.
Κατηγορία GS Trophy
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 11:39

GS Trophy 2012, 4η μέρα

 

Κρατάει η γερμανική ομάδα

 




Η 4η μέρα του BMW Motorrad GS Trophy 2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήρεμη μέρα, μιας και ήταν η ενδιάμεση στις μαραθώνιες ειδικές. Παρ’ όλ’ αυτά υπήρχαν δύο ατυχήματα στις enduro ειδικές διαδρομές, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όμως.Η γερμανική ομάδα εστίασε στην διατήρηση της πρωτοπορίας στην οποία και αύξησε την διαφορά.

Πολλή σκόνη

Η ημέρα ξεκίνησε με enduro ειδική διαδρομή, με τους αναβάτες να οδηγούν σε μία διαδρομή διάρκειας 2:30 περίπου ωρών, γύρω από μία Motocross πίστα. Λόγω της σκόνης αυτή η ειδική δεν μπορούσε να διεξαχθεί πιο γρήγορα και όλα τα BMW F 800 GSs έφταναν με τα σημάδια κόπωσης πάνω τους.
Απροσδόκητα, από την ομάδα του Καναδά, ο Marc-André Octeau, είχε μία πτώση τέσσερεις γύρους πριν τον τερματισμό, και έμεινε εκτός συναγωνισμού μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στην Bariloche, όπου διαγνώστηκε χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και στην ομάδα θα συμμετάσχει ο δημοσιογράφος, Lawrence Hacking.
Επίσης ο Wilfried Schmidtmayr από το Team Alps έπεσε στην enduro test, και βγήκε εκτός αγώνα, αλλά σκοπεύει να επιστρέψει στον συναγωνισμό αύριο.
Το δεύτερο μισό της ημέρας είδε τους αναβάτες του GS Trophy να οδηγούν στο εντυπωσιακό έδαφος του Ventisquero Negro πριν συμπληρώσουν την τεστ τεχνικών γνώσεων, το απόγευμα. Η διαδικασία περιείχε την προσομοίωση ηλεκτρικής βλάβης και την ανταλλαγή μπαταριών μεταξύ των μελών της ομάδας.

Δηλώσεις

Η μέρα κερδήθηκε από το Team Argentina το οποίο ανέβηκε 2ο στην βαθμολογία μπροστά από την Γαλλία, με την Γερμανία να έχει αυξήσει την διαφορά στους εννέα βαθμούς.
Tobi Weiser, Team Germany: “Είμαστε χαρούμενοι που διατηρούμε την υπεροχή. Οι αναβάτες της ομάδας μου, Ali Métayer και Thomas Donnecker είναι πολύ καλοί αναβάτες και φροντίζουμε να διατηρούμε σταθερό ρυθμό στις ειδικές, αν και ο Ali’s δεν μπορεί να πάει αργά! Το τεστ τεχνικών γνώσεων ήταν πολύ καλό για μας, μιας και έχουμε δύο μηχανικούς στην ομάδα. Ήταν μία ακόμη απολαυστική ημέρα, σε απίθανα μέρη εδώ στα βουνά.”

Οι αναβάτες παρουσιάζουν τις χώρες τους

Η σημερινή βραδιά περιείχε μέσα σε όλα και παρουσίαση των χωρών από κάθε ομάδα. Μικρά σκετσάκια για να πάρουν μία ιδέα οι υπόλοιποι αναβάτες για την κάθε χώρα, με τους αναβάτες της Ιαπωνίας να τραγουδούν ένα παραδοσιακό τραγούδι, το Team των Ελβετών το ίδιο, το Team Argentina να χορεύει ένα αργεντίνικο, το τεμα της Μεγάλης Βρετανίας να παρουσιάζει τους Monty Python και τους Ιταλούς να κάνουν σκετς με τα χέρια.

Αποτελέσματα

1. Germany                                                             152 pts
2 Argentina                                                           143
3 France                                                               141
4 Italy                                                                    137
5 Canada                                                              131
6 Alps                                                                   129
7 USA                                                                   119
8 UK                                                                     118
9 CEEU                                                                115
10 South Africa                                                  111
11 Latin America                                               111
12 Brazil                                                               81
13 Russia                                                              78
14 Spain                                                               76
15 Japan                                                              64

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012 – 3η μέρα GS Trophy 2012, 5η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon