.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
Κατηγορία Extreme Enduro
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 01:11

The Tough One 2012

 

Νικητής ξανά ο Jarvis

 


 

Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Edmunds J.

Ξεκίνησε επίσημα ο χορός των extreme enduro για το 2012 με τον αγγλικό αγώνα The Tough One. Αυτή την χρονιά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απ’ ότι συνήθως. Πρόκειται για την όγδοη φορά που διοργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας. Φέτος, το φαβορί ήταν ο περυσινός νικητής, Graham Jarvis (Husaberg), αφού δεν δήλωσαν συμμετοχή κάποια άλλα μεγάλα ονόματα της off road σκηνής. Ως εκ τούτου ο Jarvis ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες παίρνοντας τελικά μία άνετη νίκη.

Ακόμα πιο δύσκολο


Οι διοργανωτές θέλησαν να αυξήσουν περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας του φετινού αγώνα. Έτσι πρόσθεσαν κάποια νέα κομμάτια στην απαιτητική διαδρομή και άφησαν και μία έκπληξη. Η μισή διάρκεια του τελικού πραγματοποιήθηκε σε σκοτάδι! Η νυχτερινή οδήγηση σε τόσο απαιτητικές συνθήκες κρύβει πολλές παγίδες, γεγονός που συνειδητοποίησαν με τον σκληρό τρόπο αρκετοί αναβάτες.
Λάσπη και πάγος δοκίμασαν τις αντοχές όλων επί δυόμιση ώρες. Ακόμα και ο Jarvis δήλωσε για ένα κατηφορικό κομμάτι ότι τα φρένα δεν ήταν αρκετά και ευτυχώς στο κάτω μέρος της πλαγιάς υπήρχε ένα μικρό άπλωμα, που έπρεπε να βάλεις στόχο για να μπορέσεις να σταματήσεις! Επίσης μία δύσκολη ανηφόρα έσπασε τα νεύρα πολλών, ανάμεσα στους οποίους και ο Ben Hemmingway που είπε ότι στον τελευταίο γύρο περίμενε τον Jarvis να τον περάσει για να μην χρειαστεί να την ανέβει ξανά.

Άνετα ο Jarvis

Κλασικά η εκκίνηση έγινε με τους αναβάτες μακριά από τις μοτοσικλέτες, όπου χρειάζεται να τρέξουν σε ένα λόφο μέχρι να φτάσουν σε αυτές. Φαίνεται ότι ο Jarvis προπονήθηκε στο τρέξιμο από πέρυσι (!) με αποτέλεσμα να φύγει τρίτος. Γρήγορα τέθηκε επικεφαλής και άρχισε να φτιάχνει διαφορά ασφαλείας. Ήταν περίπου ένα λεπτό ταχύτερος ανά γύρο, γεγονός που αποδεικνύει την κορυφαία φόρμα που βρίσκεται αυτή την στιγμή.
Ο Paul Bolton έδειχνε ότι απειλούσε για μία θέση στο βάθρο, όμως η μοτοσικλέτα του τον πρόδωσε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.
Ακόμα και όταν έπεσε το σκοτάδι, ο Jarvis δεν μείωσε τον ρυθμό του. Έφτασε άνετα πρώτος στον τερματισμό καταφέρνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Ο 40χρονος Wayne Braybrook (Sherco) θεωρείται σπεσιαλίστας του The Tough One, αφού έχει κατορθώσει να τερματίσει στο βάθρο όλες τις χρονιές! Η εμπειρία του φάνηκε προς το τέλος του αγώνα, όταν και πέρασε τα δύο αδέρφια Hemmingway, Ben και Dan, παίρνοντας άξια την δεύτερη θέση. Οι δύο Hemmingway τερμάτισαν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα.
Άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Ισπανός αναβάτης Melcior Faca, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα και μπόρεσε να φτάσει στην πέμπτη θέση μόνο με ένα μικρό κίτρινο λαμπάκι στο κράνος!

Αποτελέσματα

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Roof of Africa 2011 Hell’s Gate 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon