.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/rally/gstrophy
Κατηγορία GS Trophy
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 11:44

GS Trophy 2012 - 1η Μέρα

Προηγείται η Λατινική Αμερική

 

 

Το BMW Motorrad GS Trophy ξεκίνησε στο Pulmari, στην Αργεντινή! Ο θεσμός της BMW Motorrad διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και οι συμμετέχοντες που αποτελούνται από διαφορετικές  χώρες, οδηγούν BMW F 800 GS και R 1200 GS. Αυτή τη φορά, 15 χώρες πήραν μέρος και η ομάδα της Λατινικής Αμερικής κέρδισε την πρώτη μέρα.

Προηγείται η Λατινική Αμερική

Μετά από δυνατό συναγωνισμό στα δύο πρώτα τεστ της πρώτης ημέρας, η ομάδα της Λατινικής Αμερικής πήρε την πρωτοπορία. Μαζί με την ομάδα της Γαλλίας αλλά και της Αργεντινής που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την 3η διοργάνωση του GS Trophy, ανέβηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Η πρώτη ημέρα της εφταήμερης διοργάνωσης είδε τις 15 ομάδες να οδηγούν σε σκληρά εκτός δρόμου σημεία για 250χλμ, από την εκκίνηση που έγινε στο Trailanqui Resort κοντά στο Temuco της Χιλής, κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή. Ο τερματισμός έγινε στο Piedra Pintada Hotel κοντά στην λίμνη Pulmari.
Με καθαρό ουρανό και υψηλές θερμοκρασίες, η διαδρομή είχε πολλή σκόνη, γεγονός που δυσκόλεψε τους αναβάτες. Αποτέλεσμα ήταν κάποιες ομάδες να καθυστερήσουν αρκετά στον τερματισμό.
Το σημαντικότερο event της ημέρας ήταν η τεχνική εκτός δρόμου ανηφορική ειδική κοντά στα δάση της China Muerta – 30 χιλιόμετρα ανηφόρας με άμμο και δύσκολα ανεβάσματα.
Οι ειδικές ήταν βασισμένες στην τεχνική των αναβατών, με δύσκολα περάσματα και πολύ κλειστές στροφές, πολλές φορές πάνω σε ηφαιστειακό υλικό απ’ όπου και πήραν το όνομα ‘Magma turn’.

Το πνεύμα του GS Trophy

Το βράδυ οι συζητήσεις είχαν σαν κεντρικό θέμα τις εμπειρίες των αναβατών, αλλά ο David Fonseca Chinchilla, από το Team Latin America, δήλωσε: “δεν περιμέναμε να προηγηθούμε, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα ανακτήσουμε δυνάμεις για αύριο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι είναι ένα πολύ σημαντικό event και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα. Όλα μας πάνε καλά και είμαστε πολύ πολύ χαρούμενοι!!”
Η ομάδα της Γαλλίας βοηθάει
Στην πρώτη του ημέρα, η ομάδα της Γαλλίας μπήκε αμέσως στο πνεύμα του GS Trophy όταν σταμάτησε να βοηθήσει όχι μία, αλλά δύο κολλημένες ομάδες. Η ομάδα του Καναδά και αυτή της Αργεντινής δέχθηκαν βοήθεια και είπαν τα καλύτερα λόγια.
Ωστόσο, το πρόβλημα της οργάνωσης ήταν το πέρασμα των συνόρων πολλές φορές, με πάνω από 100 μοτοσυκλέτες, κάτι που ανέβασε σε νέο επίπεδο την διαδικασία.
Ο διοργανωτής του GS Trophy , Tomm Wolf, δήλωσε σχετικά: “Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο περνάμε τα σύνορα ανάμεσα στην Χιλή και την Αργεντινή, αλλά και οι δύο πλευρές βοηθάνε πολύ στην διαδικασία.”
Αποτελέσματα

Αποτελέσματα

1 Latin America                              32pts
2 France                                          30
3 Argentina                                    27
4 Alps                                                25
5 Italy                                              23
6 Germany                                    21
7 Canada                              18
8 UK                                                17
9 Russia                                  16
10 CEEU/Poland                        14
11 Brasil                                  12
12 USA 7
13 Japan 7
14 Spain                                     

4

 

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/rally/gstrophy{/gallery}

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 12:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad GS Trophy 2010 GS Trophy 2012 – 2η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon