.
Κατηγορία GS Trophy
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 11:50

GS Trophy 2012 – 3η μέρα

 

Η Γερμανία παίρνει τον έλεγχο

 

 


Η 3η μέρα του BMW Motorrad GS Trophy ξεκίνησε δυνατά δικαιώνοντας το όνομα του αγώνα. Μία μαραθώνια ειδική 450 χιλιομέτρων που έκανε τους αναβάτες να οδηγούν 7.15 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ, περιείχε τρεις ειδικές διαδρομές και πολλά χιλιόμετρα off road. Όταν όμως η σκόνη καταλάγιασε, στην λίμνη Nahuel Huapi, ήταν η ομάδα της Γερμανίας που είχε κερδίσει και πήρε την πρωτοπορία από την ομάδα της Γαλλίας.

Δύσκολη μέρα

Η μέρα ξεκίνησε δύσκολα και η πρώτη ειδική διαδρομή πάνω στα F 800GS που είχε στο πρόγραμμα σκληρά μονοπάτια αλλά και δύο διαβάσεις από ποταμούς, ήταν πραγματικά επίπονη. Πολλοί αναβάτες κουράστηκαν και ένας από αυτούς αποσύρθηκε από τον αγώνα από τους γιατρούς του GS Trophy. Για την ακρίβεια, και οι τρεις ειδικές διαδρομές ήταν καταλυτικές για την φυσική κατάσταση των αθλητών με την δεύτερη να έχει δύσκολες διασχίσεις και την τρίτη να συναντά τους αναβάτες να δυσκολεύονται να περάσουν από ένα πεσμένο δέντρο, καταπονώντας τις μοτοσυκλέτες τους.

Δηλώσεις

Tobi Weiser, Team Germany: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε την πρωτοπορία για την ακρίβεια έκπληκτοι και τώρα έχουμε να διατηρήσουμε την θέση. Είχαμε οπωσδήποτε μία καλή μέρα, βοηθούμενοι από την ομαδική δουλειά και την στρατηγική.”
Team-mate Ali Métayer: “Είμαστε μόνο τρεις αναβάτες, δεν είμαστε ανταγωνιστικοί είμαστε εδώ μόνο για να έχουμε ωραίες στιγμές και περιπέτεια. Είναι ειρωνία το ότι δεν μου αρέσει κανονικά να είμαι βρεγμένος αλλά σήμερα βράχηκα περισσότερο απ’ ότι θα ήθελα και δεν υπήρχε εναλλακτική!”
Το Team της Βραζιλίας κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας που είχε ανακοινωθεί. Οι φωτογραφίες όλων είχαν αναρτηθεί στην σελίδα της BMW Motorrad για 24 ώρες και αφέθηκαν στην ψηφοφορία του κοινού. Οι καλύτερες τρεις φωτογραφίες αποικόνιζαν την ομάδα της Βραζιλίας σε μία νυχτερινή λήψη, με τα γράμματα GS στις καινούριες μοτοσυκλέτες να φαίνονται από το φως της δάδας.Η ομάδα της Νότιας Αφρικής ήταν δεύτερη, και της Μεγάλης Βρετανίας, τρίτη.

Αποτελέσματα

1 Germany                                                          98 pts
2 France                                                            92
3 Argentina 88
4 Italy                                                              85
5 Alps                                                                81
6 Canada                                                        81
7 Latin America                                                    76
8 UK                                                            75
9 USA                                                                71
10 CEEU                                                          69
11 South Africa                                                  60
12 Brazil                                                            45
13 Russia                                                            36
14 Spain                                                        32
15 Japan                                                            27

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 12:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012 – 2η μέρα GS Trophy 2012, 4η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon