Κι όμως οι συνθήκες ήταν γλιστερές λόγω της βροχής κι έτσι οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν την μειωμένη πρόσφυση.
Οδηγώντας ανάμεσα στο Paso Carirrifie μέσα στο δάσος Parque Nacional Lanin οι αναβάτες απόλαυσαν διαφορετικά εδάφη, από πατημένο καλά χώμα μέχρι βαθιά άμμο. Θα μπορούσαν τα εδάφη να είχαν “κατασκευαστεί” από έναν αναβάτη GS έτσι ώστε να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του. Η σημερινή μέρα το μόνο που είχε να δώσει στους αναβάτες ήταν απόλαυση, κι έτσι, δεν υπήρχαν πτώσεις ούτε ατυχήματα. Ο Marc-André Octeau από την ομάδα του Καναδά που είχε πέσει την 4η μέρα, είχε αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά, και θα μεταφερόταν σε γερμανικό νοσοκομείο στο Temuco της Χιλής, το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Η μέρα των Ιαπώνων και Βραζιλιάνων


Οι ομάδες της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας επιλέχθηκαν να οδηγήσουν σαν ζευγάρι σήμερα, και είχαν μία πολύ όμορφη μέρα.
Ο Haruki Hisashi, δημοσιογράφος της ομάδας της Ιαπωνίας, μίλησε σχετικά: “Όταν ξεκίνησε να βρέχει αυξήθηκε το παιχνίδι, υπήρχε λάσπη και γλύστραγε. Ήταν σαν οδήγηση enduro μέσα στο δάσος. Και το σκηνικό μόλις περάσαμε στην Χιλή μας θύμισε τα δάση και τις φάρμες, και εκπλαγήκαμε από την ομορφιά. Επίσης βρήκαμε τους ανθρώπους τόσο χαρούμενους που μας είδαν, ήταν η καλύτερη μέρα του διαγωνισμού.”
Aloisio Frazao Jr, Team Brazil: “Ήταν μία πολύ όμορφη μέρα, οδηγήσαμε μαζί σαν ομάδα. Μπορούσαμε επίσης να οδηγήσουμε πίσω από τον διαιτητή και να δούμε τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, κι έτσι να μιμηθούμε κάποια πράγματα. Το GS Trophy δεν είναι απλά ένα διαγωνισμός, γινόμαστε καλύτεροι αναβάτες εδώ, μία εβδομάδα είναι σαν ένας χρόνος οδήγησης με όλα αυτά που μαθαίνεις.”

Αποτελέσματα

1 Germany 152 pts
2 Argentina 143
3 France 141
4 Italy 137
5 Canada 131
6 Alps 129
7 USA 119
8 UK 118
9 CEEU 115
10 South Africa 111
11 Latin America 111
12 Brazil 81
13 Russia 78
14 Spain 76
15 Japan 64

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012, 4η μέρα GS Trophy 2012, 6η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon