.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 00:38

Erzberg Rodeo 2011

 

5η νίκη για Blazusiak

 



Του Χρήστου Σώκου

Είναι ο αγώνας που έκανε δημοφιλές το extreme enduro. Προσελκύει το ενδιαφέρον μερικών από τους καλύτερους off road αναβάτες παγκοσμίως και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ερασιτέχνες, καθώς και θεατές που μετατρέπουν το «Σιδερένιο Βουνό» σε μία μεγάλη γιορτή. Είναι τόσο σκληρός αγώνας που στον τερματισμό φτάνουν πάντα με το ζόρι μία ντουζίνα αναβάτες. Και ο Taddy Blazusiak είναι αυτός που κέρδισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του Erzberg Rodeo.

Άπιαστος ο Πολωνός


Ο βροχερός καιρός έκανε ακόμα πιο απαιτητικό τον αγώνα. Στο σημείο που η διαδρομή αρχίζει και γίνεται πραγματικά δύσκολη και απροσπέλαστη για τους περισσότερους αναβάτες, ο Blazusiak προπορευόταν αν και όχι με μεγάλη διαφορά. Μάλιστα, κάποια μικρά λάθη που έκανε, έδωσαν ελπίδες και σε άλλους αναβάτες. Τελικά όμως ο Πολωνός αποδείχτηκε πολύ σκληρός και ήταν ο πρώτος αναβάτης που έφτασε στην κορυφή, έχοντας περάσει και τα 20 check points του αγώνα. Αξιοσημείωτη η δεύτερη θέση του πολυπρωταθλητή trial, Dougie Lampkin, όπως επίσης και του «άρχοντα της ερήμου» Cyril Despres, ο οποίος είναι γνωστός για τις ικανότητές του σε τέτοιου είδους αγώνες.
Τώρα ο Blazusiak θα επικεντρώσει την προσοχή του στο πρωτάθλημα Endurocross της Αμερικής.

Δηλώσεις

Δηλώσεις Blazusiak: “ Ήταν ένας σκληρός αγώνας και η πέμπτη νίκη είναι κάτι το εκπληκτικό. Παρά τον απαίσιο καιρό δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην αρχή μέχρι που φτάσαμε στο σκληρό πετρώδες κομμάτι που λέγεται Carl’s Diner. Εκεί δεν μπόρεσα να πάρω καλή γραμμή, με αποτέλεσμα να σβήσει η μοτοσικλέτα μου. Ο Jarvis βρήκε καλύτερο πέρασμα και βρέθηκε μπροστά μου. Αμέσως άρχισα να πιέζω πιο έντονα αλλά φτάνοντας στο επόμενο check point είδα ότι δεν υπήρχαν ροδιές κάτω! Ο Jarvis το είχε χάσει, γιατί ήταν δύσκολο να το βρεις. Έτσι πήρα και τη νίκη. Βλέπετε δεν φτάνει μόνο να είσαι γρήγορος και να μην κολλήσεις πουθενά αλλά χρειάζεται να περάσεις και όλα τα check points.”

Αποτελέσματα



1. Taddy Blazusiak (POL/KTM)
2. Dougie Lampkin (GBR/Gas Gas)
3. Jonny Walker (GBR/KTM)
4. Ben Hemingway (GBR/KTM)
5. Xavi Galindo (ESP/Husaberg)
6. Dan Hemingway (GBR/KTM)
7. Taichi Tanaka (JPN/KTM)
8. Cyril Despres (AND/KTM)
9. Piero Sembenini (ITA/Gas Gas)
10. Chris Birch (NZL/KTM)

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Tough One 2011 Red Bull Romaniacs 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon