.
Κατηγορία Extreme Enduro
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 02:28

Red Bull Romaniacs 2011

 

Νίκη για Jarvis και Ανδρέα Παραγιό!

 


Του Χρήστου Σώκου

Το φετινό Romaniacs σε γενικές γραμμές ήταν λιγότερο σκληρό από τις προηγούμενες χρονιές, τόσο από άποψη διαδρομών, όσο και από τις ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες, οι οποίες κράτησαν μακριά τις εξουθενωτικές λάσπες.
Παρ’ όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, είχε πολλά δύσκολα κομμάτια και αν προσθέσει κανείς την πρόσθετη δυσκολία του προσανατολισμού με GPS, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει γιατί θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες.

Κορυφαίος Έλληνας


Τα ευχάριστα νέα αφορούν τη νίκη στην κατηγορία Hobby από τον Ανδρέα Παραγιό, ο οποίος μετά την δεύτερη ημέρα έφτιαξε διαφορά ασφαλείας και την κράτησε μέχρι το τέλος. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επίδοση, καθώς είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναβάτης πετυχαίνει τέτοια διάκριση στον εν λόγω θεσμό.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στον δεύτερο Έλληνα αναβάτη που συμμετείχε, τον Ανδρέα Γκλαβά, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει 19ος επίσης στην κατηγορία Hobby, ανάμεσα από 63 εκκινήσαντες.

Επικράτησε ο Jarvis


Μετά από τις τέσσερις ημέρες του αγώνα, ο Graham Jarvis (Husaberg) ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη. Κύριος αντίπαλος του αποδείχτηκε ο περυσινός νικητής Chris Birch (KTM).
Μετά τον βροχερό πρόλογο, οι υπόλοιπες ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε στεγνές συνθήκες. Η πρώτη ημέρα όλως παραδόξως δεν ήταν τόσο σκληρή όσο τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι ο Jarvis μπόρεσε και πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά.
Την δεύτερη, πολλοί αναβάτες αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες προσανατολισμού, ανάμεσά τους και ο Jarvis.
Έτσι βρήκε την ευκαιρία ο Birch και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο.
Η τρίτη ημέρα είχε κάποιες δυσκολίες στο ξεκίνημα, αλλά σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των αναβατών ήταν γρήγορος. Ο Birch έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του σε μία πλαγιά και την είδε να πέφτει πάνω σε ένα δέντρο! Έτσι ο Jarvis μπόρεσε να προσθέσει μερικά λεπτά ακόμα στην πρωτοπορία του.
Τέταρτη και τελευταία ημέρα, αισθητά πιο δύσκολη από τις προηγούμενες. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής ο Jarvis μάζεψε σύρμα στην πίσω του ρόδα! Έτρεξε, βρήκε κόφτη και αφού καθάρισε την ρόδα του συνέχισε μέχρι να πάρει την δεύτερη νίκη του στο Romaniacs!
O Birch αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, λέγοντας ότι πρόκειται για τον ομορφότερο αγώνα, από όλους όσους έχει τρέξει ποτέ στην καριέρα του. Ενθάρρυνε όποιον το σκέφτεται να τρέξει, αρκεί να επιλέξει την σωστή κατηγορία!
Ο νικητής του 2009 Andreas Lettenbichler (Husqvarna) ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, αλλά κάποιες πτώσεις του κατέστρεψαν το GPS και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.
Απίστευτη εξέλιξη και για τον Xavi Galindo, ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση. Χτύπησε σε ένα βράχο και η μοτοσικλέτα του έφυγε στην πλαγιά φτάνοντας στις όχθες μιας λίμνης. Μην έχοντας άλλη διέξοδο, ο Galindo κολύμπησε στη λίμνη, πήρε μία βάρκα, όπου φόρτωσε την μοτοσικλέτα του και μετά συνέχισε χάνοντας μία ώρα συνολικά και φτάνοντας στην έκτη θέση!!!

Οι περισσότεροι τερματίσαντες


Από τους 176 αναβάτες που ξεκίνησαν  οι 124 έφτασαν στον τερματισμό. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ στο Romaniacs και οφείλεται τόσο στις καλές καιρικές συνθήκες όσο και στην ευκολότερη διαδρομή.
Ο διοργανωτής Martin Freinademetz έδωσε μερικά στοιχεία για τον φετινό αγώνα: 600 χιλιόμετρα διαδρομών, 400 άνθρωποι στην διοργάνωση, 20.000 λίτρα βενζίνης στα check points για τους αναβάτες και 390 λίτρα λαδιού Motorex, φαγητό για τους αναβάτες, ιατρική υποστήριξη και απόλυτη επιτυχία τελικά! Εν αναμονή των ετοιμασιών για το Romaniacs 2012, το οποίο θα είναι κομμάτι του παγκόσμιου πρωταθλήματος Extreme Enduro!

Φωτογραφίες


Video day 1

Video day 2

Video day 3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Erzberg Rodeo 2011 Roof of Africa 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon