.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/
Κατηγορία Extreme Enduro
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 10:07

Hell’s Gate 2012

 

Δεύτερη νίκη σερί ο Jarvis

 


Του Χρήστου Σώκου

«Δια χειρός» Fabio Fasola στα ιταλικά βουνά της Τοσκάνης, η 9η έκδοση του Hell’s Gate δεν είναι απλώς ένας ακόμα αγώνας extreme enduro…στην πραγματικότητα πρόκειται για αληθινή κόλαση! Οι μόλις πέντε τερματίσαντες φέτος το αποδεικνύουν περίτρανα.
Συνολικά 92 αναβάτες ξεκίνησαν τον αγώνα στα σκληρά μονοπάτια της περιοχής. Οι χιονοπτώσεις του τελευταίου μήνα μπορεί να υποχώρησαν, όμως τα χιόνια υπήρχαν ακόμη σε πολλά σημεία. Γι’ αυτό τον λόγο ο Fasola σχεδίασε μία ελαφρώς ευκολότερη διαδρομή, την οποία θα έκαναν σε έξι κύκλους αντί για πέντε όπως τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου να έρθουν τα πράγματα στα ίσια τους. Βέβαια την τελευταία στιγμή οι διοργανωτές λυπήθηκαν τους αναβάτες και τελικά έκαναν πέντε τους κύκλους! Η απορία βέβαια σχετικά με το αν θα τερμάτιζε κανείς με δυσκολότερη διαδρομή παραμένει μετέωρη…

Σε εξαιρετική φόρμα ο Jarvis


Στο πρωινό «ζέσταμα» των πέντε γύρων, όπου οι 30 πρώτοι προκρίνονται για τον τελικό, φάνηκε ότι η μεγάλη μάχη θα δινόταν μεταξύ του Graham Jarvis (Husaberg) και του ανερχόμενου ταλέντου σε αγώνες τέτοιου είδους Johny Walker (KTM).
Με την εκκίνηση του τελικού στις 15.30 (ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας βράδυ με φώτα!) ο Jarvis βρέθηκε γρήγορα να οδηγεί τον αγώνα. Παρά την στάση του στα πιτ για να διορθώσει ένα πρόβλημα στον λεβιέ ταχυτήτων, διατήρησε την πρωτοπορία.
Το τελευταίο ανέβασμα πριν το φινάλε είναι η διάσημη ανηφόρα Hell’s Peak! Είναι αδύνατο για τους αναβάτες να τα καταφέρουν μόνοι τους. Ως εκ τούτου η βοήθεια από τους θεατές επιβάλλεται, κάτι που φαίνεται να απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι Ιταλοί φαν.
Ο Jarvis λοιπόν, εξαντλημένος και έτοιμος να λιποθυμήσει, έφτασε πρώτος και κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Hell’s Gate.

Οι υπόλοιποι «σκληροί»

Άξια δεύτερος τερμάτισε ο Walker και απ’ ότι φαίνεται το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Τρίτος ο Xavi Galindo (Husaberg), τέταρτος ο Αμερικάνος ειδικός στο Endurocross, Cody Webb (Beta) και πέμπτος ο Andreas Lettenbichler (Husqvarna).

Ήδη στον τρίτο κύκλο είχαν απομείνει στον αγώνα επτά αναβάτες, ανάμεσα στους οποίους ο Dougie Lampkin  και ο Ιταλός Piero Sembenini, αλλά και οι δύο εγκατέλειψαν.
Ο Alessandro Botturi τα πήγε εξαιρετικά στο πρωινό ζέσταμα αλλά ένα σύρμα που μπλέχτηκε στον πίσω τροχό, δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Φωτογραφίες

{gallery}agones_pagkosmio/2012/extreme_enduro/hells_gate/{/gallery}

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Tough One 2012 Erzberg Rodeo 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon