.
Κατηγορία Extreme Enduro
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 10:28

Roof of Africa 2011

 


O Jarvis έσπασε το σερί του Birch

 

 

Του Χρήστου Σώκου

Στο παγκόσμιο καλεντάρι των extreme enduro αγώνων, κρατάει μία ξεχωριστή θέση το Roof of Africa. Διοργανώνεται εδώ και 44 χρόνια στη Νότιο Αφρική στο βουνό Kingdom του Lesotho.

Δύσκολο τερέν

Φυσικά μην φανταστείτε κάποιο κατάφυτο με έλατα βουνό… το τερέν του αγώνα αποτελείται από πέτρα κάθε είδους και μορφής, γεγονός που του χαρίζει ξεχωριστή ταυτότητα.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια νικητής είχε αναδειχθεί ο Chris Birch. Φέτος όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Graham Jarvis, ο οποίος διανύει μία πολύ δυνατή χρονιά σε αγώνες extreme και προσέθεσε στο ενεργητικό του ακόμα μία νίκη στην πρώτη του συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το Roof of Africa προσελκύει το ενδιαφέρον και πολλών ντόπιων αναβατών, ιδιαίτερα ικανών όπως απέδειξε η τρίτη θέση του Jade Gutzeit. Λίγο έλειψε μάλιστα να πάρει και την δεύτερη θέση από τα χέρια του Birch!

Ο σπεσιαλίστας Jarvis


Γνωστός για τις trial ικανότητές του, ο Άγγλος Jarvis (Husaberg), δήλωσε ότι οι δύο ημέρες αγώνα με συνολική διάρκεια 400 χιλιομέτρων ήταν αρκετά απαιτητικές.
Την πρώτη ημέρα οδήγησε μαζί με τους Birch (KTM) και Gutzeit (Yamaha), αφού στον τερματισμό χώριζαν τους τρεις αναβάτες μόλις τρία λεπτά.
Με το ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας όμως, ο Jarvis έδειξε την κλάση του στα δυσκολότερα βραχώδη ορεινά περάσματα και έφτασε να κάνει μία τελική διαφορά 22 λεπτά από τον δεύτερο Birch!

O Νεοζηλανδός Birch είχε μία άτυχη στιγμή όταν σε μία πτώση η μοτοσικλέτα έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το πόδι του. Αρπάζοντας την ευκαιρία ο Gutzeit πέρασε δεύτερος. Λίγο πριν τον τερματισμό όμως εκτυλίχθηκαν σκηνές θρίλερ, αφού ο Gutzeit κόλλησε στην τελευταία πλαγιά με αρνητική κλίση, χάνοντας αρκετά λεπτά. Με τα μάτια καρφωμένα στην καρό σημαία, ανήμπορος να κάνει κάτι άμεσα, είδε τον Birch να καταφτάνει και να του κλέβει την δεύτερη θέση!
Παρ’ όλα αυτά, ο Gutzeit για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο καλύτερος Νοτιοαφρικανός αναβάτης.
Συνολικά στον τερματισμό έφτασαν 53 αναβάτες.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1 Graham Jarvis
2 Chris Birch
3 Jade Gutzeit
4 Mark Torlage
5 Darryl Curtis
6 Ben Hemingway
7 Brian Capper
8 Altus De Wet
9 Andreas Lettenbichler
10 Mitchell Nield

 

Φωτογραφίες


Video 1ης μέρας - 1o μέρος

Video 1ης μέρας - 2ο μέρος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull Romaniacs 2011 The Tough One 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon