.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/rally/gstrophy
Κατηγορία GS Trophy
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 11:54

GS Trophy 2012 – 2η μέρα

Η Γαλλία παίρνει τον έλεγχο

 




Μία καθαρή νίκη πήρε η ομάδα της Γαλλίας στην 2η μέρα του GS Trophy, στην Αργεντινή. Με δύο τεστ να διεξάγονται την ίδια μέρα – το πρώτο εκτός μοτοσυκλέτας, με rafting σε ποταμό, και μία λασπερή ανάβαση βουνού με χρονόμετρο, οι Γάλλοι αναβάτες απέδειξαν ότι είναι καλοί και στα δύο αυτά. Γύρισαν έτσι την βαθμολογία υπέρ τους και πήραν την πρωτοπορία από την ομάδα της Λατινικής Αμερικής για εννέα βαθμούς. 

Νέα δοκιμασία


Thibault David, Team France: “Προηγούμαστε, είναι καταπληκτικό! Μπορώ να πω ότι δεν κάναμε κάποια ειδική προετοιμασία πριν από αυτό το event αλλά σίγουρα είμαστε ενθουσιώδεις στην οδήγηση των GS μοτοσυκλετών μας. Για μας δεν είναι απλά ένα adventure, είμαστε χαρούμενοι να οδηγούμε σε τέτοιες όμορφες διαδρομές μαζί με αναβάτες από άλλα κράτη. Χτες οδηγήσαμε μαζί με τους αναβάτες του Καναδά, σήμερα μαζί με τους Ιταλούς, απολαμβάνουμε αυτές τις νέες φιλίες. Να προηγείσαι βέβαια είναι φανταστικό!

Η δοκιμασία του rafting ήταν τελείως φυσική και απαιτούσε ομαδικό πνεύμα για να έχει σωστό αποτέλεσμα. Οι αναβάτες του GS Trophy απόλαυσαν την εμπειρία και κανένας δεν είχε ατύχημα, εκτός από μερικές γραντζουνιές και μώλωπες. Το τεστ βοήθησε οι αναβάτες να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους.
Michael Trammer, οργανωτής GS Trophy: “Η φιλιά μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και το rafting ήταν μία καλή άσκηση για την αύξηση συνεργασίας μέσα στις ομάδες. Την 2η μέρα του BMW Motorrad GS Trophy 2012 είχαμε μεγάλη επιτυχία στο να φέρουμε τους αναβάτες κοντά, και μέχρι το τέλος του event θα είμαστε όλοι φίλοι.”
Η αυριανή ημέρα είναι ένας αγώνας αντοχής με τους αναβάτες να ταξιδεύουν περισσότερα από 450km, με τα τρία τέταρτα της διαδρομής να είναι off-road. Θα πρέπει οι αναβάτες να ξυπνούν νωρίτερα από τις 6 το πρωί και θα πρέπει να προλαβαίνουν να φτάνουν στο επόμενο σημείο συγκέντρωσης και να κατασκηνώσουν πριν νυχτώσει.

Οι ομάδες απολαμβάνουν το rafting


Η δοκιμασία του rafting αποδείχτηκε πολύ εντυπωσιακή για τις ομάδες από την Αμερική και Μεγάλη Βρετανία. Οι έξι συμμετέχοντες χτύπησαν ένα βράχο και βρέθηκαν στο νερό, άλλοι τελείως, άλλοι βράχηκαν ελαφρώς, και ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να βρουν ήρεμα νερά.

Nick George, Team UK: “Ήταν μία έκπληξη για μας. Πέσαμε πάνω στην άλλη ομάδα και μετά στο νερό, ήταν περίεργο να χτυπάμε στα βράχια, αποκτήσαμε μερικές γραντζουνιές και αυτό είναι όλο. Οι οδηγοί μας όμως ήταν πολύ καλοί, χειρίζονταν τις βάρκες εξαιρετικά για να μας βοηθήσουν ενώ η άλλη ομάδα δέχτηκε βοήθεια από περιπατητές. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι τέτοιες εμπειρίες και να γνωρίζεις ανθρώπους κάτω από τέτοιες συνθήκες.”

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1 France                                                          56 pts
2 Latin America                                      47
3 UK                                                                   46
4 Italy 46
5 Alps                                                                44
6 Canada                                                            43
7 CEEU                                                                40
8 Argentina                                                      38
9 Germany                                                        38
10 USA                                                                26
11 South Africa                                                    21
12 Russia                                                            20
13 Brazil                                                            19
14 Japan                                                          19
15 Spain                                                                12

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 12:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GS Trophy 2012 - 1η Μέρα GS Trophy 2012 – 3η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon