.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 10:04

EnduroGP, 1ος αγώνας, Μαρόκο

 

Νέα εξωτική αρχή

 

 

Νέο ξεκίνημα για το ανανεωμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro από το εξωτικό Μαρόκο και το Agadir, με πρωταγωνιστές τους Matt Phillips και Mathias Bellino.
 
Στη νέα του μορφή ο υψηλότερος αγωνιστικός θεσμός του Enduro αποκτά μια υπερ-κατηγορία, EnduroGP, όπου συμμετέχουν αναβάτες από όλες τις κατηγορίες και της οποίας το αποτέλεσμα συνδιαμορφώνει την τελική κατάταξη της κάθε κατηγορίας.
 
Στην πρώτη εμφάνιση της Βορειοαφρικανικής χώρας στο Παγκόσμιο Enduro οι αναβάτες συνάντησαν ένα πολύ δύσκολο τερέν, με πολύ ξερό και γλιστερό έδαφος, αλλά και γεμάτο με διάσπαρτες πέτρες. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξεκινήσει η σεζόν με δράμα και θέαμα.
 

1η Ημέρα


Ο Mathias Bellino (Husqvarna) ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της εναρκτήριας ημέρας του αγώνα, καθώς επικράτησε σε τρία σπέσιαλ τεστ, μεταξύ αυτών και το μακρύ και επίπονο Enduro τεστ.
 
Δεύτερος τερμάτισε ο πολύπειρος δις πρωταθλητής Enduro 2, Johnny Aubert (Beta) με μια μεγάλη αντεπίθεση στο τελευταίο τεστ, αφήνοντας τελευταία στιγμή τρίτο τον, σταθερότατα γρήγορο όλη τη μέρα, Matt Phillips (Sherco).
 
Enduro 1
Ο Eero Remes (TM) ξεκίνησε με άψογο στυλ τη χρονιά υπεράσπισης του περσινού τίτλου του στην κατηγορία, φτάνοντας στην πρωτιά της ημέρας αφού κέρδισε τέσσερα ειδικά τεστ και κατετάγη ένατος στο EnduroGP. Τον ακολούθησαν ο Jamie McCanney (Yamaha) με μια πολύ δυνατή προσπάθεια και ο Nathan Watson (KTM), ο οποίος απέδειξε τις ΜΧ καταβολές του σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους σε όλα τα motocross τεστ της ημέρας.
 
Enduro 2
Με την επικράτησή του στο EnduroGP, ο Mathias Bellino στρογγυλοκάθησε και στην κορυφή της κατηγορίας του, Enduro2. Η πρωτιά σε πέντε ειδικά τεστ του έδωσε μια ασφαλή διαφορά από τον δεύτερο Matt Phillips. Η τρίτη θέση της κατηγορίας κατέληξε στον Alex Salvini (Beta), ο οποίος ωστόσο χρειάστηκε μια πολύ γερή μάχη με τον Taylor Robert (ΚΤΜ) – ένα λάθος του οποίου στην τελευταία στροφή του τελευταίου τεστ έκρινε την έκβασή της υπέρ του Ιταλού αναβάτη της Beta.
 
Enduro 3
Η επιτυχία του Johnny Aubert (Beta) στο EnduroGP ήταν και αυτή που του χάρισε την πρωτιά στην κατηγορία. Στις πρώτες δοκιμασίες της ημέρας ήταν ο Steve Holcombe (Beta) αυτός που οδηγούσε πιο γρήγορα, ωστόσο ένα λάθος του και ένα ρεσιτάλ εμπειρίας από τον Aubert έφεραν την ανατροπή, αφήνοντας τον Holcombe δεύτερο. Τρίτος τερμάτισε ο Antoine Basset της KTM.
 
 

2η Ημέρα


Ανατροπή είχαμε τη δεύτερη μέρα στο Agadir, καθώς ο Matt Phillips βρέθηκε σε μεγάλη φόρμα. Ο πρώην πρωταθλητής της Enduro 3 ξεκίνησε επικρατώντας στα πρώτα δύο ειδικά τεστ και δεν έφυγε ποτέ ξανά από την κορυφή του EnduroGP για να φτάσει στην πρώτη του φετινή νίκη. Στο κατόπι του ο νικητής της προηγούμενες αγωνιστικής ημέρας, Mathias Bellino, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Eero Remes.
 
Enduro 1
Ο Eero Remes δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει στην κατηγορία του με μια υγιή διαφορά 25 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Gianluca Martini (Kawasaki). Η τρίτη θέση πήγε στον Nathan Watson, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη για να επιρατήσει των αδελφών McCanney, Jamie και Danny, που τον ακολούθησαν στην κατάταξη.
 
Enduro 2
Με τις μοτοσυκλέτες της Enduro 2 να κυριαρχούν στον μεικτό αγώνα EnduroGP, ήταν προφανές πως οι Matt Phillips και Mathias Bellino θα αναλάμβαναν και τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους. Τρίτος εδώ ήταν ο Alex Salvini (Beta), έχοντας τερματίσει τέταρτος στο EnduroGP της δεύτερης μέρας.
 
Enduro 3
Ο Steve Holcombe κέρδισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία με γρήγορη και συνεπέστατη οδήγηση που κατέληξε σε μια άνετη διαφορά 25 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Antoine Basset. Μόλις 0.94 δευτερόλεπτα πιο αργά τερμάτισε ο τρίτος της ημέρας και νικητής της προηγούμενης, Johnny Aubert.
 
 

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 20:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon